Kreditkort

Skandiabanken Visa Kreditkort

  • Låg ränta!
  • Samla Eurobonus-poäng på alla köp
  • Reseförsäkring Plus ingår

Om Skandiabanken Visa Kreditkort

För de som tycker om att resa är kan Skandiabankens kreditkort vara ett bra alternativ. Dess styrka ligger nämligen i att Eurobonus-poäng samlas oavsett var kortet används. Dessutom erbjuder banken flera alternativ till att samla ännu mer poäng. En annan styrka med kreditkortet är dess ränta som sommaren 2016 var en av de fem lägsta enligt en räntejämförelse som genomfördes av tidningen Privata Affärer. Kortet har även reseförsäkring och flera shoppingförsäkringar. Detta i likhet med andra kreditkort.

Kortfakta

Årsavgift 240 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 10,74 %
Effektiv ränta 11,28 %
Räntefritt Upp till 60 dagar
Bonus10 Eurobonus-poäng (SAS) per 100 kr du spenderar.
FörsäkringarReseförsäkring, allriskförsäkring, pris- och leveransförsäkring samt extra garantiår.
KorttypVISA
Valutapåslag i utlandet1,65 %

Krav

  • Minst 18 år
  • Inkomst på minst 12 500 kr/mån
  • Inte arbetslös
  • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Vid ansökan anges vilken kredit som önskas mellan 20.000 kr och 100.000 kr. Det är däremot maximalt möjligt att få en kredit som motsvarar 30 % av årsinkomsten hos kortägaren. Den som har en årsinkomst på 300.000 kr kan därmed få en kredit på 90.000 kr.

Bonus

Skandiabanken hade tidigare ett samarbete med SAS-eurobonus. Detta har nu tagits bort och du får alltså inga eurobonus-poäng när du handlar med kortet.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen (se nedan) ingår försäkringarna: Prisgaranti, Extra garanti, Allrisk och Leveransförsäkring.

Prisgaranti innebär att om man hittar en vara till ett billigare pris än vad man köpt varan för tidigare kan mellanskillnaden betalas av garantin. Gäller enbart vitvaror och hemelektronik.

Extra Garanti innebär att ett extra garantiår ges på varan. Detta utöver den garanti som fås av återförsäljaren vid köp.

Allrisk innebär att ersättning kan fås vid stöld eller skada på varan. Gäller enbart vitvaror och hemelektronik.

Leveransförsäkring innebär att ersättning kan fås om en vara gått sönder i frakten (vid köp online) eller inte levererats enligt överenskommelse.

Samtliga dessa försäkringar gäller under en begränsad period från inköpstillfället och kräver att produkten har köpts till sin helhet med kortet.

Resefördelar

I kortet ingår ”Reseförsäkring Plus” vilket är en bred reseförsäkring med ett flertal försäkringsdelar. Exempelvis ingår Avbeställningsskydd, Missat anslutningsflyg, Bagageförsening och Ersättning för outnyttjade aktiviteter.

Försäkringen aktiveras om en resa betalas med kortet, via Skandiagiro eller via internetbanken hos Skandia. Den gäller sedan under resans första 60 dagar och är aktiv för hela familjen och även barn, under 23år, som bor på annan folkbokföringsadress.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress Lindhagensgatan 86
Postort 106 55 Stockholm
Telefon 0771-555 500
E-post

Vad tycker våra användare om Skandiabanken Visa Kreditkort?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Skandiabanken Visa Kreditkort är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Skandiabanken Visa Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.