Skandiabanken Kreditkort


Skandiabanken Kreditkort

För de som tycker om att resa är kan Skandiabankens kreditkort vara ett bra alternativ. Dess styrka ligger nämligen i att Eurobonus-poäng samlas oavsett var kortet används. Dessutom erbjuder banken flera alternativ till att samla ännu mer poäng.

En annan styrka med kreditkortet är dess ränta som sommaren 2016 var en av de fem lägsta enligt en räntejämförelse som genomfördes av tidningen Privata Affärer.

Kortet har även reseförsäkring och flera shoppingförsäkringar. Detta i likhet med andra kreditkort. Skandia är däremot den enda svenska bank som har kreditkort där SEurobonus-poäng kan samlas och därmed är det den punkten som utmärker kortet allra tydligast.

Snabbrecension

  • Låg ränta!
  • Samla Eurobonus-poäng på alla köp
  • Reseförsäkring Plus ingår
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Villkoren kontrollerades senast idag

Ränta10,74 %
Effektiv ränta11,28 %
Kredit0 - 100 000 kr
Räntefritt60 dagar
Årsavgift 240 kr
Bonus10 Eurobonus-poäng (SAS) per 100 kr du spenderar.
FörsäkringarReseförsäkring, allriskförsäkring, pris- och leveransförsäkring samt extra garantiår.
KorttypVisa
Uttagsavgift1,00 %
Valutapåslag i utlandet1,65 %
Aviavgift0 kr

Krav

  • Minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte arbetslös
  • Månadskomst på minst 12 500 kr

Kredit

Vid ansökan anges vilken kredit som önskas mellan 20.000 kr och 100.000 kr. Det är däremot maximalt möjligt att få en kredit som motsvarar 30 % av årsinkomsten hos kortägaren. Den som har en årsinkomst på 300.000 kr kan därmed få en kredit på 90.000 kr.

Bonus

Skandias har ett samarbete med SAS-Eurobonus vilket gör att alla inköp med kortet skapar SAS Eurobonus-poäng. För varje 100kr som spenderas fås 10 Eurobonus-poäng.

Skandia är den enda banken i Sverige som är partner till SAS Eurobonus och som kund kan man även tjäna poäng på mer än bara kreditkortet. Bland annat ges extrapoäng för de som har ”Vardagspaketet”, bolån eller sparande i banken.

De poäng som tjänas in används inom Eurobonus för att få billigare flygbiljetter hos SAS, hotellövernattningar eller för inköp av produkter.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen (se nedan) ingår försäkringarna: Prisgaranti, Extra garanti, Allrisk och Leveransförsäkring.

Prisgaranti innebär att om man hittar en vara till ett billigare pris än vad man köpt varan för tidigare kan mellanskillnaden betalas av garantin. Gäller enbart vitvaror och hemelektronik.

Extra Garanti innebär att ett extra garantiår ges på varan. Detta utöver den garanti som fås av återförsäljaren vid köp.

Allrisk innebär att ersättning kan fås vid stöld eller skada på varan. Gäller enbart vitvaror och hemelektronik.

Leveransförsäkring innebär att ersättning kan fås om en vara gått sönder i frakten (vid köp online) eller inte levererats enligt överenskommelse.

Samtliga dessa försäkringar gäller under en begränsad period från inköpstillfället och kräver att produkten har köpts till sin helhet med kortet.

Resefördelar

I kortet ingår ”Reseförsäkring Plus” vilket är en bred reseförsäkring med ett flertal försäkringsdelar. Exempelvis ingår Avbeställningsskydd, Missat anslutningsflyg, Bagageförsening och Ersättning för outnyttjade aktiviteter.

Försäkringen aktiveras om en resa betalas med kortet, via Skandiagiro eller via internetbanken hos Skandia. Den gäller sedan under resans första 60 dagar och är aktiv för hela familjen och även barn, under 23år, som bor på annan folkbokföringsadress.


Ansök nu

Kommentarer