Betsson Mastercard – Betalkort kopplat till spelsaldot

Publicerad: 2021-05-04

Sedan nyår har marknadsföringen från de olika spelbolagen i Sverige varit mycket kraftig. En av punkter som ofta lyfts upp är hur snabba uttagen sker från dessa sidor. Genom att Betsson nu har ett samarbete med MasterCard anser de att frågan om vilket bolag som har snabbast uttag blivit en ”icke-fråga”. Som ägare av kortet kan man nämligen handla direkt med medel från sitt spelkonto.

Allt fler aktörer ser fördelen i att erbjuda sina kunder enkla och snabba betalningslösningar. Detta ofta då sammansatt med en lösnings som ger förmåner, rabatter eller speciella funktioner. Nu kommer även spelbolaget Betsson med en unik lösning där man kopplar samman deras spelsaldo med ett MasterCard. På detta sätt kan spelarna köpa en kaffe, köpa en TV eller betala resan för de pengar de vunnit hos spelbolaget.

Insättning som förr – Uttag via kortet

Betsson är noga med att påpeka att detta inte är ett kreditkort eller betalkort. Det går alltså inte att spela på kredit på något sätt. Insättningar till kontot sker som vanligt via olika insättningsmöjligheter på Betssons hemsida eller app. När sedan pengarna finns där finns sedan två möjligheter att ta ut dem när man vunnit eller av annan anledning vill ta ut dem.

Ena alternativet är att göra som tidigare och ta ut pengarna via digitala plånböcker, banköverföring eller Trustly. Andra alternativet är helt enkelt att använda deras MasterCard och göra ett inköp. Pengarna dras då direkt från spelkontot och kan ses som transaktion på hemsidan.

Genom att erbjuda denna uttagsmöjlighet tar det alltså bara ett par sekunder att ta ut och använda pengarna från spelkontot. Därmed anser Betsson att frågan kring vilket spelbolag som erbjuder snabbat uttag är en ”icke-fråga”. I detta fall handlar det om några sekunder.

Börjar med uttagsfunktion – men förmåner kommer

Än så länge är inte Betsson MasterCard tillgängligt för alla spelare hos Betsson. Det kommer först i en begränsad upplaga för att sedan erbjudas till flera spelare. I ett första skede är det just uttagsmöjligheten som är kortets fördel men med tiden förväntas man även lägga till ytterligare förmåner. Bland annat nämns ”biljetter till sportevenemang eller andra erbjudanden”.