Det finns ingen anledning att teckna Supreme Gold

Publicerad: 2021-05-04

Supreme har tre olika kreditkort vilka är World, Gold och Woman. Men när avtalen synas på korten visar det sig att det egentligen bara finns två alternativ att välja mellan, för Gold och Woman är nästan identiska. Det finns bara en liten detalj som skiljer dem åt. En detalj som kan rädda liv.

Kortföretaget Supreme har tre olika kreditkort i deras utbud. Alla korten har bonusprogram, rabatter, hög inlåningsränta och flexibel återbetalning av krediten. Det som skiljer Supreme World mot de andra två är att detta kort är betydligt dyrare men för en högre årsavgift ges även Concierge Service, tillgång till flygplatslounger och Stop Service.

Mellan kreditkorten Supreme Gold och Supreme Woman skiljer det sig däremot ytterst lite. Avgifter och räntan är densamma. Dessutom är bonusprogrammen, rabatterna och andra förmåner identiska. Det finns bara bara en sak som skiljer dessa två kreditkort åt. En liten skillnad som kan göra stor skillnad.

Med eller utan bonus till Rosa Bandet

Används Supreme Woman donerar Resurs Bank (kortutgivare för Supreme card) 1kr per inköp som sker med detta kreditkort till insamlingen Rosa Bandet. Det kostar alltså inte kortägaren något alls men kan innebära att en relativt stor summa ges till denna livsviktiga forskning varje år.

Väljs Supreme Gold ingår inte detta automatiska bidrag till Cancerfonden. Det kan tyckas märkligt att ett företag har två nästan identiska kreditkort och att man som konsument enbart behöver ta ställning till om man vill att Cancerfonden ska få pengar, eller inte.

Vid kontakt med Supreme bekräftade de att någon skillnad, utöver välgörenhetsdelen, inte finns mellan korten.

”Det stämmer att det är den enda skillnaden mellan Supreme Card Gold och Supreme Card Woman”

Har du funderat på att teckna Supreme Card Gold kanske du bör tänka om. Kortet har en rad fördelar med bland annat flexibel återbetalning och bonus. Men det har även Supreme Card Woman som dessutom ger pengar till forskning som räddar liv. Valet kanske därmed inte blir så svårt?