Förmånsprogrammet "Norwegian Reward" fyller 10!

Publicerad: 2021-05-04

Alla som har kreditkortet från Bank Norwegian får tillgång till deras förmånsprogram, Norwegian Reward. Det är just förmånsprogrammet som gör att detta kreditkort är ett av de mest populära ”resekreditkorten”. Förmånsprogrammet fyller nu 10 år och Norwegian utvecklar ständigt programmet för att hålla sina kunder nöjda.

Norwegian Reward är idag ett av nordens största förmånsprogram inom resor. I länderna finns totalt 6,5 miljoner registrerade medlemmar och det ökar kraftigt varje år. I ett pressmeddelande från företaget anger de att hela 4000 personer registrerar sig till programmet – varje dag.

”Vi ser det som en bekräftelse på att våra kunder uppskattar vår produkt” säger chefen för förmånsprogrammet, Brede Huser.

Så fungerar Norwegian Reward

Att bli medlem i Norwegian Reward är gratis och kan ske oavsett om man har kreditkortet från Norwegian eller inte. Bland de som uppskattar programmet är det däremot förhållandevis många som väljer att även använda deras kreditkort. Detta eftersom man så snabbt samlar in poäng till förmånsprogrammet med kortet.

Få poäng – utan kreditkortet

Så fort en resa köps av Norwegian eller om en tjänst/produkt köps hos deras samarbetspartners ges poäng. Hur många poäng som ges beror delvis på vilken slags flygbiljett som bokas. Köps LowFare-biljetter ges 5% av biljettpriset i poäng. Kostar biljetter 2000 kr innebär det därmed 100 poäng. Köps istället Flex-biljett ges hela 20% av biljettpriset i poäng. Det skulle i detta fall innebära 400 poäng.

Få poäng – med kreditkortet

Även om det går att få relativt många poäng via inköp hos Norwegian och dess samarbetspartners så går det att få de flesta poängen genom vardagliga inköp. Används kreditkortet från Bank Norwegian ges nämligen 1% i poäng på köpesumman. Det spelar då ingen roll vad som köps in. En SJ-biljett för 2000 kr ger 20 poäng, mat på ICA för 500kr ger 5 poäng osv.

Det ger alltså lägre procentuella poäng än vid inköp hos Norwegian men i gengäld ger kortet poäng på alla inköp. Om de vardagliga inköpen sker med kortet kan man lätt räkna med att få en tur och returresa inom Europa med flygbolaget ungefär en gång per år. Detta genom att växla in poängen till flygbiljetter.

Samla poäng tillsammans

En nyhet är att man nu kan samla poäng tillsammans. Detta sker genom ett ”familjekonto” även om det inte måste vara en familj som samlar poängen gemensamt. Det kan lika gärna vara ett par vänner som går ihop och samlar poängen tillsammans. Genom detta kommer man snabbare upp i högre nivåer och får därmed tillgång till dyrare produkter, längre flygresor m.m.

Exempel på vad som går att köpa

På hemsidan visar företaget upp exempel på vad man kan köpa för poängen. En enkelresa från Arlanda till Oslo kostar exempelvis 299 poäng. Om dessa poäng enbart skulle tjänas in genom kreditkortet innebär det att man betalat med kortet för 29900 kr. Det gör de flesta på 2-3 månader.

Önskas istället en enkelresa mellan Arlanda och JFK flygplats i New York kostar det 1499 poäng.

Ett prisbelönt bonusprogram

Att Norwegian har skapat ett uppskattat bonussystem märks delvis av att så många väljer att ansluta sig. Men det har även röstats fram som ”Flygbranschens bästa loyalitetsprogram i Europa/Asien”. Detta genom en omröstning där hela fem miljoner flygresenärer fick säga sitt. De har även fått ”Bästa loyalitetsprogram för i Europa/Afrika”.