Lounge Key eller Priority pass?

Publicerad: 5/9/2022

Kreditkort med lounge access ger tillträde till olika flygplatslounger. De flesta har ett partnerskap med antingen Lounge key eller Priority pass. Hur många lounger du får tillgång till och om det ingår mat och dryck beror på vilket kort du har. Det kan också variera om du får fritt inträde till lounger eller om du behöver betala en avgift varje gång. De flesta lounger erbjuder bekväma sittplatser, Wifi, dusch, mat och dryck och ibland även konferensrum och spa-avdelningar. Finns det någon skillnad på Lounge key och priority pass? Och vilket är det bästa medlemskapet?

Lounge Key

Lounge key erbjuder tillgång till fler än 1200 lounger över hela världen och är endast tillgängligt med vissa kreditkort. Du kan få tillgång till lounger antingen genom att ha en av dessa kreditkort eller om du reser ihop med någon som har det. Lounge krey ger tillgång till över 1200 lounger världen över. Som medlem får du ta med dig gäster på ditt besök. Antalet gäster du får ta med dig beror på vilken lounge det är, men vanligtvis får du inte ta med fler än 4-6 gäster. En avgift på 32 Dollar måste betalas per gäst som tillträder. Lounge key är rekommenderat till de som endast kommer besöka flygplatslounger fåtal gånger om året eftersom det blir mer prisvärt än Priority pass.

Kreditkort med Lounge key:

Priority pass

Priority pass ger tillgång till över 1 300 lounger i fler än 600 städer i 148 länder. Priority pass till skillnad från Lounge key kan du bli medlem i utan ett kreditkort. Årsavgiften för ett medlemskap i Priority pass är ofta väldigt dyrt och årsavgiften för kreditkorten som erbjuder medlemskap är ofta billigare än medlemskapet själv. Det gör att det blir mycket mer fördelaktigt att skaffa ett kreditkort med Priority pass eftersom kreditkorten även erbjuder en rad andra fördelar. Kreditkort med Priority pass är prisvärt för de som reser många gånger om året och är därför rekommenderat för de som reser väldigt ofta.

Kreditkort med Priority pass:

Mattias Skog
Mattias Skog Uppdaterad 7/27/2022

Mattias ansvarar för att de uppgifter som presenteras på Alltomkreditkort.se är aktuella. Han har god kännedom om den svenska kreditkortsmarknaden och håller hemsidan uppdaterad med alla nyheter om kreditkort.