Kreditkort med Lounge Access 2024

Resurs World
Resurs World
 • Concierge Service & Lounge Access
 • Ca 0,5 % i bonus
 • Räntefri delbetalning i 3 eller 6 månader
 • Årsavgift: 1 068 kr
 • Högsta kredit: 200 000 kr
 • Effektiv ränta: 26,12 %
 • Räntefritt: 60 dagar
Mer information
Jämför kort
Revolut Metal
Revolut Metal
 • Upp till 1% cashbackk
 • Lounge Pass & Flera försäkringar
 • Utan valutapåslag och uttagsavgift
 • Årsavgift: 2 040 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort
Revolut Premium
Revolut Premium
 • Varken valutapåslag eller uttagsavgift
 • Investera i guld, silver, aktier, kryptovalutor
 • Allt för privatekonomin i samma app
 • Årsavgift: 1 140 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort
Curve Metal
Curve Metal
 • 1 % cashback i 6 butiker
 • Inget valutapåslag eller uttagsavgift
 • Go back in time i 120 dagar
 • Årsavgift: 2 400 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort
Varför lita på Alltomkreditkort.se
 • 190+ kreditkort recenserade och betygsatta av vårt team av experter
 • 10+ års erfarenhet av att täcka kreditkort och personlig ekonomi
 • Objektiva & omfattande betygskriterier

Vårt innehåll om kreditkort, inklusive betyg och rekommendationer, kontrolleras av ett team av skribenter och redaktörer som specialiserar sig på kreditkort. Varje skribent och redaktör följer våra strikta riktlinjer för redaktionell integritet.

Kreditkort med lounge access

Att ett kreditkort har lounge access innebär att kortet ger ägaren tillträde till flygplatslounger. Däremot kan det variera om tillträdet är kostnadsfritt eller om kortägaren fortfarande behöver betala inträde för att besöka lounger. Olika kreditkort med lounge access kan även ha varierande villkor när det gäller hur många lounger som tillträde erbjuds på och om exempelvis mat och dryck ingår. 

Kreditkort med lounge access

Medlemskap som ger lounge access

Det vanligaste är att kreditkorten ger medlemskap i Priority Pass eller Lounge Key. Genom detta medlemskap ges tillgång till flygplatslounger över hela världen samt en rad andra förmåner.  

Priority Pass

Som medlem i Priority Pass ges tillgång till över 1300 lounger, i 600 städer i 148 länder. Utöver tillgång till lounger ges rabatter i restauranger på flygplatsen. Via Prioritypass.com går det att se vilka flygplatser som omfattas och vilka förmåner som ingår. I Stockholm omfattas exempelvis flygplatserna på Arlanda, Bromma och Skavsta. 

Priority Pass

Lounge Key

Ett alternativ till Priority Pass är att kreditkortet istället erbjuder lounge access via lounge key. Bland svenska kreditkort är Priority Pass dock betydligt vanligare. 

Utbudet av förmåner och villkor är liknande mellan Priority Pass och Lounge Key, dock finns det vissa skillnader. Bland annat ger Priority Pass och Lounge Key tillgång till flygplatslounger i olika städer och i olika stor utsträckning i större städer. Dessutom kan medlemskapen ha olika priser och begränsningar när det kommer till antal loungebesök. För att kunna bestämma dig för om du borde välja ett kreditkort med lounge access genom Priority Pass eller Lounge Key bör du kontrollera vad som erbjuds i de städer och på de flygplatser som du i störst utsträckning kommer att besöka.

Vad skiljer kreditkort med Lounge Access åt?

Det är viktigt att jämföra de olika kortens villkor kring lounge access då det kan skilja en hel del. Nedan finner du 6 frågor du kan ställa dig när du jämför olika kreditkort med loungetillgång.

 • Hur många besök ingår?
  Ger kortet obegränsad tillgång till lounger eller ett begränsat antal? Ett exempel är Resurs World. Kortet är anslutet till Lounge key och ger 4 gratis besök per år.  
 • Kostar inträdet något?
  Att ett kreditkort har lounge access innebär enbart att kortet ger tillträde till loungen, däremot kan en viss kostnad för inträde behöva betalas. Ett exempel är Nordea Gold där kostnaden är hälften mot ordinarie pris. 
 • Hur många vänner får följa med?
  Vanligtvis får en vän/familjemedlem följa med utan extra kostnad. Däremot kan detta variera från kort till kort.
 • Vart ges tillgång till lounge access?
  Kort som är anslutna till Priority Pass eller Lounge Key ger tillgång till lounger över stora delar av världen. Däremot är det bara några få flygplatser i Sverige som är anslutna. Därför bör du säkerställa att lounger finns att tillgå i de städer som du ofta kommer besöka. 
 • När ges tillgång till loungerna?
  Revolut Metal ger ”gratis loungepass om ditt flyg är försenat mer än en timme”. Det innebär därmed inte fri tillgång till flygplatsloungerna så som flera andra premiumkort ger. Vid ett par timmars väntan mellan två avgångar kan det vara skönt att ha tillgång till loungen även om inte flygplanet är försenat. 
 • Ingår något extra i loungen?
  Dagstidningar, Wifi och en lugn miljö erbjuds i alla lounger. Men utöver det finns lyxigare alternativ. Med exempelvis American Express Platinum ges gratis frukost eller lunch vid besök på American Express Lounge by Pontus på Arlanda. 

Exempel på kreditkort med Lounge Access

De flesta kreditkort med lounge access är så kallade resekreditkort. Det betyder att korten har en rad förmåner för dig som ofta flyger, bor på hotell och/eller hyr bil. Är det ett så kallat ”Platinum”-kort ingår även ofta concierge service samt ytterligare tjänster och försäkringar. Exempel på kort är:

Läs vår guide där vi jämför Sveriges bästa kreditkort för lounge access.

Kreditkort med lounge access passar för

Lounge access gör flygresan betydligt bekvämare. Detta inte minst om du behöver vänta länge på avgående flyg. Kortet passar därmed framförallt dig som ofta flyger och gärna jobbar eller tar en lugn paus på flygplatsen.

När du ska hitta ett kreditkort med lounge access som passar just dig är det värdefullt att ta hänsyn till och jämföra kortets samtliga förmåner och villkor. Du bör exempelvis ta hänsyn till kreditkortets årsavgift samt övriga avgifter som tillkommer med kortet. Fundera exempelvis på om det är värt för dig att skaffa ett kreditkort som ger dig tillgång till ett högt antal olika lounger men som har en mycket hög årsavgift.

Alternativ till kreditkort med lounge access

Kreditkort med lounge access tecknas primärt för att få en bekvämare och enklare resa. Detta genom att kunna besöka lounger på flygplatserna gratis eller till kraftigt rabatterat pris. Ett alternativ är att betala fullt pris för dessa besök och istället få andra stora resefördelar. Exempel på alternativ kan därmed vara:

 • Kreditkort med Concierge Service - Concierge service är en tjänst som finns på kreditkort på premiumnivån. Dygnet runt, året runt, kan kortägaren kontakta denna service och gratis få hjälp med allt som kan bistås med via telefon eller digitalt. Exempelvis kan hotell bokas, meddelanden vidarebefordras till anhöriga eller blombud beställas. Flera kort med concierge service har även lounge access. 
 • Kreditkort för resor - Resekort är kreditkort som är utrustade med förmåner och villkor som främjar dig när du reser. Dessa kort kan exempelvis erbjuda flygbonus så du kan boka dina resor till ett billigare pris. Men det bästa kreditkortet utomlands kan du även slippa olika avgifter som kan tillkomma vid korthantering utomlands så som valutapåslag och uttagsavgift. Vanligtvis erbjuder kreditkort för resor även omfattande reseförsäkringar för dig och till sällskap.

Vanliga frågor om kreditkort med lounge access

Hur får man Priority Pass?
Hur får man Lounge Key?
Vad kostar kreditkort med Lounge Access?
Vilket är det bästa kreditkortet med Lounge Access?
Lozan Hamid Publicerad 10/26/2021

Mitt namn är Lozan Hamid, och jag är en ekonomistudent vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har varit skribent för Alltomkreditkort.se sedan början av 2023 och ansvarar för att skriva recensioner, nyheter och insiktsfulla artiklar om kreditbranschen. Jag arbetar också med att uppdatera och underhålla kortdatan för att säkerställa att all information är korrekt och uppdaterad.

Utöver mina studier och arbete på Alltomkreditkort.se, har jag även arbetat inom kreditbranschen och fått praktisk erfarenhet av att hantera kundernas behov och förväntningar. Denna erfarenhet, kombinerad med mitt starka akademiska engagemang, har gett mig en djup förståelse för privatekonomi och finansiella tjänster.

Uppdaterad 3/12/2024