Lunar Way ska börja med kreditkort

Publicerad: 2021-05-04

I slutet av förra året lanserades Lunar Way i Sverige. En mobilbank som länge funnits i Danmark och som med Tuva Palms hjälp började marknadsföras på den svenska marknaden. I augusti blev det officiellt att de, utöver deras nuvarande debetkort, skulle satsa på bolån och kreditkort.

När Tuva Palm slutade som teknisk chef på Nordnet var det inte helt oväntat att hon skulle engagera sig mer i Lunar Way, någon hon även gjorde under hösten. Hon hade då suttit i styrelsen för företaget i två år och även investerat själv i bolaget. Ett danskt fintechbolag som med en smidig mobilbank framförallt vänder sig till den yngre målgruppen.

Även om bolaget nu erbjudit pre-paid kort i Sverige i närmare 12 månader så var det bara ett första steg. I somras hade ca 25 000 kort skickats ut till svenska användare. Ett kort som på många punkter kan jämföras mot revolutkortet och kortet från P.F.C. Detta genom att inte ha någon årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag. När bolaget, i somras, fick banklicens i Danmark öppnades helt nya möjligheter. I Sverige kan snart filialer erbjuda banktjänster.

Bolån och kreditkort

Under 2019 förväntas första steget tas med bankkonto, mindre privatlån och kreditkort. Även bolån står på listan över kommande tjänster men det kommer dröja något längre innan banken kan erbjuda låneformen. Genom att erbjuda ”ett helt banktjänsteutbud och verktyg som hjälper kunderna att hantera sin privatekonomi” siktar Lunar Way på att få över kunderna till deras ekonomiska tjänst.

Vad kommer kreditkortet att erbjuda?

Än så länge finns ingen information om vilka förmåner som kommer med kreditkortet. Men genom att se på hur debetkortet är utformat kan en gissning ske kring hur kreditkortet kommer att bli.

 • Ungdomar och unga vuxna är tydlig målgrupp
  I jämförelse med Revolut, som har liknande affärsmodell, har Lunar Way en mycket tydligare approach mot unga vuxna. Som hemsidan ser ut idag är det ingen tvekan på vilka som är målgruppen. Bland annat ska appen hjälpa användarna att lägga undan pengar till ”insta-worthy semestern”.
 • Design i fokus
  Det kort som Lunar Way har idag är ”ett snyggt specialdesignat kort som du faktiskt har lust att via upp”. Det är ett attribut – inte bara ett betalkort. Kommer kreditkortet i samma stil?
 • Gratis
  Appen, tjänsterna och debetkortet är idag gratis. Priset är ”Ett stort fett noll” och det är sannolikt att även kreditkortet blir gratis. Dessutom har debetkortet inget valutapåslag samt gratis uttag inom EU och ett par andra länder. Hur många avgifters om kreditkortet får återstår att se men Lunar Way bör inte lämna sin inriktning mot gratis lösningar.
 • Bonus & rabatter?
  Idag ges inte några direkta förmåner eller rabatter med mobilbanken eller dess debetkort. Men med de flesta kreditkort ges minst ett par unika förmåner eller erbjudanden. Med tanke på att Lunar Way så tydligt vänder sig till unga bör även förmånerna på något sätt möta ungas behov. Blir det rabatter hos E-butiker som re:member eller framförallt flexibla betalningslösningar som med Klarna? Oavsett är det ännu ett företag med banklicens som slåss om kunderna.