Marginalen Bank lansera sparkonto med ränta

Publicerad: 2021-09-23

Få ut mer av ditt sparande - det tycker iallafall Marginalen Bank. Därför lanserar de nu ett nytt sparkonto med sparränta. Buffertkontot främjar aktivt och långsiktigt sparande och ger extra bonusränta till dem som sparar mycket.

Sparade pengar förlorar värde

Enligt uppgifter från SBAB har en av tio Svenska hushåll 2021 över en miljon kronor på sparkontot. En siffra som har ökat sedan samma period 2019. Men att välja ett sparkonto utan sparränta innebär att hushållen faktiskt förlorar pengar. Detta på grund av inflation. Enligt Sveriges Riksbank är målet att inflationen ska stiga 2 % årligen, enligt uppgifter låg den på 2.4% i augusti. Det innebär sparade pengar förlorar sitt värde när de förvaras på ett sparkonto utan sparränta. 

Buffertkonto med två räntor

Marginalen Bank lanserar ett nytt sparkonto vars målsättning är att gynna sparande genom att erbjuda två olika typer av sparränta - grundränta och bonusränta. Grundräntan erbjuder 0.5 % på sparat belopp. Bonusränta erbjuder ytterligare 0.25% för den som sparar över 50 000 kr under tolv månaders tid. 

Med det nya Buffertkontot visar Marginalen Bank än en gång att vi står på spararnas sida. De får en mycket bra ränta i tider när många konton inte ger någon ränta alls, och den som är beredd att spara mer får dessutom en attraktiv bonusränta, säger Haris Serhatlic, marknadschef för Marginalen Bank, i pressmeddelande

Kreditkort från Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder sedan tidigare två förmånliga kreditkort - Marginalen Traveller och Marginalen Gold. 

  • Marginalen Traveller
    Ett resekort med flera reseförmåner och lämpar sig därmed väl för den som gillar att resa. Bland annat erbjuds en omfattande reseförsäkring som skyddar på resan. I reseförsäkringen inkluderas bland annat avbeställningsskydd, flygplanskonkurs, bagageförsening, självriskskydd och olycksfall. Marginalen Traveller erbjuder även bonus och cashback på alla köp. Bonusen kan bland annat användas för att köpa resor och upplevelser, medan cashbacken ger återbäring för köp i utvalda butiker. 
  • Marginalen Gold
    Ett kreditkort som ger cashback i över 300 välkända webbutiker och det finns ingen övre gräns för hur mycket cashback. Marginalen Gold erbjuder flera olika som exempelvis allriskförsäkring, reseförsäkring samt ersättning vid förlust av nyckel samt feltankning. Med Marginalen Bank har kortägare även möjlighet att ta del av 2 betalningsfria månader om året. Det innebär att kortägare kan skjuta upp betalningen av en kreditkortsfaktura en extra månad helt utan extra kostnad.