Plutus ger bonus vid uppgradering

De som har kryptokortet Plutus och väljer att uppgradera ”Reward-level” kan fram till 15:e maj få en bonus på 100 EURO i kryptovalutan PLU. 

Under april och maj har kryptokortet Plutus uppgraderat sitt cashbackprogram. De som har detta kort kan därmed välja på flera butiker att få cashback från än tidigare. För att fira denna förändring kan de som går upp i ”Reward Level” få en bonus på 100 USD i kortföretagets valuta, PLU. 

Reward-Level

Kryptokortet Plutus kan användas på tre olika kontonivåer vilka är Plutus Starter, Plutus Everyday och Plutus Premium. Dessutom går det att höja sin bonusnivå genom att hålla PLU i sin plånbok. Detta kan ske på fyra olika nivåer, vilka kallas för Reward Level. För att nå dessa nivåer krävs följande antal PLU. 

  • 250 PLU - Hero 
  • 500 PLU – Veteran
  • 1000 PLU – Legend
  • 2000 PLU – G.O.A.T

Kampanjen, som pågår till 15:e maj, innebär alltså att en kontoinnehavare behöver öka antalet PLU i sin plånbok och därmed går upp minst ett steg bland de nivåer som nämns ovan. Dessutom krävs det att cashback väljs hos antingen IKEA, Youtube eller Amazon under kommande månad. 

De som uppfyller kriterierna blir tilldelad bonusen den 19:e maj. Däremot kan inte valutan växlas till Euro då denna funktion är under uppgradering och förväntas återigen fungera i juni. 

Större utbud av valbara förmåner

Med kort från Plutus går det att välja hos vilken butik, eller vilka butiker, som cashback önskas. Hur många butiker som kan väljas beror på kontonivå. På Starter, som är gratis, ingår 1 cashback, på Everyday 2st och på Premium 3 st. Det kan exempelvis vara att 10 USD i PLU betalas till kortet om inköp sker hos LIDL för minst 10 USD. I appen kallas detta för ”Perks”. 

Med uppgraderingen under våren 2023 har utbudet av valbara butiker ökat. Bland annat har Amazon, Youtube, IKEA och Spotify tillkommit. Samtliga dessa innebär att kortinnehavaren får 10 USD i PLU om kortbetalning sker i dessa butiker till ett värde av minst 10 USD. 

Håkan Eriksson Publicerad 5/9/2023

Mitt namn är Håkan och jag har varit skribent på Alltomkreditkort.se sedan 2021. Mina huvudsakliga uppgifter är att skriva recensioner av kreditkort på webbplatsen där jag grundligt går igenom alla för- och nackdelar för att hjälpa besökarna att välja rätt kort. Jag håller mig även uppdaterad kring vad som händer i kreditkortsvärlden och skriver nyheter.