Rocker stoppar notifieringar – och startar snabbsaldo

Betalkorten från Rocker har slutat med automatiska notifieringar vid kortinköp vilket gör att en liten säkerhetsdetalj försvinner. Samtidigt har en ny funktion införts som gör att saldo kan ses utan inloggning. 

Så funkar notifieringar

Ett par olika betal- och kreditkort ger automatiska notifieringar vid kortinköp. Notifieringar som antingen skickas ut via SMS eller via kortets egna app. Vid själva köptillfället har detta ingen direkt funktion för kortägaren utöver att det syns hur stor summa som betalats med kortet. 

Denna notifieringsfunktion ska alltså snarare ses som en säkerhetsdetalj. Skulle någon obehörig person komma över kortet, och genomföra ett köp, kommer kortägaren direkt se detta via notifiering på mobilen. Därmed kan kortet direkt spärras för ytterligare köp. De flesta som uppskattar denna funktion ser just den ökade säkerheten som dess stora fördel. 

Under försommaren tog Rocker bort denna funktion och vid kontakt med företaget svarade kundtjänst att de ”troligen tagit bort det för att de fick så mycket klagomål”. Uppenbarligen var det många kunder som retade sig så mycket på dessa notifieringar att de kontaktat kundtjänst och bett dem stänga av funktionen. 

En smidigare lösning hade varit att lägga det som en valbar funktion som behöver aktiveras i appen. Genom att ha grundinställningar att inte några notifieringar ges, men samtidigt möjlighet att aktivera denna funktion, skulle större flexibilitet skapats. Rocker valde däremot att ta bort funktionen helt och hållet. 

Se snabbsaldo utan att logga in

Under försommaren infördes även funktionen som gör att kortets saldo går att se utan inloggning. En liknande funktion finns hos flera storbankers app så det var inte helt oväntat att Rocker även skulle implementera detta. 

När appen öppnas visas en rund bild på ett kort till höger på skärmen. Genom att dra ikonen till vänster visas saldo samt ”Fyll på” och ”Ta ut”. Detta alltså utan att någon inloggning behöver ske. För att göra en insättning eller ett uttag krävs däremot inloggning med Mobilt Bank-ID. 

Läs våra recensioner om Rockers betalkort: Rocker Standard, Rocker Plus och Rocker Premium.

Sandra Attermo Publicerad 7/27/2022

Mitt namn är Sandra och jag är sedan 2022 skribent på Alltomkreditkort.se. Mitt arbete går ut på att skriva texter, som till exempel recensioner, nyheter och guider. Jag har tidigare arbetat med lån och har tack vare detta stor kunskap om kreditupplysning och kreditbedömning. Ett annat område som jag gillar att skriva om är hur man sparar pengar och förbättrar sin privatekonomi.

Uppdaterad 5/8/2023