Secondhand blir ännu säkrare med Rocker Pay

Publicerad: 10/14/2021

Det har snart gått två veckor sedan Rocker lanserade deras nya betaltjänst som ämnar att underlätta vid andrahandsförsäljning. Tjänsten heter Rocker Pay och inom en snar framtid är hoppas Rocker att betaltjänsten skall spridas internationellt.

Lika säkert som vid e-handel

Syftet med Rocker Pay är att göra det smidigare och tryggare med second hand försäljning. Rocker vill minska riskerna som tillkommer vid försäljning mellan privatpersoner. Bland annat krävs det att både säljare och köpare identifierar sig via BankID och att kontaktuppgifter delas mellan båda parter. Rocker Pay är plattformsoberoende vilket innebär att tjänsten är fristående, alltså att den kan användas direkt mellan privatpersoner men den kan även integreras med befintliga digitala secondhand- plattformar. Det innebär ökad säkerhet för samtliga användare oavsett vart försäljningen genomförs. 

Begagnatmarknaden växer kraftigt, bara i Sverige omsattes varor motsvarande cirka 240 miljarder under 2020. Majoriteten av betalningarna görs dock direkt mellan privatpersoner, inte sällan med förskottsbetalning utan någon trygghet för köparen. Med Rocker Pay har vi löst problemen. Vi möjliggör säkra betalningar, även i förskott, med bibehållen enkelhet och snabbhet, säger Hanna Neidenmark, vd, Rocker i pressmeddelande.

Att andrahandsförsäljning skall vara lika säkert som shopping via e-handel ser Rocker som en självklarhet. Med Rocker Pay kan köparen anpassa betalsätt utifrån preferens och bland annat välja mellan Swish, faktura och delbetalning. Även säljaren har möjlighet att välja utbetalningssätt utifrån egen preferens. På så vis blir betalningen enkel och smidig för båda parter. 

Så funkar Rocker Pay

Betaltjänsten aktiveras av säljaren som skapar en betallänk som antingen läggs in tillsammans med en annons eller som skickas direkt till en eller flera köpare. Köparen kan därefter välja att lägga ett bud med ett eget prisförslag eller att acceptera varan utifrån det begärda priset. 

När priset är bestämt så väljer köparen betalsätt och säljaren väljer utbetalningsmetod, därefter identifierar sig båda parter med BankID. Pengarna för köpet betalas in till Rocker och först när köparen har fått och godkänt varan så betalas beloppet ut till säljaren. 

Rocker har tillhandahållit en checkoutlösning sedan 2019 på Sveriges största handelsplats. Vi har lärt oss att second hand-shopping måste vara lika enkelt och säkert som all annan e-handel. Nu vill vi att alla ska få möjlighet till enkla och säkra betalningar, oavsett val av marknadsplats. På så vis kan second hand-marknaden och den cirkulära ekonomin fortsätta växa. Det är viktigt framför allt för miljöns skull, säger Hanna Neidenmark.

Betala med Rockerkortet

Det är även möjlighet att välja Rockerkortet som betalningsmetod med Rocker Pay. Rockerkortet är ett gratis debetkort helt utan valutapåslag och uttagsavgift. Kortet erbjuder även en kompletterande reseförsäkring då det användas för att betala resan. Reseförsäkringen inkluderar hela familjen och täcker allt från avbeställningsskydd till försenat bagage och transportmedel. Rockerkortet erbjuder även upp till 10% cashback, 0.5% cashback erbjuds för varje ny kortanvändare som värvas. 

Just nu pågår dessutom en Rockerkort-kampanj!

De 20 000 första nykunder som genomför 3 köp med Rockerkortet får 500kr tillbaka insatta på kortet! Erbjudandet gäller till och med 31/10.