SJ ändrar villkoren för SJ Prio Mastercard - korten slås ihop

Publicerad: 2021-05-19

SJ Prio Mastercard har tidigare bestått av tre olika kort: SJ Prio Vit, SJ Prio Grå och SJ Prio Svart. Ett nytt kort har skickats ut då kortinnehavaren nått en ny medlemsnivå, där det nya kortet erhåller fler möjligheter till poäng insamling. Nu lanserar SJ ett nytt kreditkort bestående av samma färg, oavsett medlemsnivå.

SJ Prio Mastercard riktar sig främst till de personer som reser med SJ regelbundet. Kreditkortet gör det möjligt för kortinnehavare att samla poäng och sedan använda poängen för att bland annat köpa tågbiljetter hos SJ, boka hotellnätter och handla från tågets bistro. De olika korten har erbjudit olika mycket möjligheter för poänginsamling, där det lägsta kortet, SJ Prio Vit, gett lägst poäng och det högsta kortet, SJ Prio Svart, givit flest poäng.

Ett kreditkort med miljön i åtanke

Tidigare har SJ skickat ut ett nytt kreditkort i en ny färg till kortinnehavare som samlat ihop tillräckligt med poäng för att komma upp i en ny medlems nivå. Från och med 1 juni lanseras ett nytt kreditkort med en helt ny design som ska representera samtliga medlemsnivåer. Genom att inte kontinuerligt skicka nya kort vid varje ny nivå så sparar SJ på miljön. Det nya kreditkortet är dessutom tillverkat av återvunnen plast.

Förenklade villkor för kortinnehavare

Förutom att kortinnehavare nu slipper att kontinuerligt byta kreditkort beroende på medlemsnivå, har de även möjlighet att tjäna in lika mycket poäng i alla medlemsnivåer. Därmed kommer medlemmar i nivå vit nu tjäna lika mycket poäng på inköp som medlemmar i nivå grå och svart. 

Samtliga SJ Prio medlemmar kommer tjäna 20 poäng mer 100 kronor som spenderas med kortet. Oavsett vilken butik som du väljer att handla i samlar du poäng om du betalar med ditt SJ Prio Mastercard

Fördelen för SJ Prio medlemmar på svart nivå är att de slipper betala årsavgiften på 295 kr. Att kommer upp i nivå svart innebär alltså att du äger kreditkortet kostnadsfritt samtidigt som du har möjlighet att få en hel del rabatter på dina tågresor.

Nya villkor med samma fördelar

Trots det nya villkoren som kreditkortet kommer erhålla, erbjuds samma försäkringar och övriga förmåner för kortinnehavare. Bland annat en kompletterande reseförsäkring för hela familjen bestående av allt från ersättning vid bagageförsening, avbeställningsskydd och självriskeliminering. Samtliga inköp samlas på en gemensam faktura och 60 dagars räntefri kredit erbjuds.