Resurs Gold
Resurs Gold
 • 0.5 poäng per spenderad krona
 • 6 månaders räntefri delbetalning
 • Betala räkningar med kortet
 • Årsavgift: 245 kr
 • Högsta kredit: 150 000 kr
 • Effektiv ränta: 20,95 - 27,43 %
 • Räntefritt: 60 dagar
Mer information
Jämför kort
Resurs World
Resurs World
 • Concierge Service & Lounge Access
 • Ca 0,5 % i bonus
 • Räntefri delbetalning i 3 eller 6 månader
 • Årsavgift: 1 068 kr
 • Högsta kredit: 200 000 kr
 • Effektiv ränta: 26,12 %
 • Räntefritt: 60 dagar
Mer information
Jämför kort
Varför lita på Alltomkreditkort.se
 • 190+ kreditkort recenserade och betygsatta av vårt team av experter
 • 10+ års erfarenhet av att täcka kreditkort och personlig ekonomi
 • Objektiva & omfattande betygskriterier

Vårt innehåll om kreditkort, inklusive betyg och rekommendationer, kontrolleras av ett team av skribenter och redaktörer som specialiserar sig på kreditkort. Varje skribent och redaktör följer våra strikta riktlinjer för redaktionell integritet.

Hur fungerar det?

När du skaffar något av korten Resurs Gold eller World får du direkt bonus på allt du handlar. Till skillnad mot många andra kreditkort får du även bonus när du gör bankomatuttag, om du betalar räkningar med kortet eller ansluter det till något abonnemang. Du får till och med bonus på kortets årsavgift! Med Resurs Gold, som kostar 245 kronor per år, får du 0,5 poäng per krona du handlar för. Har du istället det dyrare Resurs World för 1068 kronor per år får du 1 poäng per krona. Bonusen registreras automatiskt när du drar kortet eller betalar med ett digitalt kort för dig som kopplat ditt resurs-kort till Google eller Apple pay.

Bonusen syns på ditt konto efter 30 dagar och du kan enkelt följa hur mycket poäng du samlat in i Resurs app eller på mina sidor. Det är också när du loggat in där som du kan klicka dig vidare till poängshoppen för att lösa in dina poäng. I shopen ser du tydligt hur många poäng respektive produkt är värd och du handlar med dina poäng som i en vanlig webbutik.

Vad kan man handla?

I poängshoppen kan du dels köpa resor och upplevelser som till exempel hotellövernattningar, biobiljetter och presentkort på Ticketmaster. Du kan också köpa olika prylar, framförallt inom heminredning och hemelektronik. Har du svårt att välja en pryl kan du istället växla dina poäng mot ett presentkort hos till exempel Zalando eller CDON. Och för dig som känner att du har allt kan du välja att omvandla poängen till pengar som du skänker bort i välgörenhet. 

Vad kan man handla?

Hur bra är Resurs poängshop jämfört med andra bonusprogram?

En fördel med Resurs poängsystem är att det är lätt att samla poäng. Ingen registrering krävs utan det är bara att börja handla med kortet. En annan fördel är att du får poäng även för bankomatuttag, räkningsbetalningar och betalning av Resurs egna avgifter. Nackdelen med bonussystemet är att utbudet av saker du kan köpa för dina poäng är ytterst begränsat. De produkter som erbjuds är ofta lämpliga presenter men för dig som ser bonuspoängen som en möjlighet att spara pengar finns få alternativ. Det bästa är förmodligen att lösa in poängen till ett presentkort för att få ett större utbud. 

Jämfört med cashback direkt till kortkontot står sig därmed Resurs poängshop slätt. Resurs bonuspoäng bör i sig inte vara en anledning till att välja något av korten Resurs Gold eller World. Vid en helhetsbedömning där kortens övriga förmåner och villkor vägs in kan dock dessa kort ändå ses som prisvärda alternativ beroende på vad du vill ha ut av bonuskortet.

Lozan Hamid Publicerad 11/9/2022

Mitt namn är Lozan Hamid, och jag är en ekonomistudent vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har varit skribent för Alltomkreditkort.se sedan början av 2023 och ansvarar för att skriva recensioner, nyheter och insiktsfulla artiklar om kreditbranschen. Jag arbetar också med att uppdatera och underhålla kortdatan för att säkerställa att all information är korrekt och uppdaterad.

Utöver mina studier och arbete på Alltomkreditkort.se, har jag även arbetat inom kreditbranschen och fått praktisk erfarenhet av att hantera kundernas behov och förväntningar. Denna erfarenhet, kombinerad med mitt starka akademiska engagemang, har gett mig en djup förståelse för privatekonomi och finansiella tjänster.

Uppdaterad 3/12/2024