Välkomstkampanj

När Strawberry lanserade sitt kreditkort, sommaren 2023, hade de ett mycket bra erbjudande till nya kunder. Genom att teckna kortet fick jag 20 000 poäng och under ”dubblapoäng-kampanjen” samlade jag ihop ytterligare 10 000 poäng. 

Poängen och medlemsnivån (Guld) gav mig tre hotellnätter, 24 Euro i restaurangkuponger och uppdaterat hotellrum – för noll kronor. Det är troligtvis det bästa välkomsterbjudande jag någonsin fått. 

Men hur står sig kortet efter välkomsterbjudandet? Det beror helt på vilken hotellkedja du helst bor på. Bor du på Strawberry hotell regelbundet, minst ett par gånger per år, kan det vara lönsamt att använda kreditkortet löpande. Detta utifrån att det enbart är hotellförmånerna som är kortets styrka. 

Fördelarna

De stora fördelarna med Strawberry Mastercard är följande:

 • Samla poäng till hotellnätter
  Få 10 poäng per 100 kr vid betalning i SEK, 20 poäng vid betalning i utländsk valuta samt 30 poäng vid inköp hos Strawberry. Bonusnätter kan bokas för som lägst 7500 poäng men de flesta bonusnätterna kostar 10 – 20 000 poäng. 
 • Automatiskt Silver-nivå
  Hamna automatiskt på Silvernivå inom Strawberrys medlemsprogram. Det ger både rabatt, restaurangcheck, sen avbokning och sen utcheckning. 
 • Hotellnatt i välkomstgåva
  Få 10 000 poäng i välkomstgåva. Det räcker till en hotellnatt på Strawberry hotell i ett flertal olika städer i Sverige. 

I jämförelse med andra kreditkort

Jämförs Strawberry Mastercard mot andra kreditkort, utifrån hotellförmåner, är det mycket fördelaktigt. Om en natt beräknas kosta 1500 kronor är bonusen 1,5 % på alla kortinköp och 4,5% på inköp hos Strawberry. Dessutom uppgraderas kortinnehavaren till Silver-nivå vilket bland annat innebär 8 Euro i restaurangkupong per vistelse samt sen utcheckning. 

Kortets förmåner handlar nästan enbart om hotellvistelsen. Det innebär att de som gärna, och ofta, bor på Strawberry får fina förmåner med kreditkortet. För de som däremot hellre bor på billigare hotellkedjor finns andra kreditkort som ger mer passande förmåner. Önskas mer än hotellförmåner bör även annat kreditkort väljas. 

Min bästa upplevelse

Min bästa upplevelse var de bonusnätter som tjänades in. Utöver välkomstpoängen tjänade jag lätt in ytterligare en bonusnatt på bara två månader. Att dessutom få gratis kaffe, läsk och bästa rumskategorin samt sen utcheckning (tack vare guldnivå) kändes riktigt lyxigt.  

Kontakt med kundservice, via appen Spendwise, var även mycket smidig. Detta tack vare enkel och snabb hantering av ärenden direkt via appen. 

Min sämsta upplevelse

Min sämsta upplevelse var att all information om kreditkortet inte kunde nås på ett och samma ställe. Via inloggning på Strawberrys hemsida kunde jag se poängen medan allt inom kredit och transaktioner gick att se via appen Spendwise. Dessutom krävdes app då inloggning på Spendwise inte kan ske online. Det är däremot relativt små ”sämsta upplevelser”. Överlag var det mycket enkelt och smidigt att få överblick. 

Sammanfattning

Ett imponerande välkomsterbjudande fick mig att teckna Strawberry Mastercard. Jag fick gratis årsavgift, guldnivå, 2 hotellnätter samt en kampanj som gav ytterligare en hotellnatt. 

Men är det värt att betala 595 kronor nästa år för att fortsätta att samla poäng och få hotellnätter? För det är bonusprogrammet som kortets primära funktion. 

 • JA – Använder jag kreditkortet för ca 16 000 kronor per månad får jag två hotellnätter per år. Detta för enbart 595 kronor i årsavgift. 
 • NEJ – Som barnfamilj prioriterar jag hellre Scandic. Både för ett lägre pris per natt samt flera barnvänliga förmåner på deras hotell. Strawberry Mastercard har förmånliga fördelar – för de som primärt väljer att bo på Strawberry. 
Mattias Skog
Mattias Skog Publicerad 7/31/2023

Mitt namn är Mattias, och jag har varit innehållsansvarig för Alltomkreditkort.se sedan 2015. En av mina huvudsakliga uppgifter är att säkerställa att all information på vår webbplats är korrekt och uppdaterad. Utöver detta är jag också ansvarig för att hantera alla frågor som våra besökare har om kreditkort. Så om du någonsin undrar över något, tveka inte att kontakta mig!

Uppdaterad 11/16/2023