1. Betala alltid med COOP Mastercard

Coop Mastercard är ett kreditkort som ger 0,5 poäng per krona oavsett var kortet används. Skulle det användas till inköp på 10 000 kronor samlas alltså 500 poäng.

Används kortet hos COOP samlas alltså ordinarie bonuspoäng (se punkt 3) och utöver dessa 0,5 p per krona.

2. Handla på COOP

Att bli medlem hos COOP kostar 100 kronor. Men den summan får du tillbaka om du avslutar ditt medlemskap. 

Som medlem får du alltid minst 0,5 poäng per krona vid inköp hos COOP. Detta antingen genom att visa upp legitimation i kassan eller genom att koppla dina kort till medlemsprogrammet. Koppling sker i kassan hos COOP och när betalning sker med ett kopplat kort samlas poängen automatiskt. Kopplingen

3. Handla mycket – eller tillsammans

COOP har en poängtrappa som avgör hur många poäng som tjänas per krona varje månad. De som handlar för under 1000 kronor får 0,5 poäng, upp till 2000 kronor ger 1 poäng osv. De som handlar för minst 5000 kronor under en månad får därmed 5 poäng per krona. 

Att alltid handla för minst 5000 kronor per månad, eller gå ihop och handla tillsammans, blir därmed en väg att optimera intjäningen av poäng.

4. Tävla hos COOP

COOP genomför ibland tävlingar där vinnarna kan få poäng. Dessa tävlingar kan presenteras på hemsidan eller i den månadstidning som skicks ut till de medlemmar som handlat över en viss nivå. Bland annat har COOP haft medlemskryss och medlemsquiz. 

5. Utnyttja butikskampanjer

Det är relativt vanligt med lokala kampanjer. Ett exempel visas på bilden ovan där medlemmar får 5 p extra per krona vid inköp av varor från Änglamark. Detta alltså utöver det som tjänas inom ordinarie medlemsprogram. 

6. Handla hos partners

Logga in på COOP.se och gå sedan till ”Partnererbjudanden”. Där presenteras partnerföretag som ger bonuspoäng eller rabatter. Klicka på länken till butiken och genomför sedan köpet som vanligt varpå poängsaldot kommer att uppdateras inom några dagar. Detta kan kombineras med att betalning sker med ett kreditkort som även ger poäng eller bonus. 

De som skapade ett konto hos Nextory (ljudböcker) fick 5000 p direkt och därefter 600 p varje månad som abonnemanget var aktivt. Samtidigt gavs 4 p respektive 2 p per krona vid inköp hos Lindex och Åhlens. COOP har ett mycket stort utbud av samarbetspartners och vid köp online bör kontroll ske om extrapoäng kan tjänas. 

Sammanfattningsvis

Ett enkelt sätt att tjäna COOP-poäng är att bli medlem hos COOP och därefter handla för minst 5000 kronor per månad. Men som visas går det att öka förtjänsten rejält genom att exempelvis skaffa deras kreditkort. Håll även utkik efter kampanjer då extra många poäng kan tjänas. 

OBS – Sedan i juni 2023 går det inte längre att växla SAS EuroBonus-poäng till Coop-poäng (eller vice versa)

Håkan Eriksson Publicerad 5/11/2023

Mitt namn är Håkan och jag har varit skribent på Alltomkreditkort.se sedan 2021. Mina huvudsakliga uppgifter är att skriva recensioner av kreditkort på webbplatsen där jag grundligt går igenom alla för- och nackdelar för att hjälpa besökarna att välja rätt kort. Jag håller mig även uppdaterad kring vad som händer i kreditkortsvärlden och skriver nyheter.

Uppdaterad 3/12/2024