1. Använd SJ Prio Mastercard

SJ Prio Mastercard är ett kreditkort med bonus som ger SJ poäng på samtliga kortinköp. Allt från inköp av mat och kläder till drivmedel ger 20 poäng per 100 kronor. Används kortet till inköp på 10 000 kronor en månad innebär det alltså 2000 poäng.

I jämförelse med övriga sätt, som presenteras nedan, är kreditkortet det absolut enklaste sättet att snabbt tjäna in poäng. Förutsatt att kreditkortsfakturan betalas i tid betalas enbart en årsavgift, vilken är på 295 kronor. 

2. Personliga poängerbjudanden

Genom att logga in på SJ.se går det att exempelvis se aktuellt poängsaldo, biljetter och personliga erbjudanden. Gå till ”Mina erbjudanden” och aktivera det erbjudande som passar. Det är exempelvis vanligt med ”Få 1000 poäng på nästa resa” eller ”3x poäng på nästa resa”. 

3. Köpa tågbiljetter

Se till att alltid vara inloggad på ditt konto när resor beställs där SJ kör hela, eller delar, av sträckan. Varje köp genererar automatiskt 1 poäng per krona, exklusive eventuell bokningsavgift. 

Om du glömt att registrera ditt SJ-Prio nummer kan efterregistrering ske upp till 90 dagar efter avresa. 

4. Köp i bistron

Kom ihåg att ange ditt SJ-Prio nummer vid köp som sker i bistron då även dessa genererar 1 p per krona. Du kan se ditt SJ-Prio nummer genom att logga in på SJ och klicka på Min Sida. 

5. Bo på First Hotel

Varje hotellnatt på First Hotell, inom Sverige, Norge eller Danmark ger 300 SJ poäng. Detta utöver hotellkedjans eget lojalitetsprogram som ger ”Firstcoins” till medlemmarna. 

Kom ihåg att SJ-Prio medlemskortet behöver visas upp vid incheckning samt att du måste vara medlem i hotellets medlemsprogam för att ta del av förmånen. 

6. Köpa SJ-poäng

Via SJ Medlemsservice går det att köpa SJ-poäng. Som minst kan 500 poäng köpas vilket kostar 150 kronor. Bäst pris blir det om 3000 eller 4000 poäng köps. Då kostar dessa 0,25 krona styck. 

Det är sällan ekonomiskt fördelaktigt att köpa SJ-poäng men om det saknas ett par för att kunna växla in dem till en resa kan detta vara en smidig lösning. 

Så enkelt kan du tjäna SJ poäng jämfört med andra bonusprogram

I jämförelse med exempelvis Coop, EuroBonus och ICA finns det förhållandevis få sätt att tjäna SJ-poäng. De har exempelvis få samarbetspartners (First Hotel) och SJ har inget samarbete som gör att poäng från andra medlemsprogram kan växlas till dessa poäng.  

Mattias Skog
Mattias Skog Publicerad 5/15/2023

Mitt namn är Mattias, och jag har varit innehållsansvarig för Alltomkreditkort.se sedan 2015. En av mina huvudsakliga uppgifter är att säkerställa att all information på vår webbplats är korrekt och uppdaterad. Utöver detta är jag också ansvarig för att hantera alla frågor som våra besökare har om kreditkort. Så om du någonsin undrar över något, tveka inte att kontakta mig!

Uppdaterad 11/16/2023