Den andra oktober 2023 kommer First Member Mastercard inte längre vara möjligt att använda. Detta eftersom kortutgivaren, Ecster Card, är under avveckling. 

Ecster avvecklas

Betalningsföretaget Ecster är ett dotterbolag till Handelsbanken och har varit ute för försäljning sedan 2020. Då Handelsbanken inte hittat en köpare valde de istället att påbörja en avvecklingsprocess under våren 2023. Det innebär därmed att samtliga kort som ges ut av Ecster kommer att påverkas. Antingen behöver partnerföretag gå över till annan kortutgivare eller så måste korten avslutas. First Member valde det andra alternativet. 

Så påverkas kortinnehavarna

För de som har ett kreditkort från First Member gäller följande:

 • 2 oktober stängs kortet
  Kortet kommer inte att kunna användas från och med 2 oktober. 
 • Kredit
  Vid utnyttjad kredit kommer en slutfaktura att skickas ut. Finns det ett positivt saldo kommer pengarna betalas ut enligt avtalsvillkoren. 
 • Medlemsnivå Black
  Med First Member Mastercard har kortinnehavaren automatiskt varit på medlemsnivån Black, vilket är hotellets högsta medlemsnivå. Denna nivå bibehålls året ut. Nivån och övriga förmåner går att se genom att logga in på Firsthotels.com
 • FirstCoins
  Via det bonusprogram som First Hotel erbjuder, tjänas bonuspoäng First Coins. Dessa kan fortfarande användas till samma funktioner som tidigare. Detta bland annat till att betala, eller delbetala, hotellnätter.