Efter att DNB beslutat att lägga ner sin kortverksamhet har deras partnerkort avvecklats ett efter ett. I juni är det dags för Hyundaikortet. Sista dagen som kreditkortet kan användas är 27 juni.

I januari offentliggjorde DNB att de skulle sluta med sin kortverksamhet. Först avslutades deras eget kreditkort, DNB-kortet, och sedan dess har partnerkort avslutats ett efter ett. Både Refunder Pay och Hyundai avslutas i juni. 

Bonuspoängen och servicecheck

Hyundaikortets bonusprogram avslutades redan 26:e mars i år. Det har sedan dess varit möjligt att använda kortet för andra funktioner men alltså inte för att tjäna bonuspoäng. Intjänad bonus behöver användas senast den 27:e juni i år. Bonusen används för att automatiskt betala, eller delbetala, inköp hos Hyundai-verkstäder. Det räcker alltså att genomföra ett kortköp hos en verkstad för att bonusen ska aktiveras och minska kommande fakturabelopp. Om bonusen däremot inte används senast 27:e juni kommer den att förfalla. 

De som har tjänat en servicecheck via inköp med kreditkortet (värde 200 kronor) kan lösa in checken hos auktoriserade Hyundai-verkstäder. Denna servicecheck kommer alltså även vara giltig efter att kreditkortet avslutats.  

Skuld på kreditkortet

De som har en skuld på sitt Hyundaikort, efter att det avslutats, kan återbetala summan på samma sätt som tidigare. Detta genom en månadsfaktura som anger kvarvarande skuld samt lägsta belopp att betala. På denna punkt sker alltså ingen förändring. 

Alternativa kreditkort

Det finns inget kreditkort med exakt samma förmåner som Hyundaikortet har. Däremot finns det kort med liknande förmåner. Detta oavsett om det är räntefri delbetalning eller rabatt på hotell som önskas. De största förmånerna, och kreditkort med liknande alternativ, är:

4 Månader räntefritt hos Hyundai

Med Hyundaikortet gick det att få 4 månaders räntefri delbetalning hos Hyundai. Det finns inget annat kort med exakt den förmånen. Däremot finns det flera kort som erbjuder räntefri delbetalning oavsett var inköpen sker. Två exempel är:

  • Re:member Flex – Delbetala inköp på minst 3000 kronor och som mest 20 000 kronor. Delbetalning kan ske under 6,12 eller 24 månader och under denna tid betalas en administrationsavgift på 57 kronor varje månad. 
  • Resurs Gold – Delbetala inköp på minst 1000 kronor. Räntefritt i upp till 6 månader och under denna tid betalas uppläggningsavgift på 97 kronor en gång samt en administrationsavgift på 39 kronor per månad. 

Bonus på alla inköp

Hyundaikortet gav 0,8 % i bonus på alla inköp och 1,6 % hos Hyundai. Är bonusprogram prioriterat finns exempelvis:

  • Resurs Gold – Få 0,5 poäng per krona. Poängen kan lösas in till en rad olika produkter hos Resurs poängshop. 
  • Everyday Card – Få 0,5 % bonus på alla inköp och 1 % på mat och drivmedel. Bonusen växlas automatiskt in och ger lägre fakturabelopp. 

Tanka fel försäkring

Hyundaikortet hade en Tanka-fel-försäkring. Det är troligtvis få som väljer kreditkort enbart utifrån denna förmån men för de som gör det finns ett par andra kort att välja på:

Rabatt hos Strawberry

Med Hyundaikortet gick det att få 15 % rabatt hos hotellkedjan Strawberry. Detta i likhet med de övriga partnerkorten till DNB. Är det hotellrabatten som prioriteras kan följande kreditkort väljas:

  • Re:member flex – Få 7 % cashback vid bokning av hotellnätter hos Strawberry. Kortet ger även upp till 5 % hos Hotels.com samt cashback hos flera andra hotellkedjor. 
  • Strawberry Mastercard– Det bästa sättet att få gratis hotellnätter hos Strawberry är att använda deras egna kreditkort och samla medlemspoäng.