Under våren kommer Lunar att utöka sitt produktutbud samt uppdatera användarvillkoren. Bland annat kommer det snart gå att betala räkningar från sitt Lunarkonto samt även swisha både till och från kontot. 

Lunar har hittills fått kunder genom att erbjuda gratis debetkort, delade kontot, hög sparränta och mycket smidiga funktioner för budgethantering. Kontot och kortet har däremot bara kunnat användas som ett komplement till en större bank med fler banktjänster. Detta exempelvis eftersom det inte varit möjligt att betala räkningar från ett Lunarkonto. Det kommer däremot snart att ändras. 

Betala räkningar direkt via kontot

I sin strävan att bli ”Sveriges bästa vardagsbank” införs möjligheten till att betala räkningar direkt från Lunars bankkonto. Det innebär att kunderna kan ha större delen av sin privatekonomi på ett och samma ställe. Dessutom kan både budgetfunktion och sparfunktioner användas i större omfattning då samtliga betalningar, både via kort och PG/BG, sker direkt från kontot. Dessa kategoriseras automatiskt och matchas mot den budget som skapats. 

Swish och ”mycket mer”

En annan funktion som införs i vår är möjligheten att swisha både till och från kontot. Hittills har det enbart varit möjligt att använda Swish för att sätta in på pengar på kontot. Men med den nya funktionen kommer det alltså vara möjligt att koppla Swish till Lunar och på detta sätt använda kontot även för överföringar och betalningar med Swish. 

I ett mail till Lunars kunder anger banken även att det kommer ”mycket mer” funktioner än räkningsbetalningar och Swish. Vilka funktioner det är nämns däremot inte. Det finns inte heller ännu något offentligt datum för lanseringen av dessa funktioner.