Bank Norwegian har tidigare haft åldersgräns på 23 år men sänker nu kravet till 18 år. Därmed får fler möjlighet att teckna deras kreditkort. 

I Sverige får inte lån eller krediter beviljas till personer som är under 18 år. Det blir därmed den lägsta åldern för att kunna teckna ett kreditkort. Flera kreditkortsföretag har däremot valt en högre åldersgräns. Ett exempel är Bank Norwegian som haft en gräns på 23 år. Detta ändras däremot nu till 18 år. De tre krav som därmed måste vara uppfyllda för att kreditkortet ska kunna beviljas är att personen som ansöker är:

  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige och har varit det under de senaste 36 månaderna
  • Utan betalningsanmärkningar

Flera förändringar senaste halvåret

Ändringen i åldersgränsen är en, av flera, förändringar som skett på Norwegians kreditkort det senaste halvåret. Från den första januari i år gäller ändrade regler kring deras bonusprogram. En begränsning infördes då kring hur många cashpoints som kan tjänas per år. Denna begränsning gällde tidigare enbart för cashback. Dessutom togs dagligvaruförsäkringen bort från deras försäkringsutbud. Nästa förändring genomfördes 5:e maj då valutaväxlingspåslaget höjdes från 1,75 % till 1,99%.

I maj blev det även offentligt att Norwegian och Strawberry skapar ett gemensamt lojalitetsprogram. Exakt hur detta kommer att påverka kreditkortets bonus är däremot inte klart då programmet beräknas lanseras under andra halvåret i år.