Hur fungerar Go Back in Time?

I Curveappen registreras de olika kort som ska vara möjliga att debitera när betalning sker med Curvekortet. Har ett inköp skett med fel kort kan tjänsten Go Back in Time användas. Det innebär att kostnaden helt enkelt flyttas över till ett annat kort. Det beskrivs tydligare i exemplet nedan:

Exempel – Debitera rätt kort

Du har registrerat ditt bankkort från Nordea samt ditt kreditkort från OKQ8 i Curveappen. Du åker och handlar mat på COOP och väljer i appen att Nordeakortet ska debiteras. Vid betalning med Curvekortet kommer alltså summan att direkt dras från det konto som Nordeakortet är kopplat till. 

Du åker sedan till OKQ8 för att tanke men glömmer att byta vilket kort som ska debiteras i Curveappen. Du råkar alltså betala med Nordeakortet och missar därmed bonusen som du skulle fått med OKQ8-kortet. 

I appen väljer du därför Go Back in Time och flyttar inköpet av drivmedel från Nordeakortet till kortet från OKQ8. Därmed får du bonusen som du önskade. Inom 1 – 5 dagar kommer pengarna att återbetalas till Nordeakortet. 

Så används Go Back in Time - steg för steg

  1. Öppna Curve appen
  2. Sök upp transaktionen som önskas flyttas
  3. Klicka på transaktionen
  4. Välj ”Go Back in Time”
  5. Välj kort som ska debiteras
  6. Bekräfta att summan ska flyttas till detta kort

Nu kommer kortbetalningen att debiteras det valda kortet. Det kort som användes primärt kommer få tillbaka köpesumman inom 1 – 5 dagar. 

Fördelar med Go Back in Time

Maximera bonusen

Som visas i exemplet ovan kan Go Back in Time användas för att i efterhand ändra vilket kort som ska debiteras. Detta exempelvis för att ta vara på den bonus, eller rabatt, som kan nås vid inköp i specifika butiker. 

Du kan exempelvis genomföra samtliga inköp på ett kort och sedan i efterhand, i lugn och ro, flytta vissa transaktioner till ett kreditkort som ger bonus.  

Maximera vid kampanjer

Flera kortföretag genomför kampanjer då de ger extra många bonuspoäng. Det är exempelvis vanligt på SAS Eurobonuskortet. Vid dessa tillfällen går det att maximera bonusen på följande vis:

Vanligtvis sker inköpen, via Curve, på exempelvis ett Nordeakort. Under den period som det går att få dubbla Eurobonuspoäng flyttas inköpen, som skett på Nordeakortet, till SAS Eurobonuskortet. Det kommer därmed se ut som att inköpen skett ett datum som är inom den period som ger dubbla bonuspoäng. 

De som har Curve Metal kan på detta sätt flytta över inköp som skett under de senaste 120 dagarna. Även om SAS enbart erbjuder dubbelbonus i 7 dagar kan alltså en person med Curve utnyttja inköp som skett under flera månader för att få dubbla poäng.

Utnyttja kredit

Har du betalat med ditt debetkort och inser att saldot börjar bli för lågt? Förutsatt att kortet är använt via Curve kan transaktioner flyttas till ett kreditkort. Efter ett par dagar har pengarna kommit tillbaka till debetkortet varpå inköp återigen kan ske med det. På detta sätt kan hela tiden det mest fördelaktiga kortet användas och krediten utnyttjas enbart vid behov. 

Begränsningar utifrån kort

Curve går att teckna på flera olika nivåer. I appen ändras vald nivå beroende på vilka förmåner som önskas. Vid byte av nivå behöver alltså inte något nytt kort skickas ut.

Beroende på nivå ges möjlighet till Go Back in Time under olika lång tidsperiod. 

  • Curve - 30 dagar, 2 olika kort kan registreras
  • Curve X - 60 dagar, 5 olika kort kan registreras
  • Curve Black - 90 dagar, Obegränsat antal kort kan registreras
  • Curve Metal - 120 dagar, Obegränsat antal kort kan registreras

Vanliga frågor om Go Back in Time

Hur stora belopp kan flyttas i Curve Go Back in Time?
Ingår Go Back in Time i gratiskortet från Curve?
Kostar Go Back in Time något?
Vilka Curvekort erbjuder Go Back in TIme?
Mattias Skog
Mattias Skog Publicerad 5/10/2023

Mitt namn är Mattias, och jag har varit innehållsansvarig för Alltomkreditkort.se sedan 2015. En av mina huvudsakliga uppgifter är att säkerställa att all information på vår webbplats är korrekt och uppdaterad. Utöver detta är jag också ansvarig för att hantera alla frågor som våra besökare har om kreditkort. Så om du någonsin undrar över något, tveka inte att kontakta mig!

Uppdaterad 11/16/2023