Då gäller Hole in one försäkringen

Enligt tradition ska en person som slår hole in one bjuda sällskapet på champagne. Det finns däremot ingen regel som säger att detta måste utföras. Med en hole in one försäkring blir det i alla fall billigare då försäkringen ersätter om turen är framme. 

Villkor 

Som alla försäkringar finns villkor som måste vara uppfyllda för att ersättning ska betalas ut. Nedan visas ett par villkor som gäller för MoreGolf Mastercard. Villkoren kan ha ändrats sedan denna text publicerades och ska enbart ses som exempel på hur försäkringen kan vara uppbyggd. Den försäkrade måste:

  • Spelat minst 9 hål med godkänd markör. 
  • Spelat på bana som är godkänd och ansluten till Svenska Golfförbundet 
  • Spelat på utländsk bana som är godkänd och ansluten till ett av landets officiella golfförbund. 
  • Markör, sekreterare eller hemmabanans sekreterare måste signera score-kortet 

Ersättningsnivåer 

Ersättningsnivån är vanligtvis på 1 000 kronor till 5 000 kronor. I vissa fall kan kvitton från firandet behöva skickas in medan det i andra fall är ett schablonbelopp som betalas ut. 

Bäst kreditkort med Hole in one försäkring

Kreditkort bör knappast väljas utifrån vilken som har Hole in one försäkring eller inte. Men det kan vara bra att veta vilka försäkringar och förmåner som ingår.  

  • MoreGolf Mastercard har ett stort utbud av förmåner och försäkringar som är anpassade för golfaren. Bland annat ingår Hole in one försäkring som ger ersättning med upp till 1000 kronor om lyckan är framme. Övriga fördelar är bland annat golfutrustningsförsäkring, bonus på alla inköp samt rabatter hos flera golfrelaterade butiker. 
  • Eurocard Platinum har en Hole in one försäkring som ger upp till 5 000 kronor i ersättning. Kreditkortet har även flera förmåner som kan utnyttjas av personer på resande fot. Utöver reseförsäkring ingår exempelvis concierge service, tillgång till flygplatslounger samt gratis spärrservice. 

Alternativ till Hole in one försäkring

Ett alternativ till att teckna ett kreditkort som har denna försäkring är att nå samma ekonomiska skydd (eller bättre) via andra försäkringslösningar. Detta primärt via ett tillägg till hemförsäkringen. 

Tillägg till hemförsäkringen

Flera försäkringsbolag erbjuder ”Golf” som en tilläggsförsäkring till hemförsäkringen. Detta tillägg ger däremot betydligt större ekonomiskt skydd än enbart vid hole in one. Det är exempelvis vanligt att ersättning går att få vid:

  • Stöld av golfutrustning eller personlig egendom vid utövande av sporten
  • Stöld av kontanter upp till en viss summa
  • Hole-in-one

Eftersom det är ett tillägg till hemförsäkringen krävs det att även hemförsäkring redan finns, eller tecknas, hos försäkringsbolaget.  

Vanliga frågor om Hole in one försäkring

Vad är chansen att slå hole in one?
Måste man köpa champagne för pengarna?
Ingår hole in one försäkring i en golfförsäkring?
Finns det kreditkort med hole in one försäkring?
Mattias Skog
Mattias Skog Publicerad 6/9/2023

Mitt namn är Mattias, och jag har varit innehållsansvarig för Alltomkreditkort.se sedan 2015. En av mina huvudsakliga uppgifter är att säkerställa att all information på vår webbplats är korrekt och uppdaterad. Utöver detta är jag också ansvarig för att hantera alla frågor som våra besökare har om kreditkort. Så om du någonsin undrar över något, tveka inte att kontakta mig!

Uppdaterad 11/16/2023