Kreditkort

American Express Green

Om American Express Green

Vill du ha hög bonus på alla inköp och inte har något behov av att kunna delbetala fakturan är American Express Green ett bra alternativ. Kortets största fördel är bonussystemet. Men däremot finns det mycket få försäkringar och andra förmåner.

Kortfakta

Årsavgift 600 kr
Högsta kredit 50 000 kr
Ränta 15,99 %
Effektiv ränta 19,69 %
Räntefritt Upp till 55 dagar
KorttypAmerican Express
Uttagsavgift4,00 %
Valutapåslag i utlandet2,00 %
Minsta belopp att betala3,00 % av skulden (minst 200 kr)
Dröjsmålsränta2 %

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

American Express erbjuder inte några kreditkort, enbart betalkort. Den enda skillnaden mellan dessa två kortformer är att fakturan från ett betalkort alltid måste betalas till sin helhet. Du kan alltså inte välja att delbetala den över flera månader så som kan ske med ett kreditkort.

En fördel med betalkort är därmed att du inte lockas att delbetala fakturan vilket skulle skapa räntekostnader, som sker på ett kreditkort. För vissa är bristen på delbetalningsmöjlighet däremot begränsande. Någon övre kreditgräns finns inte på kortet vilket beror på att delbetalningsmöjligheten inte finns.

Bonus

Poäng på alla inköp

Oavsett vad som handlas med kortet så ges poäng. Däremot varierar det mellan 1-3 poäng beroende på vad som köps. Vid köp i utländsk valuta ges 3 poäng per krona, 2 poäng ges hos utvalda samarbetspartners och övriga inköp ger 1 poäng.

Visserligen ges mest poäng vid inköp i utländsk valuta men kortet har även ett valutapåslag på 2% så det är knappast den bästa vägen att gå för att tjäna in poäng.

Poängen kan sedan användas till att delbetala fakturan, köpa saker från deras shop eller växlas till SAS-poäng. Beroende på hur poängen används så har de olika högt värde. Om de exempelvis växlas till SAS-poäng så ligger bonusnivån på 1,7% av inköpssumman.

Förtur till evenemang

Regelbundet ges förtur till konserter och andra evenemang. Har du American Express Green blir du erbjuden att köpa dessa biljetter före de släpps på den öppna marknaden.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen (se nedan) ingår ingen annan försäkring.

Resefördelar

 • Reseförsäkring

  Betala resan med kortet och få en kompletterande reseförsäkring. En försäkring som bland annat ger ersättning vid försenat bagage m.m.

 • Fast Track

  Ska du på ett evenemang på Globen kan du gå via American Express ”Fast Track” vilket är deras egna snabbare entré.

Övrigt

 • Gratis extrakort

  Beställ ett extrakort som är kopplat till samma konto. Kortet är gratis och gör att ni lättare samlar in fler bonuspoäng. Det går även att beställa ytterligare kort men då mot avgift.

 • Saldoöverföring

  För över pengar från kortet till ditt konto. Det kan exempelvis vara ett sätt att använda den räntefria krediten på kortet för att betala räkningar som håller på att förfalla. En överföring kostar 3% i uttagsavgift.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress
Postort
Telefon
E-post

Vad tycker våra användare om American Express Green?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt American Express Green är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av American Express Green:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.