BRA Mastercard

 • Räntefritt upp till 45 dagar
 • Högsta kredit 100 000 kr
 • Hög avgift för kontantuttag

Om BRA Mastercard

I likhet med flera andra flygbolag har BRA valt att lansera ett eget kreditkort. Ett kort där du samlar poäng på alla inköp i vardagen och som sedan ger billigare resor, hotellbokningar eller andra upplevelser. De som tecknar kortet får även en gratis inrikesresa. Det är mycket generöst med tanke på att årsavgiften är 0 kr första året (sedan 150 kr).

BRA bonusprogram, BRA rabatter - Ett BRA kreditkort för dig som framförallt reser inrikes.

Hur bra är BRA Mastercard?

Bonus & förmåner
Du får 10 bonuspoäng per 100 kr du betalar med kreditkortet. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 2,00 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 18,90 %, årsavgift 150 kr och aviavgift 45 kr. Effektiv ränta 20,80 %. Räntefritt upp till 45 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 3,6 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 150 kr 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 18,90 %
Effektiv ränta: 20,80 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 4,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 150 kr)
Aviavgift: 45 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr
Förseningsavgift: 125 kr
Dröjsmålsränta: 12,00 %

Krav

 • Minst 20 år
 • Inkomst på minst 12 500 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Du får 10 bonuspoäng per 100 kr du betalar med kreditkortet.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 33 – 50 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Allriskförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Kreditgränsen på BRA kreditkort är maximalt 100 000 kr. Det går självklart att ansöka om lägre kreditgräns. Kreditbolaget kan även välja att godkänna lägre kreditgräns än som anges i ansökan. Som lägst kan ansökan ske på 20 000 kr.

När kortet används registreras köpen som sedan presenteras på den månadsfaktura som skickas till kortinnehavaren. Väljs hela beloppet att betalas uppkommer inte någon räntekostnad. Väljs istället bara en del av summan att betalas och resterande skjuts upp på kommande månader uppkommer ränta på 18,90 %. Det bästa är att ha E-faktura då det annars även uppkommer aviavgift på 45 kr.

I det fall 15 000 kr används av krediten och att summan sedan delbetalas över 12 månader blir den effektiva räntan 20,8 %.

Överföring och fakturabetalning

Det är även möjligt att föra över pengar från kreditkortet till ett bankkonto alternativ betala fakturor med kortet. I dessa fall tillkommer ränta från första dagen vilket betyder att någon räntefri period inte finns.

Bonusar

Välkomstpresent - En gratis inrikesresa

När kortet tecknas ges en gratis inrikes flygresa med BRA. Det enda som betalas är skatter och avgifter. Hur mycket denna välkomstpresent är värd beror självklart på vilken sträcka man väljer att flyga. En biljett mellan Malmö och Stockholm kostar ca 1500 - 2000 kr så det är en ovanligt stor välkomstbonus för att vara ett kreditkort.

Bonuspoäng ger billigare resa eller andra upplevelser

BRA mastercard - Ett kort med tre nivåer

Det finns tre olika nivåer på kreditkortet från BRA. När en ansökan skickas in kontrollerar BRA vilken nivå du idag är på inom deras loyalitetsprogram BRA Vänner. Är du inte med blir du automatiskt med på lägsta nivån dvs. Silver.

Det är sedan hur många poäng du sedan samlar inom loyalitetsprogrammet som avgör när du får uppgraderat medlems/kreditkort. Samlar du ihop 27 000 poäng inom ett kalenderår ges Guld och vid 77 000 poäng ges Merit-kortet.

Med Guld ges bättre försäkringar och gratis tillgång till flygbolagets lounger. Med Merit ges du platsgaranti så länge som resa bokas minst 48 timmar före avgång. Dessutom en rad exklusiva erbjudanden.

Oavsett vad som handlas med kortet så ges poäng på dessa inköp. Flest poäng ges när en flygresa bokas hos BRA. Dessa poäng kan även användas till hotellbokningar och andra erbjudanden från BRA men även hos samarbetspartners över hela landet. En stor fördel är att BRA har samarbeten med lokala företag i allt från Malmö och Göteborg till Växjö och Ängelholm.

När flygbiljetter bokas med poängen kan man välja mellan BRA Bonus Extra samt BRA Bonus Bas. Basbiljetter är billigare men fördelen med Extra är att tillgängligheten är större. Som ett exempel nämns på hemsidan att en resa från Bromma till valfri destination i Sverige kostar 10 000 poäng inom Extra och 6 000 poäng inom Bas.

Rabatter

Utöver att poäng samlas vid inköp ges rabatter hos flera samarbetspartners. Det kan exempelvis vara rabatt i Duni´s webshop, förmåner på Copperhill Mountain Lodge eller lägre pris hos Europcar. De allra flesta rabatterna är kopplade till resor eller reserelaterade produkter. Olika rabatter och bonusar beroende på nivå

Olika rabatter och bonusar beroende på nivå

Det finns tre olika nivåer inom bonusprogrammet och därmed tre olika kreditkort. Det är Silver, Guld och Merit. En del av rabatterna nås enbart för de inom Guld eller Merit medan andra är öppna för samtliga.

Exempel på rabatter som kortet ger är:

 • Rabatt på medlemskort hos Nordic Wellness
 • Förmåner under Stockholm Meeting Selection
 • 15 % rabatt hos restaurant Forno Romano på Bromma
 • 50 % på flygbussarna
 • Rabatterat pris på Eriksbergs Hotel & Nature Reserve

Försäkringar

På hemsidan står det att detta är ”kortet med de bästa försäkringarna, gör resan både tryggare och billigare”. Någon större skillnad mot försäkringar på andra kreditkort är däremot svårt att se.

Utöver reseförsäkring ingår:

Allriskförsäkring

Försäkring som gäller vid inköp av hushållsmaskiner eller hemelektronik med ett värde av minst 2 000 kr. Gäller från inköpsdatum med kortet i fem år. Ersättning kan därmed ges för plötsliga och oväntade skador exempelvis om produkten tappas i golvet eller om vatten spills över den.

Internetförsäkring

Vid köp av en vara online, med kortet, på minst 1 000 kr och max 20 000 kr ingår denna försäkring. Blir produkten inte alls levererad eller är trasig vid leverans kan kortförsäkringen ersätta det E-butiken inte ersätter.

Resefördelar

Billigare resa

Den tydligaste resefördelen är kortets bonusfunktion. Detta genom att samla poäng på samtliga inköp och sedan få billigare flygbiljetter. Se ovan.

Reseförsäkring

Kortet har även reseförsäkring med avbeställningsskydd och flera vanligt förekommande försäkringsdelar. Några exempel är självriskskydd vid hyrbil utomlands, försenat bagage och försenat färdmedel. Försäkringen aktiveras genom att minst 75 % av resan betalas med kortet. Den gäller sedan för dig, din registrerade partner, sambo, maka, make samt hemmaboende barn under 23 år.

Flygplatslounger

För dig på nivån Guld eller Merit ges tillgång till de lounger som BRA har. Tillträdet är gratis och du kan även ta med en vän. Som Silvermedlem ges tillgång till loungerna men då mot en avgift på 2 000 poäng per person.

Men dyrt på resan

En nackdel är däremot de avgifter som uppkommer vid kontantuttag samt inköp utomlands. Uttagsavgiften är hela 4 % (minst 40 kr) och valutapåslaget 2 %.

Ett kreditkort som ger en gratis inrikesresa och som absolut kan användas inrikes. På resan utomlands finns bättre alternativ.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om BRA Mastercard?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

David

29 dec 2018
Bra! Men en dold avgift...

Superbra kort MEN aviavgiften meddelas inte innan utan kommer som ?ett brev på posten?...

Karl-erik

28 nov 2018
Förvånad över att detta kort verkligen...

Förvånad över att detta kort verkligen är bra. En gratisresa vid tecknat kort osv. Skälig årsavgift m.m..

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av BRA Mastercard:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516411-1790
Adress:
Postnummer: 10327
Ort: Stockholm
Telefon: 08-509 28 500
E-post: [email protected]
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: