Kreditkort

Eurocard Gold

Om Eurocard Gold

Det unika med Eurocard Gold är att kortet inte har någon övre köpgräns. Därmed begränsas inte inköpen av en specifik nivå. Däremot kan enbart en viss summa delbetalas under kommande månader. Kortet ger även tillgång till en rad flygplatslounger.

Den obefintliga köpgränsen är kortets styrka. I övrigt ges svagt betyg då försäkringar, förmåner och bonusar lyser med sin frånvaro.

Kortfakta

Årsavgift 525 kr
Högsta kredit 200 000 kr
Ränta 10,80 %
Effektiv ränta 13,20 %
Räntefritt Upp till dagar
KorttypMastercard
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet2,00 %
Aviavgift0 kr
Förseningsavgift95 kr
Dröjsmålsränta3 %

Krav

  • Minst 18 år
  • Inkomst på minst 15 000 kr/mån
  • Inte arbetslös
  • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Eurocard Gold är ett av de få korten utan någon fast övre köpgräns. Så länge man är säker på att kunna återbetala beloppet när fakturan kommer kan alltså ett mycket stort belopp handlas på kortet.

Däremot behöver man ansöka om delbetalningsutrymme när kortansökan skickas in. Det är denna summa man har möjlighet att skjuta upp betalningen på när fakturan kommer. Som lägst kan man ange 10 000 kr och som mest 100 000 kr. Däremot kan delbetalningsutrymmet aldrig uppgå till mer än 20 % av årsinkomsten.

Om delbetalning väljs väljer man själv hur stort belopp som ska betalas via fakturan och hur stort belopp som ska skjutas upp. Som minst måste däremot 5 % av fakturabeloppet betalas, lägst 100 kr.

Det går även att välja om årsavgiften ska betalas per år eller per månad, vilket därmed påverkar hur stort belopp som ska betalas på fakturan. Väljer man att skjuta upp betalning uppstår räntekostnad (11,05 %) på det beloppet.

*I det fall som krediten utnyttjas till 35 000 kr och den återbetalas över 12 månader blir den effektiva räntan 12,30%.

Exempel:Du har handlat med kortet för 60 000 kr och har delbetalningsutrymme på 50 000 kr. När fakturan kommer måste du alltså minst betala 10 000 kr eftersom maximalt 50 000 kr får delbetalas. Det blir därmed en tjänst som kombinerar betalkort och kreditkort.

Bonus

Någon bonus ges inte med detta kort. Det finns inte heller några rabatter eller specifika förmåner. Kortets unika styrka är istället i den obefintliga övre köpgränsen samt resefördelarna.

Försäkringar

Någon försäkring ingår inte i kortet. Däremot kan man köpa till vissa försäkringar.

  • Betalskydd – Få ersättning vid längre arbetslöshet eller sjukskrivning. En försäkring som därmed ger ersättning när det kan vara svårt att betala fasta kostnader i hushållet.
  • Olycksfallsförsäkring – Få ersättning vid olyckor som sker plötsligt och oväntat
  • Spärrservice – Spärra allt från pass och ID-kort till kreditkort med ett enda samtal.

Resefördelar

I likhet med nästan alla kreditkort så ingår här ett reseskydd. Om resan betalas med kortet till minst 75 % ingår detta. Här ingår bland annat avbeställningsskydd samt ersättning vid försenat bagage eller försenat färdmedel.

Försäkringen gäller för kortägaren, dess partner (förutsatt att man bor tillsammans) och barn under 23 år som bor på samma adress.

En annan resefördel är att kortet ger tillgång till flygplatslounger på ett flertal flygplatser runt om i Europa. I Sverige ges exempelvis tillgång till sju lounger i Stockholm, Göteborg och Malmö. För att komma in behöver du visa upp ditt kreditkort, boardingcard samt oftast betala en viss avgift. Avgiften i Sverige varierar mellan 100 kr och 130 kr.

Övrigt

Allt i samma app - Har du kreditkort från Eurocard finns en stor fördel att ladda hem deras app. Via den får du enkelt en översikt över inköp, kvitton, konvertering mellan valutakurser och tydlig information kring reseförsäkringen.

Eurocard Pro – För småföretagaren - Eurocard Pro är en app speciellt framtagen för att möta småföretagarens behov. Registrera utlägg och reseräkning mycket enkelt vilket underlättar redovisningen under restiden. Inköpen registreras i appen och genom att ta kort på kvittot synkroniseras utlägget med ett specifikt kvitto.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress Stjärnvägen 4
Postort Sollentuna
Telefon 08-146 73 7
E-post

Vad tycker våra användare om Eurocard Gold?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Eurocard Gold är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Eurocard Gold:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.