Ikano Kort


Ikano Kort

Ikano kreditkort är ett gratis kreditkort fullt med en rad förmåner. Kortets största fördel ligger i dess bonussystem (Månadsrabatten) som gör att kortägaren kan få flera tusen i återbäring per år. Utöver det ger det även 3% på alla restaurangbesök och 1% rabatt på allt drivmedel.

Det är även gratis att betala fakturor med kortet (Via Betalo) och det går att teckna ett flertal tilläggsförsäkringar och tjänster, däribland Betalskydd.

För de som planerar sina större inköp utifrån ”Månadsrabatten” är det troligtvis det kort som ger mest återbäring på den svenska kreditkortsmarknaden.

Snabbrecension

  • 1 % rabatt på alla drivmedel - 3 % rabatt på alla restauranger
  • Betala räkningar med kreditkortet
  • Olika förmåner/erbjudanden varje månad
  • Bästa kreditkortet med förmåner 2017
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Ränta13,20 %
Effektiv ränta17,74 %
Kredit1 000 - 60 000 kr
Räntefritt54 dagar
Årsavgift 0 kr
BonusBonus inom olika branscher olika månader. Som mest 25 % rabatt. Utöver det ges alltid bonus på restauranger och bensinstationer.
FörsäkringarReseförsäkring.
KorttypVisa
Uttagsavgift2,00 %
Valutapåslag i utlandet1,50 %

Krav

  • Minst 18 år
  • Månadsinkomst på minst 8 333 kr
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte vikarie, arbetslös eller studerande

Kredit

Ikano kreditkort erbjuder en kredit på 60.000 kr och upp till 55 räntefria dagar. Alla inköp som sker med kortet en månad samlas på en faktura som skickas ut i slutet av kommande månad.

När fakturan kommer kan kortägaren välja mellan att betala en mindre del av skulden, eller hela skulden. Om en mindre del betalas förflyttas skulden till månaden efter och räntekostnad läggs på denna summa. Lägst summa som måste betalas är däremot 4% av skulden och då minst 100 kr.

Räntan på kortet är 13,20%.

*Effektiv ränta är beräknad på utnyttjad kredit på 10 000 kr under 12 månader.

Delbetalning på större inköp

När dyrare produkter köps in (över 2000kr) finns valet att delbetala dessa med kortet. Så länge som avbetalningen sker på 6 eller 12 månader sker det räntefritt. Det som tillkommer är uppläggningsavgift på 295kr samt aviavgift på 25kr/mån. Som mest går det att välja denna avbetalningsform på inköp upp till 20.000kr.

Bonus

Månadsrabatt - Ikano kreditkort har ett rabattsystem som inte går att hitta hos något annat kreditkort. Varje månad ges rabatt hos en specifik bransch och därmed på de inköp som sker i butiker inom denna bransch. På hemsidan går det att se vilken bransch som ger rabatt vilken månad. Som exempel kan nämnas att det i september 2016 gavs 25% hos bokhandlare, i oktober 5% hos elektronikbutiker samt i december 10% i leksaksbutiker.

Rabatten ges oavsett om det är rea eller kampanjer på de produkter som köps in.

Den som väntar in vissa inköp kan med denna rabatt få flera tusen tillbaka på ett år.

Alltid rabatt på drivmedel, restaurangbesök och hyrbil – Så fort som kortet används på en restaurang eller bensinstation ges automatiskt rabatt. På restauranger är det 5% och på bensinstationer 1%. Rabatten syns inte på kvittot utan rabatten dras på kommande faktura.

Maximal rabatt för drivmedel, månadsrabatt och restaurangbesök är 5000 kr/år tillsammans.

Utöver de ovan nämnda rabatterna ger kortet procentuella rabatter hos TT-Line (10-15%) och Rentalcars (10%).

Försäkringar

Utöver reseförsäkring ingår det inte några fler försäkringar på kortet

Betalskydd – Betalskydd är försäkringen som underlättar inbetalningarna till kreditkortet i det fall du blir ofrivilligt arbetslös, sjukskriven under lång tid eller avlider.

Ersättningen är då motsvarande lägsta inbetalningsbelopp på skulden varje månad i upp till 12 månader. I de fall som kortägaren avlider skriver Ikano av hela skulden. En skuld som annars hamnar på dödsboet.

Betalskydd kostar 0,75% av den utgående skulden varje månad. Den som utnyttjat en kredit på 10.000kr kommer därmed att få betala 75kr i premie på denna försäkring.

Resefördelar

I Ikanos kreditkort ingår en reseförsäkring som aktiveras om resan betalas till minst 75% med kortet. De delar som då ingår är Avbeställningsskydd, Bagageförsening, Försening av färdmedel och Självriskskydd.

Däremot rekommenderas inte kortet som ett resekreditkort. Det har både uttagsavgift och valutapåslag i utlandet. Det är ett kort som ger mycket stora ekonomiska fördelar för den som planerar sina inköp över året - inte ett kort för globetrottern.

Övrigt

Betalo är en betalningstjänst som gör det möjligt att betala fakturor med kreditkortet. Ett smidigt sätt att samla alla månadens utgifter på en och samma faktura eller för att skjuta upp betalningen räntefritt en månad.

Vanligtvis tar Betalo en avgift för de som vill använda sig av tjänsten. Men Ikano har ett samarbete med företaget vilket gör att det är gratis att betala sina fakturor med Ikano kreditkort via denna tjänst.

Spärrservice - Via Ikano går det att teckna tjänsten SpärrService. Tjänsten erbjuds i ett samarbete med Falck och det är alltså deras spärrservice som i sådant fall tecknas. Genom samarbetet ges 28% rabatt på ordinarie pris på tjänsten.

SpärrService innebär att du kan ringa Falck dygnet runt och få hjälp med att spärra pass, ID-kort, mobil m.m. Det är Falck som kontaktar Skatteverket, Polisen m.m. för att genomföra spärrarna. Den som har tjänsten behöver bara ringa ett nummer för att aktivera hjälpen.

Spärrservice kostar 249kr/år efter rabatten.

Vägassistans - Även vägassistans är en tilläggstjänst som kan tecknas till kortet. Vid motorstopp, olycka, punktering eller andra orsaker till att du inte kan ta dig vidare med bilen ringer du Vägassistans. De är tillgängliga dygnet runt och ser till att du får bärgning, boende på hotell, resa hem till hemort och hemtransport av bilen efter att ev. reparation har utförts.

Vägassistans kostar 299kr/mån efter rabatten


Ansök nu