Ikano kort

 • 1 % rabatt på alla drivmedel
 • Betala räkningar med kreditkortet
 • Olika förmåner/erbjudanden varje månad
 • Ingen bonus

Om Ikano kort

Ikano kreditkort är ett gratis kreditkort fullt med en rad förmåner. Kortets största fördel ligger i dess bonussystem (Månadsrabatten) som gör att kortägaren kan få flera tusen kronor i återbäring per år. Utöver det ger det även 1% hos alla bensinkedjor.

Det är även gratis att betala fakturor med kortet (Via Betalo) och det går att teckna ett flertal tilläggsförsäkringar och tjänster, däribland Betalskydd.

För de som planerar sina större inköp utifrån Månadsrabatten är det troligtvis det kort som ger mest återbäring på den svenska kreditkortsmarknaden.

Hur bra är Ikano kort?

Bonus & förmåner
Ingen bonus, däremot fördelaktiga rabatter inom olika branscher olika månader. Som mest 20 % rabatt. 1 % hos bensinstationer. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,50 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 14,55 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 25 kr. Effektiv ränta 19,04 %. Räntefritt upp till 56 dagar.
Beviljandegrad
Jämfört med andra kreditkort är det många som får sin ansökan till det här kortet beviljad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,5 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 60 000 kr
Ränta: 14,55 %
Effektiv ränta: 19,04 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 2,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,50 %
Aviavgift: 25 kr
Förseningsavgift: 50 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inkomst på minst 8 333 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Ingen bonus, däremot fördelaktiga rabatter inom olika branscher olika månader. Som mest 20 % rabatt. 1 % hos bensinstationer.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Ikano kreditkort erbjuder en kredit på 60 000 kr och upp till 55 räntefria dagar. Alla inköp som sker med kortet en månad samlas på en faktura som skickas ut i slutet av kommande månad.

När fakturan kommer kan kortägaren välja mellan att betala en mindre del av skulden, eller hela skulden. Om en mindre del betalas förflyttas skulden till månaden efter och räntekostnad läggs på denna summa. Lägst summa som måste betalas är däremot 5 % av skulden och då minst 100 kr.

Räntan på kortet är 13,20 %.

*Effektiv ränta är beräknad på utnyttjad kredit på 10 000 kr under 12 månader.

Bonus

Månadsrabatt - Ikano kreditkort har ett rabattsystem som inte går att hitta hos något annat kreditkort. Varje månad ges rabatt hos en specifik bransch och därmed på de inköp som sker i butiker inom denna bransch. På hemsidan går det att se vilken bransch som ger rabatt vilken månad. Exempel från 2018:

 • Januari - 10 % i kläd- och skobutiker
 • April - 5 % hos bygghandlare
 • September - 20 % hos bokhandlare

Rabatten ges oavsett om det är rea eller kampanjer på de produkter som köps in. Den som väntar in vissa inköp kan med denna rabatt få flera tusen tillbaka på ett år.

Alltid rabatt på drivmedel, restaurangbesök och hyrbil - När inköp sker på bensinstationer ges alltid 1% i rabatt.

Maximal rabatt för drivmedel samt månadsrabatt är 500 kr per månad eller 6000 kr per år.

Försäkringar

Utöver reseförsäkring ingår det inte några fler försäkringar på kortet

Betalskydd - Betalskydd är försäkringen som underlättar inbetalningarna till kreditkortet i det fall du blir ofrivilligt arbetslös, sjukskriven under lång tid eller avlider.

Ersättningen är då motsvarande lägsta inbetalningsbelopp på skulden varje månad i upp till 12 månader. I de fall som kortägaren avlider skriver Ikano av hela skulden. En skuld som annars hamnar på dödsboet.

Betalskydd kostar 0,75 % av den utgående skulden varje månad. Den som utnyttjat en kredit på 10 000kr kommer därmed att få betala 75 kr i premie på denna försäkring.

Resefördelar

I Ikanos kreditkort ingår en reseförsäkring som aktiveras om resan betalas till minst 75 % med kortet. De delar som då ingår är Avbeställningsskydd, Bagageförsening, Försening av färdmedel och Självriskskydd.

Däremot rekommenderas inte kortet som ett resekreditkort. Det har både uttagsavgift och valutapåslag i utlandet. Det är ett kort som ger mycket stora ekonomiska fördelar för den som planerar sina inköp över året - inte ett kort för globetrottern.

Övrigt

Betala räkningar med kortet utan avgift - Betalo är en betalningstjänst som gör det möjligt att betala fakturor med kreditkortet. Ett smidigt sätt att samla alla månadens utgifter på en och samma faktura eller för att skjuta upp betalningen räntefritt en månad.

Vanligtvis tar Betalo en avgift för de som vill använda sig av tjänsten. Men Ikano har ett samarbete med företaget vilket gör att det är gratis att betala sina fakturor med Ikano kreditkort via denna tjänst.

Spärrservice - Via Ikano går det att teckna tjänsten SpärrService. Tjänsten erbjuds i ett samarbete med Falck och det är alltså deras spärrservice som i sådant fall tecknas. Genom samarbetet ges 28 % rabatt på ordinarie pris på tjänsten.

SpärrService innebär att du kan ringa Falck dygnet runt och få hjälp med att spärra pass, ID-kort, mobil m.m. Det är Falck som kontaktar Skatteverket, Polisen m.m. för att genomföra spärrarna. Den som har tjänsten behöver bara ringa ett nummer för att aktivera hjälpen.

Spärrservice kostar 249 kr/år efter rabatten.

Skipp - Appen Skipp visar aktuellt saldo på kreditkortet, gällande månadsrabatter, transaktioner m.m. En app som gör det enkelt att få överblick på kortets olika fördelar.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Ikano kort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Cesar

15 jul 2020
Fakturaavgiften är ett problem

Fungerar ok som kort men erbjuder inte efaktura just nu och tar ut 25 kronor i fakturaavgift även om det är en digital faktura som du inte kan undvika.

Om en skuld redan är betald i förskott skickar de ändå ut en faktura på 0kr med en fakturaavgift nästa månad bara för att du använde kortet.

Appen visar inte öre och inte fakturaavgiften så det kan även göra att du kan ha en skuld på några ören kvar och få en faktura på det eller få en faktura på förra månadens fakturaavgift.

Alexander

28 okt 2019
Ikano Visa

Sämsta kortet jag har någonsin haft ! Trots att jag har sagt upp kortet skickar dom avi avgift på 25 sek och tar påminnelse på 100 sek att jag har inte betallad avgiften!! Vilka skojare!! fast är inte förvånad med tanke att dom ägs av Sveriges största skattesmitare.

Bodis45

24 okt 2019
Betalning via Paypal fungerar inte i övrigt...

Betalning via Paypal fungerar inte i övrigt nöjd

alexander

17 maj 2019
Lite fult!

Alltså vad jag stör mig på, är de där 25 kronorna som tas ut som fakturaavgift., man kan inte komma undan, även om man använder e-faktura och betalar in före. Det tycker jag faktiskt är väldigt fult gjort av dem.

Mikael S

6 sep 2018
Använd på rätt sätt och det finns bara fördelar

Ikanos kort använder jag till diverse inköp, speciellt nyttjar jag de bonusar man får varje månad, ja eller snarare rabatter. Betalar tillbaka hela krediten innan räntefria perioden tagit slut och betalar alltså nada

bonusjägaren

24 aug 2018
Bra kort om du gillar bonus

Använd Ikano rätt och du får bra bonusar överallt (speciellt på vissa restauranger)

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Ikano kort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516406-0922
Adress: Hyllie Boulevard 27
Postnummer: 200 21
Ort: Malmö
Telefon: 047-688 000
E-post:
Ansvarig bank: Ikano Bank AB (publ)

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: