Lån & Spar Bank Mastercard

 • Räntefritt upp till 55 dagar
 • Högsta kredit 50 000 kr

Om Lån & Spar Bank Mastercard

Lån & Spar beskriver deras kreditkort med att ”Ett kort räcker”. Det stämmer också förutsatt att du vill ha ett kreditkort med allrisk-, rese-, nyckel- och tanka-felförsäkring. Det är nämligen försäkringarna som är kortets fördel. Att kreditkortkortet även har en låg ränta och inte några aviavgifter är också en styrka. Svagheten sitter i att bonus eller rabatter inte ges.

Hur bra är Lån & Spar Bank Mastercard?

Bonus & förmåner
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,60 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 6,95 %, årsavgift 195 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 9,48 %. Räntefritt upp till 55 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Kortet har inte fått några användarrecensioner än.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 195 kr 0 kr
Högsta kredit: 50 000 kr
Ränta: 6,95 %
Effektiv ränta: 9,48 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,60 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 60 kr
Dröjsmålsränta: 10,00 %

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus:
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring

Finns inte

 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Vid ansökan väljs önskad kredit mellan 20 000 kr och 50 000 kr. I jämförelse med andra kreditkort har därmed kortet ett väldigt begränsat kreditutrymme.

Varje månad skickas en faktura som visar de inköp som skett. Förutsatt att hela den utnyttjade krediten betalas uppstår ingen räntekostnad. Någon avikostnad uppstår inte heller, oavsett om E-faktura eller pappersfaktura väljs.

Kreditkortet från Lån & Spar har upp till 55 dagars räntefri period. Som mest är det alltså 55 dagar från att inköp skett med kortet till att fakturan ska vara betald. Önskas fakturan däremot delbetalas över flera månader kommer räntekostnad uppstå på 6.95 %.

Den låga räntenivån är en av kortets fördelar. Effektiv ränta beräknas till 9.48 % förutsatt att 20 000 kr återbetalas över 12 månader. Orsaken att effektiva räntan är så mycket högre är framförallt att årsavgiften då även räknas in.

Förvalt belopp = lägst att betala

Det belopp som anges på fakturan är ”lägst-att-betala”. Det är alltså inte totala skulden. Önskar man betala ett större belopp kan detta ändras inne på internetbanken.

Bonus

Någon bonus ges inte med detta kreditkort. Det finns inte heller några rabatter eller erbjudanden. Fördelen sitter främst i antalet försäkringar, se nästa rubrik.

Försäkringar

Med kreditkortet följer reseförsäkring (se nästa rubrik), allriskförsäkring, feltankningsförsäkring samt nyckelförsäkring.

Allriskförsäkring

Allriskförsäkringen gäller i 90 dagar från att en produkt köpts in med kortet. Ersättning kan betalas ut om varan skadas eller blir stulen under denna period. Lägsta ersättningsbeloppet är 1 000 kr vilket innebär att försäkringen inte gäller för produkter med lägre värde. Som högst kan 25 000 kr betalas ut per produkt, 200 000 kr per inköp och 400 000 kr per år. Försäkringen är utan självrisk.

Är det hemelektronik eller hushållsmaskiner som köps in ges 3 års allrisk. Däremot finns då värdeminskning med 10 % efter ett år och 20 % efter två.

Även allrisk för bilinredning ingår. Vid oförutsägbara skador på inredningen ersätts upp till 10 000 kr.

Feltankningsförsäkring

Betalas drivmedel med kortet ingår en feltankningsförsäkring. Upp till 3 000 kr kan betalas ut för sanering av tanken och bränslesystemet.

Nyckelförsäkring

Tappas bilnyckeln eller hemnyckeln bort kan låset behöva brytas upp och sedan bytas ut. Totalt ersätts maximalt 3 000 kr för nytt lås samt 3 000 kr för nya nycklar.

Reseförsäkringar

Betalas minst halva resan med kreditkortet från Lån & Spar ingår kompletterande reseförsäkring. Som med alla kreditkort ska inte denna försäkring användas istället för reseförsäkringen som medföljer i en hemförsäkring. Det är däremot en kompletterande försäkring som ger ersättning vid avbeställd resa (vid sjukdom eller olycka), försenat bagage, försenad ankomst samt olycksfall. Utöver detta ingår även självriskskydd för både hemförsäkring och bilförsäkring som gäller medan du är utomlands.

Reseförsäkringen gäller i 60 dagar. Avbeställningsskyddet gäller upp till 15 000 kr per person och totalt 45 000 kr per kort.

Ta med på resan?

Lån & Spar är inte ett kreditkort anpassat för användas på utlandssemestern. Vid uttag uppstår en kostnad på 3 % (minst 35 kr) och på alla utlandsköp dras ett valutaväxlingspåslag på 1,60 %.

En nackdel är att kortet inte kan spärras för utlandsköp. En säkerhetsåtgärd som många kreditkort har och som kan aktiveras när man befinnas sig i Sverige. På detta sätt minskas risken för att kreditkortsuppgifterna användas av bedragare i andra länder.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Lån & Spar Bank Mastercard?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Lån & Spar Bank Mastercard är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Lån & Spar Bank Mastercard:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516406-0971
Adress: Box 4114
Postnummer: 203 12
Ort: Malmö
Telefon: 040-205 600
E-post: [email protected]
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: