MoreGolf Mastercard


MoreGolf Mastercard

MoreGolf MasterCard är ett av de mer nischade kreditkorten. Det krävs exempelvis medlemskap i en svensk golfklubb för att kortet ska kunna tecknas och det är just golfare som främst väljer detta kort. Kortets främsta fördel är att det ger stora rabatter på greenfee hos ett flertal banor samt rabatt på golfprodukter, bensin och hotell.

Snabbrecension

  • Bonus på allt du köper (mat, bensin, resor, m.m.)
  • Reseförsäkring ingår (gäller även dem du reser med)
  • Bra rabatter på golfutrustning
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Villkoren kontrollerades senast igår

Ränta15,14 %
Effektiv ränta16,04 %
Kredit0 - 160 000 kr
Räntefritt55 dagar
Årsavgift 0 kr 295 kr
Bonus1 % på alla inköp som sker med kortet.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet1,50 %
Aviavgift26 kr

Krav

  • Medlemsskap i en svensk golfklubb som är ansluten till Svenska Golfförbundet
  • Minst 20 år
  • Månadsinkomst på minst 10 417 kr
  • Fast inkomst de senaste 6 månaderna eller egenföretagare de senaste 2 åren

Kredit

MoreGolf har upp till 55 räntefria dagar och en räntesats på 15,14%. Det som därmed köps en månad ska betalas på faktura som skickas ut kommande månad. När fakturan ska betalas kan kortägaren välja mellan att betala hela beloppet eller valfritt mindre belopp. Det enda kravet är att minsta inbetalning ska vara på 3% av skulden, minst 150 kr.

I det fall som inte hela skulden betalas en månad skjuts skulden över till nästa månad. I detta fall tillkommer även räntekostnad på detta belopp.

*Effektiv ränta är beräknat på att krediten utnyttjas till 20 000 kr och återbetalning sker över 12 månader.

Räntefri delbetalning

Om du gör ett inköp på mellan 3 000 kr och 20 000 kr kan räntefri delbetalning användas. Gör inköpet med kortet och aktivera sedan delbetalningen under ”Mina Sidor”.

Detta innebär att du kan delbetala räntefritt över 6 eller 12 månader och för detta enbart betala 29 kr per månad i delbetalningsavgift. Det är exempelvis ett smidigt sätt att dela upp betalningen till klubben utan att hög räntekostnad ska uppstå.

Bonusar

Precis som namnet avslöjar är detta ett kreditkort som främst vänder sig till de som spelar golf. Detta visar sig även mycket tydligt på de bonusar och rabatter som kortet ger.

1% i bonus – Oavsett vad som köps på kortet ges en bonus på 1%. Bonusen utbetalas i form av värdecheckar som kan växlas in hos de flesta golfklubbar i Sverige samt ett flertal samarbetspartners, exempelvis Skistar, GolfStore, Europcar och Best Western. Checken betalas ut i hela 100 kr.

Morehäftet – Varje år skickas det ut ett värdehäfte till alla som har GolfMore kreditkort. I häftet finns rabatter på ett stort antal golfbanor runt om i Sverige. I häftet finns även unika rabatter hos GolfStore.

Rabatter hos samarbetspartners – Hos de samarbetspartners där det går att lösa in bonuscheckar ges även regelbundna rabatter. Exempelvis ges 10-20% rabatt hos Best Western samt 10% hos Europcar.

Preem – Betalas drivmedel med kortet ges 15 öre rabatt per liter på bemannade Preemstationer.

Välkomstpoäng – Så fort du får ett kort beviljat ges 9000 välkomstpoäng.

Försäkringar

Hole in One - I MoreGolf kreditkort ingår det två försäkringar. Det ena är reseförsäkringen (Se Resefördelar) och den andra är Hole-In-One försäkringen. Den sistnämnda försäkringen ger ersättning upp till 1000kr i det fall som personen slår en Hole-In-One. Utlägg får i detta fall göras för restaurangbesök på golfbanan för att fira det fantastiska slaget.(Villkor gäller)

Betalningsskydd Plus – Betalningsskydd är en tilläggsförsäkring som kan tecknas i samband med att ansökan till kortet skickas in, alternativt i ett senare skede. Försäkringen kan ersätta den månatliga inbetalningen på kortet om personen skulle bli arbetslös, få en allvarlig sjukdom eller bli långtidssjukskriven. Den summa som ersätts är 5% av innevarande skuld varje månad i maximalt 12 månader. Vid dödsfall betalas hela skulden av. Försäkringen kostar 0,6% av utnyttjad kredit.

StopService – Även StopService är en tilläggsförsäkring. Genom att registrera exempelvis körkort, pass, mobil och kreditkort kan allt spärras med ett enda nummer. Det enda som behöver göras är att ringa StopService. Kostnaden är 369 kr/år..

Resefördelar

Reseförsäkring - I kortet ingår en kompletterande reseförsäkring. Med andra ord en försäkring som kompletterar den reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen. I reseförsäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd, ersättning för försenat bagage och olycksfallsförsäkring.

För att reseförsäkringen ska aktiveras krävs det att resan betalats till mer än hälften med kortet.

Rabatter på golfklubbar – Det ges alltid rabatter på specifika golfanläggningar.Exempel från 2018:

Flygplatslounger – Få tillgång till Menzies Business Lounge på Arlanda samt Landvetter. Detta till rabatterat pris, 170 kr istället för 250 kr.

Kortet har alltså flera resefördelar. Nackdelen är att det både har valutapåslag och uttagsavgift utomlands.


Ansök nu

Kommentarer