MoreGolf Mastercard


MoreGolf Mastercard

MoreGolf MasterCard är ett av de mer nischade kreditkorten. Det krävs exempelvis medlemskap i en svensk golfklubb för att kortet ska kunna tecknas och det är just golfare som främst väljer detta kort. Kortets främsta fördel är att det ger stora rabatter på greenfee hos ett flertal banor samt rabatt på golfprodukter, bensin och hotell.

Snabbrecension

  • Bonus på allt du köper (mat, bensin, resor, m.m.)
  • Reseförsäkring ingår (gäller även dem du reser med)
  • Bra rabatter på golfutrustning
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Ränta15,14 %
Effektiv ränta16,04 %
Kredit0 - 160 000 kr
Räntefritt55 dagar
Årsavgift 0 kr 295 kr
Bonus1 % på alla inköp som sker med kortet.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet1,50 %

Krav

  • Medlemsskap i en svensk golfklubb som är ansluten till Svenska Golfförbundet
  • Minst 20 år
  • Månadsinkomst på minst 10 417 kr
  • Fast inkomst de senaste 6 månaderna eller egenföretagare de senaste 2 åren

Kredit

MoreGolf har upp till 55 räntefria dagar och en räntesats på 15,14%. Det som därmed köps en månad ska betalas på faktura som skickas ut kommande månad. När fakturan ska betalas kan kortägaren välja mellan att betala hela beloppet eller valfritt mindre belopp. Det enda kravet är att minsta inbetalning ska vara på 3% av skulden, minst 150 kr.

I det fall som inte hela skulden betalas en månad skjuts skulden över till nästa månad. I detta fall tillkommer även räntekostnad på detta belopp.

Utöver det som köps in på kortet går det även att välja avbetalning på årsavgiften till golfklubben. Avbetalningen är då helt räntefritt och det enda som tillkommer är aviavgift på 29 kr per månad.

*Effektiv ränta är beräknat på att krediten utnyttjas till 20 000 kr och återbetalning sker över 12 månader.

Betalningsfria månader

Varje kalenderår finns möjligheten att vid två tillfällen välja Betalningsfri Månad. Dessa månader behöver inte en krona betalas på skulden utan hela summan skjuts upp till kommande månad. I detta fall tillkommer även räntekostnad på det uppskjutna beloppet.

Bonusar

Precis som namnet avslöjar är detta ett kreditkort som främst vänder sig till de som spelar golf. Detta visar sig även mycket tydligt på de bonusar och rabatter som kortet ger.

1% i bonus – Oavsett vad som köps på kortet ges en bonus på 1%. Bonusen utbetalas i form av värdecheckar som kan växlas in hos de flesta golfklubbar i Sverige samt ett flertal samarbetspartners.

Morehäftet – Varje år skickas det ut ett värdehäfte till alla som har GolfMore kreditkort. I häftet finns rabatter på ett stort antal golfbanor runt om i Sverige. I häftet finns även unika rabatter hos GolfStore.

Övriga rabatter – GolfMore samarbetar bland annat med Preem, GolfStore, EuropCar, SkiStar och Best Western. Hos dessa företag går det alltid att få rabatterat pris på utvalda produkter. Exempelvis ges 15öre i rabatt per liter hos Preem så fort som bensinen betalas med kortet.

Försäkringar

Hole in One - I MoreGolf kreditkort ingår det två försäkringar. Det ena är reseförsäkringen (Se Resefördelar) och den andra är Hole-In-One försäkringen. Den sistnämnda försäkringen ger ersättning upp till 1000kr i det fall som personen slår en Hole-In-One. Utlägg får i detta fall göras för restaurangbesök på golfbanan för att fira det fantastiska slaget.

Betalningsskydd Plus – Betalningsskydd är en tilläggsförsäkring som kan tecknas i samband med att ansökan till kortet skickas in, alternativt i ett senare skede. Försäkringen kan ersätta den månatliga inbetalningen på kortet om personen skulle bli arbetslös, få en allvarlig sjukdom eller bli långtidssjukskriven. Den summa som ersätts är 5% av innevarande skuld varje månad i maximalt 12 månader. Vid dödsfall betalas hela skulden av. Försäkringen kostar 0,6% av utnyttjad kredit.

StopService – Även StopService är en tilläggsförsäkring. Genom att registrera exempelvis körkort, pass, mobil och kreditkort kan allt spärras med ett enda nummer. Det enda som behöver göras är att ringa StopService. Kostnaden är 369kr/år.

Resefördelar

I kortet ingår en kompletterande reseförsäkring. Med andra ord en försäkring som kompletterar den reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen. I reseförsäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd, ersättning för försenat bagage och olycksfallsförsäkring.

För att reseförsäkringen ska aktiveras krävs det att resan betalats till mer än hälften med kortet.

Går resan till Portugal eller Spanien går det även att få ännu fler reseförmåner. Betalas greenfee med kortet på Quinta do Lago Golf alternativt PGA Golf Catalunya erbjuds både golfbil och rangebollar gratis.

Övrigt

Golf-ID - MoreGolf är inte enbart ett kreditkort. Det kan även användas som ett Golf-ID. Med kortet går det därmed att anmäla sig till olika tävlingar, justera sitt handicap och boka tider på golfbanor.

Saldoöverföring - Ofta är det enkelt och smidigt att betala med kreditkortet. Men inte alltid. Ibland finns behovet att ha pengar på kontot. Detta kan ordnas med kreditkortet genom ”Saldoöverföring”. Via ”Mina Sidor” kan överföring snabbt genomföras från kortet till önskat bankkonto. Vid dessa överföringar debiteras ränta från första dagen.


Ansök nu