NK Nyckeln

 • Räntefritt upp till 60 dagar
 • Högsta kredit 40 000 kr
 • Den högsta kreditgränsen är relativt låg

Om NK Nyckeln

NK (Nordiska Kompaniet) Nyckeln MasterCard är ett betal- och kreditkort som har en kreditgräns på 100 000 kronor och med en 60 dagars räntefri kredit. Som med de flesta kort kan du betala fakturan direkt eller delbetala månatligen med ränta.

Kortet har en bonusfunktion där du samlar poäng både på NK och utanför. Bonusen kan dock endast användas vid köp på NK. Du får som nyckelkund även tillgång till förtur på rea, digitalt magasin samt inbjudningar till olika event på NK.

Du kan med enkelhet använda kortet när du är ute och reser då det är kopplat till MasterCard. Det ingår också en kompletterande reseförsäkring med bland annat avbeställningsskydd om du betalar resan med minst 75 procent av beloppet med kortet.

En årsavgift om 295 kronor tillkommer. Du får tillgång till en e-tjänst där du får en bra överblick över ditt kort.

Hur bra är NK Nyckeln?

Bonus & förmåner
1 poäng för varje krona du handlar för på NK, även om du inte handlar med kortet. Vid köp med kortet får du ytterligare 0.5 poäng per krona, vart du än handlar. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 2,00 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 16,08 %, årsavgift 295 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 19,24 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Kortet har inte fått några användarrecensioner än.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 295 kr
Högsta kredit: 40 000 kr
Ränta: 16,08 %
Effektiv ränta: 19,24 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: 1 poäng för varje krona du handlar för på NK, även om du inte handlar med kortet. Vid köp med kortet får du ytterligare 0.5 poäng per krona, vart du än handlar.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 100 – 200 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Självriskreducering

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Med NK Nyckeln MasterCard kan du ha en kreditgräns på mellan 5 000 och 100 000 kronor. Du kan få upp till 60 dagars räntefri kredit. Du har, på samma sätt som med de vanligt förekommande kreditkorten på marknaden, möjlighet att antingen betala fakturan och dina köp direkt eller delbetala. Om du väljer att delbetala tillkommer ränta, annars inte.

Det lägsta beloppet du behöver betala varje månad är tre procent av den totala skulden. Årsräntan är 16,08 procent och den effektiva räntan är 19,24 procent. Ett räkneexempel: om du har en fullt utnyttjad kredit om 20 000 kronor som delbetalas på 12 månader är den totala skulden som ska återbetalas 23 543 kronor.

Bonusar

Det finns ett bonussystem även för detta kort. Varje krona som du spenderar på NK ger ett poäng för nyckelkunder, men när du också har NK Nyckeln MasterCard får du 0,5 extra poäng på alla dina köp. Du samlar därmed med kortet också poäng på dina köp utanför NK. Poängen kan du sedan använda vid dina kommande köp på NK. Du får 15 000 extra poäng vid ditt första köp inom 30 dagar efter du skaffat kortet.

Andra erbjudanden

Som nyckelkund på NK erbjuds du två gånger om året att få förtur till deras stora rea, och får erbjudanden om olika slags event som till exempel shoppingkvällar och modevisningar. Ju mer poäng du samlar desto fler erbjudanden får du. Varje månad får du också olika nyckelerbjudanden. Du får även ett digitalt magasin där du får inspiration inom mode, inredning, skönhet och mat.

Försäkringar

I NK Nyckeln MasterCard ingår en kompletterande reseförsäkring. Du behöver dock betala resan med minst 75 procent av beloppet. Försäkringen avser att komplettera ditt andra reseskydd, som till exempel återfinns i din hemförsäkring. Det är alltid viktigt att du läser det finstilta i försäkringsvillkoren och kontaktar Trygg-Hansa vid frågor.

Försäkringen gäller dig som kortinnehavare, din make/maka/partner eller registrerad partner, barn under 23 år som bor hemma samt barnbarn som reser med sina mor- eller farföräldrar.

I försäkringen ingår:

 • Avbeställningsskydd
 • Olycksfallsförsäkring
 • Ankomstförsening
 • Försening av bagage
 • Självriskeliminering för hem och personbil
 • Hole in one

Resefördelar

Eftersom kortet är kopplat till MasterCard kan du enkelt använda det när du är ute och reser. Det som tillkommer är en valutaväxlingsavgift om två procent för köp och uttag. Om du gör kontantuttag tillkommer en avgift om tre procent på beloppet, dock minst 40 kronor. Dessutom har kortet en kompletterande reseförsäkring.

Övrigt

Årsavgiften för NK Nyckeln MasterCard är 295 kronor. Du har möjlighet att logga in på dina sidor, där du till exempel kan höja din köpgräns och se dina fakturor.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om NK Nyckeln?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt NK Nyckeln är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av NK Nyckeln:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556574-6624
Adress: Stjärntorget 4
Postnummer: 16979
Ort: Solna
Telefon: 08-762 80 00
E-post: [email protected]
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: