Nordea Gold

 • Låg ränta
 • Allriskförsäkring, Leveransförsäkring, Självriskreducering ingår.
 • Bra reseförmåner
 • Ingen bonus

Om Nordea Gold

Styrkan med kreditkortet Nordea Gold är att det innehåller fyra försäkringar. Utöver reseförsäkringen ingår även Allrisk, Självriskreducering och Leveransförsäkring. Ett kort som skapar trygghet oavsett om man är hemma eller på resa. Ytterligare en fördel är räntenivån som är ovanligt låg.

Hur bra är Nordea Gold?

Bonus & förmåner
Ingen bonus. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring, allriskförsäkring, leveransförsäkring och självriskreducering. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,55 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 8,80 %, årsavgift 470 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 9,16 %. Räntefritt upp till 55 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 3,9 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 470 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 8,80 %
Effektiv ränta: 9,16 – 12,38 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 2,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,55 %
Aviavgift: 0 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inkomst på minst 10 417 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Ingen bonus.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Ja

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Leveransförsäkring
 • Allriskförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

För vem passar Nordea Gold?

Tilltalas du av kreditkort med låg ränta och många försäkringsförmåner? Då kan Nordea Gold vara ett mycket bra alternativ. Detta inte minst om du redan är förmånskund då du i så fall slipper årsavgiften. Utan årsavgiften har kortet en av Sveriges lägsta effektiva räntor.

Visserligen är det en fördel att man får tillgång till flygplatslounger och att det har Emergency Service samt en del reserelaterade rabatter. Men något resekreditkort är det inte då man kan få betydligt mer reseförmåner på de kort som tydligt är resekreditkort.

Kredit

När en kortansökan skickas in till Nordea kan man ansöka om kreditgräns på upp till 100 000 kr. Utifrån individens ekonomiska förutsättningar avgör sedan banken vilken kredit som beviljas. Man kan alltså få kortet beviljat men med en lägre kredit än vad man ansökt om. Detta i likhet med de flesta kreditkort.

Det går alltid att ansöka om ändrad kreditgräns i efterhand i det fall som de ekonomiska förutsättningarna har ändrats.

Man väljer själv om hela fakturabeloppet ska betalas eller om man vill delbetala skulden. Varje månad måste minst 5 % av skulden (minst 150 kr) betalas. Resterande del kan man välja att delbetala under ett flertal månader. I det fallet uppkommer räntekostnad.

Nordea Gold har en ränta på bara 8,80 % vilket är mycket bra i relation till andra kreditkort.

Bonus

Nordea Gold har inte någon bonusfunktion. Dess fördel ligger istället i flera försäkringar och en låg ränta.

Försäkringar

En del kreditkort har stort fokus på bonussystem, andra på reserelaterade förmåner. Nordea Gold har istället valt att fokusera på ett brett försäkringsutbud. Det är därmed ett av de bättre kreditkorten utifrån ett försäkringsperspektiv.

 • Allriskförsäkring - Vid inköp av hemelektronik samt vitvaror ingår automatiskt en allriskförsäkring som sedan gäller i 5 år. För att försäkringen ska gälla krävs att man köpt varan med kortet och att man har kvar kortet vid skadetillfället. Med allrisk menas att man kan få ersättning för olyckshändelser som skadar varan, ex att man tappar DVD-spelaren i golvet.
 • Leveransförsäkring - Vid köp över internet kan leveransförsäkringen utnyttjas. Detta i det fall som varan inte alls levereras eller att den är trasig vid leveransen. Försäkringen gäller för inköp på 1 000 kr - 25 000 kr förutsatt att inköpet skett helt och hållet med kortet.
 • Självriskskydd - Om bärgning eller assistans måste användas via bilförsäkringen, på grund av skada på bilen, ersätter kortet den självrisk som uppstår genom försäkringen. Det som krävs för att försäkringen ska aktiveras är att man betalat drivmedel (minst 20 liter) med kortet inom maximalt 60 dagar från skadetillfället. Självriskskyddet gäller även vid hyrbil. Försäkringen gäller för resor utomlands.

Resefördelar

 • Reseförsäkring - Om över hälften av resans kostnad betalas med kortet aktiveras reseförsäkringen. Försäkringen gäller då i 60 dagar och bland annat ingår Avbeställningsskydd, Bagage- och transportmedelsförsäkring, Självrisk på hyrbil och Invaliditet och dödsfall på grund av olycka. Detta är (i likhet med alla reseförsäkringar på kreditkort) en kompletterande reseförsäkring till den som ingår i hemförsäkringen.
 • Emergency Service - Om kortet tappas eller blir stulet utomlands kan oftast Emergency Service utnyttjas. Det betyder att man får hjälp med att få tillgång till pengar. Tjänsten nås dygnet runt och kostar då 500 kr per tillfälle.
 • Tillgång till lounger - Med kortet ges tillgång till Menzies flygplatslounger på Arlanda på terminal 2 och 5. Detta till ett rabatterat pris.

Övriga fördelar

 • Erbjudanden - Den som har kreditkortet Nordea Gold får alltid tillgång till erbjudanden inom flera olika kategorier. En del erbjudanden är stående medan andra är under en begränsad period. Via hemsidan är dessa erbjudanden uppdelade efter Resor och hotell, Shopping och Nöjen.
 • Rabatt hos Preem - I likhet med många andra kreditkort så ger detta kort 15 öre rabatt/liter om man tankar på en bemannad Preem-station.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Nordea Gold?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Ramin

10 jul 2019
Ja

Nordea betre ändrade banken

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Nordea Gold:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516411-1683
Adress: Smålandsgatan 17
Postnummer: 105 71
Ort: Stockholm
Telefon: 0771-224 488
E-post:
Ansvarig bank: Nordea Bank Abp, filial i Sverige

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: