Nordea Gold


Nordea Gold
Styrkan med kreditkortet Nordea Gold är att det innehåller fyra försäkringar. Utöver reseförsäkringen ingår även Allrisk, Självriskreducering och Leveransförsäkring. Ett kort som skapar trygghet oavsett om man är hemma eller på resa. Ytterligare en fördel är räntenivån som ovanligt låg.

Snabbrecension

  • Låg ränta
  • Allriskförsäkring, Leveransförsäkring, Självriskreducering ingår.
  • Bra reseförmåner
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Villkoren kontrollerades senast idag

Ränta9,20 %
Effektiv ränta16,05 %
Kredit0 - 100 000 kr
Räntefritt55 dagar
Årsavgift 470 kr
BonusIngen bonus.
FörsäkringarReseförsäkring, allriskförsäkring, leveransförsäkring och självriskreducering.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift2,00 %
Valutapåslag i utlandet1,55 %
Aviavgift0 kr

Krav

  • Minst 18 år
  • Månadsinkomst på minst 10 417 kr (12 083 kr om du bor i Stockholm)
  • Bosatt i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte vikarie eller arbetslös

För vem passar Nordera Gold?

Tilltalas du av kreditkort med låg ränta och många försäkringsförmåner? Då kan Nordea Gold vara ett mycket bra alternativ. Detta inte minst om du redan är förmånskund då du i så fall slipper årsavgiften. Utan årsavgiften har kortet ett av Sveriges lägsta effektiva räntor. Visserligen är det en fördel att man får tillgång till flygplatslounger och att det har Emergency Service samt en del reserelaterade rabatter. Men något resekreditkort är det inte då man kan få betydligt mer reseförmåner på de kort som tydligt är resekreditkort.

Kredit

När en kortansökan skickas in till Nordea kan man ansöka om kreditgräns på upp till 100 000 kr. Utifrån individens ekonomiska förutsättningar avgör sedan banken vilken kredit som beviljas. Man kan alltså få kortet beviljat men med en lägre kredit än vad man ansökt om. Detta i likhet med de flesta kreditkort. Det går alltid att ansöka om ändrad kreditgräns i efterhand i det fall som de ekonomiska förutsättningarna har ändrats. Man väljer själv om hela fakturabeloppet ska betalas eller om man vill delbetala skulden. Varje månad måste minst 5% av skulden (minst 150 kr) betalas. Resterande del kan man välja att delbetala under ett flertal månader. I det fallet uppkommer räntekostnad. Nordea Gold har en ränta på bara 9,20% vilket är mycket bra i relation till andra kreditkort.

Bonus

Nordea Gold har inte någon bonusfunktion. Dess fördel ligger istället i flera försäkringar och en låg ränta.

Försäkringar

En del kreditkort har stort fokus på bonussystem, andra på reserelaterade förmåner. Nordea Gold har istället valt att fokusera på ett brett försäringsutbud. Det är därmed ett av de bättre kreditkorten utifrån ett försäkringsperspektiv.

Resefördelar

Övriga fördelarAnsök nu

Kommentarer