Kreditkort

Preem Mastercard

 • Gratis kort med 0,5 % i bonus
 • Stor rabatt på drivmedel

Om Preem Mastercard

Med Preem Mastercard får du vägarnas största rabatt på drivmedel och 0,50% i bonus i andra butiker*. Dessutom får du en mängd andra fördelar som till exempel hög sparränta, reseförsäkring och tanka-fel-försäkring samt mycket mer! Kortet har ingen årsavgift och i slutet av varje månad får du hem en samlad faktura på alla dina köp.

Tack vare dess fördelar och funktioner är det ett kreditkort för betydligt fler än bara de som tankar på Preem.

Hur bra är Preem Mastercard?

Bonus & förmåner
1 % på alla inköp. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring, tanka-fel-försäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 2,50 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 17,25 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 21,28 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,1 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 60 000 kr
Ränta: 17,25 %
Effektiv ränta: 21,28 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp:Mastercard
Uttagsavgift:2,00 %
Valutapåslag i utlandet:2,50 %
Aviavgift:0 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus:1 % på alla inköp.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Feltankningsförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

I ansökan anges vilken kredit som önskas mellan 5000 kr och 60 000 kr. Det går även att ansöka om extrakort vilket betyder att det är två kort som belastar samma kredit.

Krediten går även att höja efterhand. Detta sker i kontakt med kundtjänst. Är det två som står som kontoinnehavare måste i så fall bägge godkänna ansökan om höjning av krediten.

Inköp som sker med kortet sammanställs på en månadsfaktura som skickas ut en gång i månaden. På fakturan framgår hur stor den totala skulden är samt vilket som är det lägsta beloppet som måste betalas. Om inte hela fakturabeloppet betalas skjuts resterande belopp till kommande månader mot en årsränta på 16,85%. I detta fall uppkommer även aviavgift på 19 kr per avi.

Om en kredit används på 10 000 kr och sedan återbetalas över 12 månader blir den effektiva räntan 19,38%.

Sparränta

Om pengar sätts in på kortet så att det skapas ett plussaldo ges ränta på insatt kapital. Är exempelvis fakturan på 5 000 kr och man istället sätter in 15 000 kr blir det ett plussaldo på 10 000 kr. Inlåningsräntan var under 2018 på 1,60%.

Det största belopp som går att ha på kortet är 15 000 kr och dessa är säkrade genom den statliga insättningsgarantin. Räntan är rörlig och pengarna är aldrig bundna. I jämförelse med banker som erbjuder sparkonton med rörlig ränta har Preem betydligt högre inlåningsränta.

Räntefri delbetalning

Vid större belopp (över 2 000 kr) kan räntefri delbetalning väljas på 4 eller 10 månader. Kostnaden för detta är 195 kr i uppläggningsavgift samt 19 kr i månaden i aviavgift. Är inköpet på ett par tusen kronor blir det därmed betydligt billigare att välja räntefri delbetalning än att delbetala kreditkortsskulden över lika lång tid.

Bonus

När kortet används vid betalning ges en bonus på 0,5%. Detta oavsett var inköpen sker. Även vid köp utomlands ges denna bonus. Bonusen betalas ut i form av bonuscheckar som kan användas hos Preem. Blir bonusen över 500 kr betalas den in direkt på kreditkortskontot.

Bonus ger däremot inte hos konkurrerande företag (bensinbolag) samt på drivmedel hos Preem. Istället ges en löpande rabatt på drivmedlet med 25 öre på bemannade stationer och 10 öre rabatt på obemannade stationer.

Resefördelar

Reseförsäkring

Om en resa betalas med kortet ingår en reseförsäkring automatiskt. Det krävs att minst 75% av resan är betald med kortet. Bland annat ingår avbeställningsskydd, bagageförsening och självriskskydd.

Tanka-fel-försäkring

Genom Tanka-fel-försäkringen går det att få ersättning på upp till 3 000 kr per tillfälle om fel bränsle skulle tankas i fordonet. För att försäkringen ska gälla måste drivmedel ha tankats hos Preem.

MasterCard-Priceless

I likhet med alla kort som är anslutna till MasterCard så ger kreditkortet från Preem tillgång till MasterCard Priceless. Ett förmånsprogram som ger rabatter och erbjudanden över hela världen, med fokus på storstäderna. I Sverige gäller rabatterna i Stockholm och är främst rese- och nöjesinriktade.

Övrigt

Välkomstrabatter

Under de tre första månaderna ges 40 öre rabatt på drivmedel vid tankning på bemannade stationer. Efter denna tid går rabatten ner till ordinarie rabattnivå (se nedan).

Löpande rabatter och erbjudanden

Preem ger ”vägarnas största drivmedelsrabatt” vid tankning på deras bemannade stationer. Detta med en rabatt på 25 öre litern samt 10 öre på obemannade stationer. Kortet ger även löpande rabatter på produkter i butiken.

Betala räkningar gratis via Betalo

Betalo är en onlinetjänst som möjliggör för användarna att betala sina fakturor med kreditkortet. Vanligtvis uppkommer då en avgift per transaktion. Men om fakturor betalas med Preem MasterCard uppkommer ingen extra kostnad.

På kommande kreditkortsfaktura kommer betalningarna finnas noterade. Betalas hela fakturan innan förfallodatum betalas heller inte ränta. Därmed går det att ”skjuta upp” betalningar på fakturor helt gratis genom att flytta dem till kreditkortet.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Preem Mastercard?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Bengt

5 aug
Olönsamt i framtiden

Har tankat båda mina bilar med Preem MasterCard - men nu blir det slut.

Månadsavgiften på 29 kr från 1:a september gör det helt enkelt olönsamt.

Klipper kortet.

Bengt

21 jul
Toppenbonus blev bottenbonus

Är medlem i Motormännen där en bonus på 40 öre per tankad liter erhållits. Denna förmån har nu höjts till 45 öre samtidigt som en månadsavgift på 29 kr införs fr o m 1/9. Vid kontakt med M får jag veta att ett flertal medlemmar hört av sig beträffande månadsavgiften. M rekommenderar nu sina medlemmar att byta kort till Cirkel K, där man i alla fall får behålla bonusen på 25 öre. Vill Preem att kunder som är medlemmar i M skall tanka hos en konkurrent?

Leif

11 jul
Oerhörd försämring

Om man jämför det nuvarande MasterCard-kortet med 40 öre rabatt/liter (via Motormännen i mitt fall) och ingen månadsavg., med det som gäller från 1/9 2019 som har 45 öre/liter och en månadsavgift på 29 kr, så måste jag tanka 580 liter/månad (= 6960 liter/år) för att gå plus/minus noll. Det kan inte vara många som kommer upp i den förbrukningen!

Jag skaffar ett annat kort!

Per

6 jul
Från bra till kasst

Har än så länge varit mycket nöjd med mitt Preem Mastercard. Men nu tillkommer en månadskostnad på 29,- fr.o.m. 19.09.01

Månadskostnaden käkar med lätthet upp fördelen med högre rabatt mot andra bensinbolags kreditkort med lite lägre rabatt men helt utan månadskostnad

Har tidigare inte varit med om något bensinkort där man måste betala för att få betala

Ni kommer att förlora många kunder. Hur tänker Ni egentligen ?

Sara

8 okt 2018
Bra men...

Bra med bonus och sparränta upp till 15000 kr men tycker det är dåligt att de tar ut faktureringsavgift på första fakturan, trots att man måste vänta på första fakturan för att kunna ansluta till e-faktura. Ringde kundtjänsten men det var omöjligt att stryka faktureringsavgiften. Detta handlar naturligtvis inte om pengarna i sig, utan istället principen.

Micke

23 aug 2018
Tankat bilen med detta kort i 2 år nu. Bra...

Tankat bilen med detta kort i 2 år nu. Bra bonus och enkel avbetalning

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Preem Mastercard:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516406-0922
Adress: Hyllie Boulevard 27
Postnummer: 215 32
Ort: Stockholm
Telefon: 046-286 36 50
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: Ikano Bank AB (publ)

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: