Preem Mastercard

 • Gratis kort med 0,5 % i bonus
 • Stor rabatt på drivmedel

Om Preem Mastercard

Med Preem Mastercard får du 10 – 25 öre rabatt per liter (45 öre med Mastercard Medlem) Dessutom 0,50% i bonus samt sparränta.

Kortet har ingen årsavgift och i slutet av varje månad får du hem en samlad faktura på alla dina köp. Andra fördelar är räntefri delbetalning, reseförsäkring och tanka-fel försäkring.

Främst ett kreditkort för dig som ofta tankar och handlar på Preem eftersom det är där som de bästa rabatterna ges.

Hur bra är Preem Mastercard?

Bonus & förmåner
Du får tillbaka 0.5% av det totala beloppet av alla dina inköp i form av bonuscheckar. Maximal bonus är 0.5% av din kreditgräns. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring, tanka-fel-försäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 2,50 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 17,40 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 25 kr. Effektiv ränta 29,23 %. Räntefritt upp till 56 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,3 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 50 000 kr
Ränta: 17,40 %
Effektiv ränta: 29,23 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 2,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,50 %
Aviavgift: 25 kr
Övertrasseringsavgift: 50 kr
Förseningsavgift: 95 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Du får tillbaka 0.5% av det totala beloppet av alla dina inköp i form av bonuscheckar. Maximal bonus är 0.5% av din kreditgräns.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 25 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Feltankningsförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

I ansökan anges vilken kredit som önskas mellan 5 000 kr och 60 000 kr. Det går även att ansöka om extrakort vilket betyder att det är två kort som belastar samma kredit.

Krediten går även att höja efterhand. Detta sker i kontakt med kundtjänst. Är det två som står som kontoinnehavare måste i så fall bägge godkänna ansökan om höjning av krediten.

Återbetalning

Inköp som sker med kortet sammanställs på en månadsfaktura som skickas ut en gång i månaden. På fakturan framgår hur stor den totala skulden är samt vilket som är det lägsta beloppet som måste betalas. Om inte hela fakturabeloppet betalas skjuts resterande belopp till kommande månader mot en årsränta på 17,40 %.

Vid pappersfaktura är aviavgiften 25 kr, vid E-faktura 0 kr.

*Om en kredit används på 10 000 kr och sedan återbetalas över 12 månader blir den effektiva räntan 21,82 % enligt deras hemsida.

Sparränta

Pengar som sitter på kortet ger en årlig ränta på 1,65 % Det är en ränta som räknas ut för varje dag det finns ett plussaldo på kortet. Ränta ges på upp till 15 000 kr. Skulle 15 000 kr sitta på kortet ett år (utan att röras) innebär det en ränteintäkt på 247,50 kr. Hög ränta – men med begränsning.

Det är alltså möjligt att ha mer än 15 000 kr på kontot. Däremot är det bara för 15 000 kr som ränta utgår.

Räntefri delbetalning

Vid större belopp (över 2 000 kr) kan räntefri delbetalning väljas på 4 eller 10 månader. Kostnaden för detta är 195 kr i uppläggningsavgift samt 25 kr i månaden i aviavgift.

Är inköpet på ett par tusen kronor blir det därmed betydligt billigare att välja räntefri delbetalning än att delbetala kreditkortsskulden över lika lång tid.

Preem Mastercard vs Preem Mastercard Medlem

Preem Mastercard kan tecknas av vem som helst medan Preem Mastercard Medlem kan tecknas av medlemmar i Aktiespararna, Motormännen och Villaägarna.

Det som skiljer medlemskortet mot det vanliga kortet är:

 • Aviseringsavgift på 29 kr – Vanliga kortet kan ha 0 kr
 • Rabatt på 45 öre litern – Vanliga kortet har 25/10 öre i rabatt

Önskas konvertering ske från medlemskort till klassiska kreditkortet ska kundtjänst kontaktas.

Väger rabatten upp aviavgiften?

Tankas enbart på bemannade stationer är alltså rabattskillnaden 20 öre per liter. Om medlemskortet tecknas krävs att 145 liter tankas per månad för att rabatten ska väga upp aviavgiften.

Tankas enbart på obemannade stationer är rabattskillnaden 35 öre litern. Om medlemskortet tecknas krävs att 89 liter tankas för att rabatten ska väga upp aviavgiften.

Bonus & Rabatt

När kortet används vid betalning ges en bonus på 0,5 %. Detta oavsett var inköpen sker. Även vid köp utomlands ges denna bonus.

Bonusen betalas ut i form av bonuscheckar, vid minst 50 kr, som kan användas hos Preem. Detta fyra gånger per år. Det går även, sedan sommaren 2019, att lösa in bonusen via ”Mina Sidor”

Bonus ges däremot inte hos konkurrerande företag (bensinbolag) samt på drivmedel hos Preem. Istället ges en löpande rabatt på drivmedlet.

Rabatt - Få 10 öre/l på bemannade stationer, 25 öre/liter på obemannade. Med Preem MasterCard Medlem är nivån 45 öre oavsett var tankning sker.

EuroBonus-poäng - Har du ett EuroBonus-kort kan du välja att få rabatten automatiskt som EuroBonus-poäng istället för kontanter.

Resefördelar

Reseförsäkring

Om en resa betalas med kortet ingår en reseförsäkring automatiskt. Det krävs att minst 75 % av resan är betald med kortet. Bland annat ingår avbeställningsskydd, bagageförsening och självriskskydd.

Tanka-fel-försäkring

Genom Tanka-fel-försäkringen går det att få ersättning på upp till 3 000 kr per tillfälle om fel bränsle skulle tankas i fordonet. För att försäkringen ska gälla måste drivmedel ha tankats hos Preem.

MasterCard-Priceless

I likhet med alla kort som är anslutna till MasterCard så ger kreditkortet från Preem tillgång till MasterCard Priceless. Ett förmånsprogram som ger rabatter och erbjudanden över hela världen, med fokus på storstäderna. I Sverige gäller rabatterna i Stockholm och är främst rese- och nöjesinriktade.

Övrigt

Löpande erbjudanden - Utöver rabatt på drivmedel ges löpande erbjudanden och rabatter i butikerna.

Betala räkningar via Betalo - Betalo är en onlinetjänst som möjliggör för användarna att betala sina fakturor med kreditkortet. Detta för en serviceavgift på 1,9 % på hela beloppet.

Låga avgifter för försenad betalning - Förseningsavgiften är 95 kr och tas ut varje månad som försenad betalning föreligger. Om krediten överskrids, samt vid uppläggning av betalningsplan, debiteras 50 kr. Enligt kortutgivaren är det lägre nivåer än många andra kreditkort.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Preem Mastercard?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Anders

13 jul 2020
Känns omodernt ...

Kortet har några fördelar:

> Det är gratis

> Det ger ok rabatt på tankning hos Preem

> Det är snyggt

... och en hel del nackdelar:

> Det går inte att få fakturan på e-faktura på en gång, man måste vänta på första fakturan i brevlådan innan man får nödvändiga uppgifter för att kunna starta e-faktura. Detta betyder att man MÅSTE betala 25 extra kronor för första fakturan.

> E-fakturan som kommer är ... 6 sidor, varav 2 är nödvändiga och resten är reklam.

> Det finns ingen app. Inloggningen sker i från en vanlig webbsida, och man får hålla på att hoppa mellan sidor för att ange BankID. Omodernt.

> Det går inte att få upp tidigare fakturor på hemsidan. Bara en lista med transaktioner

> Gjorda korttransaktioner ligger som reserverade ganska länge, och då visas inte vilket ställe man gjort inköpet på. Irriterande!

Gunnar

29 okt 2019
Ingen avgift och kontanter tillbaka på inköp...

Ingen avgift och kontanter tillbaka på inköp

Anställd IkanoBank

25 okt 2019
Förtydligande kring kort och missinformation

Sett till informationen i denna recension samt kommentarerna nedan anser jag att svar på tal behövs. Vänligen uppdatera även uppgifterna i recensionen enl våra villkor.

Gällande ändring villkor 29kr avgift:

1 sep 2019 gjordes kortet om till två separata kort "Preem mastercard" samt "Preem Mastercard medlem". Till medlemskortet räknas kunder kopplade till förmånsrabatterna för Aktiespararna, Motormännen och Villaägarna. Ändringarna avseer månadsavgift på 29kr och ökad rabatt på 45öre/L. Villkorsändringen är en överenskommelse mellan Preem, Ikano och medlemsbolagen.

Denna kostnad går ej att avtala bort. För att slippa kostnaden krävs att gå tillbaka till orginalkortet där 25öre/L bemannad station och 10öre/L obemannad station gäller, vid efaktura 0kr årsavgift. Enklast att utföra denna övergång är att kontakta kundtjänst.

För att gå +-0 på denna 29kr avgift krävs att man tankar enligt denna uträkning 29/0,45 = 64,5L inte 6960L likt nedan recension.

Tillgodoränta:

Tillgodoräntan per 2019-10-22 uppgår till 1.65% och fungerar enligt nedan.

*Tillgodoräntan på 1.65% räknas om på daglig basis dvs 0,0165/365. Om kund har 15000kr på konto dag 1 kalkyleras en tillgodoränta på 15000*(0,0165/365) = 0,678kr/. Du kan med andra ord spara ihop 247,5kr/år om du har 15000kr på kortet VARJE dag. Vid köp minskar ditt totala tillgodo på kontot och även den dagens tillgodoränta enl denna uträkning 15000-inköp*(0,0165/365). Mitt råd till kunder som vill maximera tillgodoräntan är att ha 15000kr+1månad konsumtion insatt på kontot samt sätta in det som kunsumerats under månad 1 i slutet på månad 1.

Bonus:

Maximal insamlad bonus/mån = totala krediten*0,005

ex: 50000*0,005 = 250kr/mån = 1000kr/år.

Bonusen går även sedan 1 juni att lösa in via mina sidor under självbetjäning.

Detta är ett extremt bra kort för nybörjare samt rutinerade så länge man använder det korrekt och förstår hur det fungerar. Nedan kommer exempel/tips på hur du använder kortet bäst:

1. Sätt en kreditgräns som avseer minst 2 månaders konsumtion. Har du mindre kommer du troligen någon gång i framtiden maximera krediten du kan även samla mer bonus på så sätt.

2. Använd kortet till alla vardagliga köp och inte bara tankning. Många gör felet att endast tanka vilket minskar potentialen av kortet samt din långsiktiga totala bonus/år.

3. Lägg till efaktura. På så sätt slipper du 25kr aviavgift samt får en bättre överblick kring dina transaktioner(ej avgiftfritt på medlemskort se ovan).

4. Avgifter vid förseningar, övertrasseringar och övriga kostnader är avsevärt lägre på detta kort än konkurrenter där majoriteten ligger mellan 120-180kr.

5. Tänk på brytdatumen och handla där efter. Brytdatum är det datum vi skapar fakturorna och bokför transaktionerna. Alla transaktioner efter dessa datum faktureras på nästkommande faktura vilket resulterar i 2 månader(60dgr) gratis delbetalning utan ränta. På så sätt kan du planera din ekonomi samt större köp utan att behöva välja räntefri delbetalning(4-10mån) eller betala in allting direkt.

6. Koppla kortet till andra erbjudande för att öka de erbjudanden du kan få ex. SAS-bonus.

Har ni fler frågor är ni hemskt välkomna att kontakta oss på 0476-58 71 40.

Mvh

Ikano Bank
Alltomkreditkort.se
Jakob på Alltomkreditkort.se

Hej,

Stort tack för att du tar dig tid att förtydliga era villkor. Vi har nu uppdaterat recensionen med gällande ränta och förtydligat skillnaden mellan Mastercard och Mastercard Medlem. Vi har även uppdaterat recensionen gällande att kreditkortet inte längre kan användas gratis hos Betalo samt att avikostnaden vid räntefri delbetalning ökat.

Vi har även lagt med en uträkning som visar när det blir lönsamt att välja det ena eller andra kortet. En uträkning som utgår från rabattskillnaden – inte hela rabatten.

Vi uppmanar även de som tycker att Preem Mastercard Medlem är dyrt pga. aviavgiften att gå över till Preem Mastercard som inte har denna avgift.

Tage

18 okt 2019
29 kronors straff

Från att varit ett mycket bra kort ? men det visar sig att man lurat över folk till Preem man Pissar på folk FyFaan ?? Gott follk nu klipper vi korten

Joseph

17 sep 2019
Dåligt av Ikano bank

Har tankat flera år med Preem Mastercard och fått 40 öre irabatt (Via Motormännens Riksförbund).

Senaste fakturan fick jag en rabatt på 16 kr och en avgift på 29 kr.

Det är löjligt att få betala mer med rabatt än utan. Har ringt och sagt upp mitt kort.

Fy skäms att bestraffa kunder på detta sätt.

Bengt

5 aug 2019
Olönsamt i framtiden

Har tankat båda mina bilar med Preem MasterCard - men nu blir det slut.

Månadsavgiften på 29 kr från 1:a september gör det helt enkelt olönsamt.

Klipper kortet.

Bengt

21 jul 2019
Toppenbonus blev bottenbonus

Är medlem i Motormännen där en bonus på 40 öre per tankad liter erhållits. Denna förmån har nu höjts till 45 öre samtidigt som en månadsavgift på 29 kr införs fr o m 1/9. Vid kontakt med M får jag veta att ett flertal medlemmar hört av sig beträffande månadsavgiften. M rekommenderar nu sina medlemmar att byta kort till Cirkel K, där man i alla fall får behålla bonusen på 25 öre. Vill Preem att kunder som är medlemmar i M skall tanka hos en konkurrent?

Leif

11 jul 2019
Oerhörd försämring

Om man jämför det nuvarande MasterCard-kortet med 40 öre rabatt/liter (via Motormännen i mitt fall) och ingen månadsavg., med det som gäller från 1/9 2019 som har 45 öre/liter och en månadsavgift på 29 kr, så måste jag tanka 580 liter/månad (= 6960 liter/år) för att gå plus/minus noll. Det kan inte vara många som kommer upp i den förbrukningen!

Jag skaffar ett annat kort!

Per

6 jul 2019
Från bra till kasst

Har än så länge varit mycket nöjd med mitt Preem Mastercard. Men nu tillkommer en månadskostnad på 29,- fr.o.m. 19.09.01

Månadskostnaden käkar med lätthet upp fördelen med högre rabatt mot andra bensinbolags kreditkort med lite lägre rabatt men helt utan månadskostnad

Har tidigare inte varit med om något bensinkort där man måste betala för att få betala

Ni kommer att förlora många kunder. Hur tänker Ni egentligen ?

Sara

8 okt 2018
Bra men...

Bra med bonus och sparränta upp till 15000 kr men tycker det är dåligt att de tar ut faktureringsavgift på första fakturan, trots att man måste vänta på första fakturan för att kunna ansluta till e-faktura. Ringde kundtjänsten men det var omöjligt att stryka faktureringsavgiften. Detta handlar naturligtvis inte om pengarna i sig, utan istället principen.

Micke

23 aug 2018
Tankat bilen med detta kort i 2 år nu. Bra...

Tankat bilen med detta kort i 2 år nu. Bra bonus och enkel avbetalning

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Preem Mastercard:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516406-0922
Adress: Warfvinges Väg 45, Stockholm
Postnummer: 215 32
Ort: Stockholm
Telefon: 047-658 71 40
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: Ikano Bank AB (publ)

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: