Scandic Friends Mastercard

 • Räntefritt upp till 45 dagar
 • Högsta kredit 30 000 kr
 • Den högsta kreditgränsen är relativt låg

Om Scandic Friends Mastercard

Med en generös välkomstbonus och ett fördelaktigt bonusprogram passar Scandics kreditkort för dig som gärna bor på Scandic. Handla för 10 000 kr per månad med kortet och få upp till två hotellnätter per år.

Däremot har inte kreditkortet några andra specifika fördelar. Med både årsavgift, uttagsavgift och valutapåslag bör det inte användas av andra än de som primärt bor på Scandic. Men för hotellets gäster är det mycket fördelaktigt.

Hur bra är Scandic Friends Mastercard?

Bonus & förmåner
20 bonuspoäng per 100 kr. Vistelse på Scandic kostar från 10 000 poäng per natt. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 2,00 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 16,00 %, årsavgift 348 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 18,07 %. Räntefritt upp till 45 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Kortet har inte fått några användarrecensioner än.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 348 kr
Högsta kredit: 30 000 kr
Ränta: 16,00 %
Effektiv ränta: 18,07 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 2,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 100 kr)
Aviavgift: 0 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: 20 bonuspoäng per 100 kr. Vistelse på Scandic kostar från 10 000 poäng per natt.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 150 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Självriskreducering

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

 

OBS: Är du inte redan medlem i Scandic Friends (deras loyalitetsprogram) så behöver du först bli medlem innan ansökan om kreditkortet skickas iväg. Det är nämligen krav på medlemskap. Det går på några minuter att bli medlem och är helt gratis.

 

Kredit

I ansökan anges vilken kreditgräns som önskas på kreditkortet. Lägsta kredit är 5 000 kr och högsta 100 000 kr. De rekommenderar att man väljer en kreditgräns som är minst två månaders inköp. En rekommendation som kan ses som generell vid ansökan om kreditkort.

Högst beviljad kredit kan däremot aldrig vara mer än 20 % av din årsinkomst. Tjänar du 300 000 kr per år kan du alltså maximalt blir beviljad kredit på 60 000 kr.

De inköp som sker en månad presenteras på en faktura som skickas ut kommande månad. I detta läge kan du välja mellan att betala tillbaka hela den utnyttjade krediten alternativt en mindre del av denna (minst 3 % eller 100 kr). Väljs ett lägre belopp kommer resterande summa avbetalas under kommande månader. I detta fall betalas en ränta på 16 %.

*Om du väljer att använda en kredit på 30 000 kr och betala tillbaka summan under 12 månader blir den effektiva räntan 18,07 %.

Bonus

Med Scandic Friends Mastercard samlar du poäng varje gång kortet används vid köp. För varje krona du betalar får du 0,2 poäng. Används kortet för inköp på totalt 10 000 kr per månad ges alltså 24 000 poäng på ett år vilket motsvarar ca två hotellnätter.

Det är däremot inte alla hotell inom hotellkedjan där hotellrum kan bokas för 10 000 poäng. Hos vissa krävs till och med 50 000 poäng. Poängen kan även användas till att delvis betala hotellnätter eller hos samarbetspartners till Scandic. Ännu ett alternativ är att ge dem till välgörande ändamål.

Bra bonus?

Om man räknar med att ett hotellrum på Scandic kostar 850 kr per natt ger kortet en bonus på ett värde av 1 700 kr per år genom att kreditkortet används till vardagsinköp på 10 000 kr per månad.

Om du istället väljer ett kort som ger allmän bonus, som Everyday Card, Shell, Preem m.m. så är en standardnivå på 0,5 % vilket ger bonus på totalt 600 kr.

Att få två hotellnätter per år är alltså en mycket bra bonus – förutsatt att du gärna bor på Scandic Hotels.

Välkomstbonus

Efter att du ansökt om kortet, fått det och sedan genomfört tre köp ges en på 10 000 baspoäng. Dessa poäng avgör vilken medlemsnivå man hamnar inom och därmed vilka förmåner som ges. Om ett extrakort tecknas kostar det 108 kr per år och ger en välkomstbonus på 2 000 poäng.

Försäkringar

De två försäkringar som ingår är reseförsäkring samt självriskeliminering vid hyrbil. Dessa presenteras nedan under ”Resefördelar”

Resefördelar

Betala resan till minst 75 % med kreditkortet och en kompletterande reseförsäkring ingår. Bland annat innebär det avbeställningsskydd på upp till 45 000 kr, ankomstförsening på upp till 2 800 kr och bagageförsening på upp till 8 000 kr.

Generellt bör kreditkort användas vid köp av resor eftersom denna kompletterande reseförsäkring ingår och kan ge ersättning utöver vad en reseförsäkring i hemförsäkringen kan ge. Kreditkortets reseförsäkring ska däremot enbart ses som kompletterande och kan inte ersätta hemförsäkringens reseskydd.

En extra försäkring ingår även när är en hyrbil betalas med detta kreditkort vilket är självriskeliminering. Detta gäller både i Sverige och utomlands.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Scandic Friends Mastercard?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Scandic Friends Mastercard är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Scandic Friends Mastercard:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556574-6624
Adress:
Postnummer: 106 40
Ort: Stockholm
Telefon: 08-146 83 0
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: SEB Kort Bank AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: