Kreditkort

Swedbank Kreditkort

  • Håll koll på alla köp direkt i mobilappen
  • 55 dagar räntefri kredit
  • Köpförsäkring när du handlar (allrisk, prisskydd, förlängd garanti)

Om Swedbank Kreditkort

Swedbank är den bank som dominerar den privata marknaden i Sverige. För många blir det därmed en självklarhet att välja kreditkort från banken för att därigenom samla hela den personliga ekonomin på ett och samma ställe. Kreditkortets fördelar ligger i en låg ränta (ca 10%) samt att det ingår tre försäkringar som gör shoppingen både billigare och säkrare.

Kortfakta

Årsavgift 195 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 10,45 %
Effektiv ränta 10,74 %
Räntefritt Upp till 55 dagar
BonusInget bonussystem.
FörsäkringarReseförsäkring, allriskförsäkring, prisskydd och förlängd garanti.
KorttypMastercard
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet1,50 %
Minsta belopp att betala3,00 % av skulden (minst 150 kr)
Övertrasseringsavgift95 kr
Förseningsavgift100 kr

Krav

  • Minst 18 år
  • Inkomst på minst 16 667 kr/mån
  • Inte arbetslös
  • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Med Swedbanks kreditkort ges upp till 55 räntefria dagar och en kredit på upp till 100 000 kr. Vid ansökan anges önskad kredit på 10-100 000 med intervall på 10 000 kr. Efter kreditprövning avgör sedan banken hur hög kredit som kan beviljas upp till önskat belopp.

Alla månadens inköp samlas på samma faktura och valet finns sedan att betala hela den använda krediten eller dela upp summan under ett flertal månader. Om inte hela beloppet betalas är det lägsta belopp som måste betalas 3% av kreditskulden. Detta då minst 150 kr.

I det fall som inte hela skulden betalas skjuts den upp till kommande månader och detta belopp skapar då en räntekostnad.

Räntan på Swedbanks kreditkort är 10,45%.

*Vid en utnyttjad kredit på 20.000 kr och återbetalning på 12 månader blir den effektiva räntan 10,74%. Jämfört med många andra kreditkort är detta en låg räntesats vilket även är en av kortets fördelar.

Bonusar

Någon bonus finns inte på Swedbanks kort. Vissa erbjudanden från samarbetspartners förekommer men det är inte på bonusar och rabatter som kortet har sin styrka.

Försäkringar

Styrkan med Swedbanks kreditkort är främst den låga räntan (se ”Kredit”) samt de försäkringar som ingår i kortet. Dessa försäkringar gäller om produkterna köpts med kortet och kvitto finns kvar.

Allriskförsäkring – Fungerar likt ”drulleförsäkringen” i en hemförsäkring. Skulle produkten gå sönder genom olycka, bli stulen eller ex. brinna upp ersätts hela beloppet för produkten. Detta inom 90 dagar och helt utan självrisk.

Prisskydd – Har du köpt en produkt och sedan hittar samma produkt till ett lägre pris kan ersättning fås från Prisskydd. Försäkringen betalar ut mellanskillnaden om en billigare vara hittas inom 90 dagar efter ett inköp. Inköp måste ske i Sverige och det gäller enbart ordinarie pris inkl ev. frakt.

Förlängd Garanti – Vid inköp av hemelektronik (med vissa undantag) och vitvaror ingår en förlängd garanti med 1 år. Detta utöver den garanti som ingår från butiken. Som mest kan 3 års garanti fås på en vara.

Betalningsskydd kreditkort Med tilläggsförsäkringen ”Betalskydd” ges en extra trygghet mot tillfällen då inkomsten oväntat kraftigt minskar. Ersättning från försäkringen går att få om kortägaren blir sjukskriven (100% i mer än 21 dagar), ofrivilligt arbetslös (i mer än 30 dagar), drabbas av allvarliga sjukdomar eller avlider.

Vid sjukskrivning och arbetslöshet ges ersättning motsvarande 5% av kvarvarande kreditskuld upp till 5000kr per månad. Utbetalning kan ske i maximalt 12 månader.

Vid allvarlig sjukdom eller dödsfall betalas hela skulden av direkt.

Priset för betalningsskydd är 0,6% av utnyttjad kredit i slutet av månaden.

Resefördelar

I kortet ingår en reseförsäkring förutsatt att resan har betalats till minst 50% med kortet. Det är även möjligt att betala resan med Swedbanks internetbetalning för att försäkringen ska aktiveras. De delar som ingår i reseförsäkringen är Avbeställningsförsäkring, Missat anslutningsflyg, Självriskeliminering för skada på hyrbil under resan, Olycksfallsförsäkring och Ankomstförsening.

Nackdelen med kortet utomlands är att kortet har valutapåslag och kostnad för uttag.

Övrigt

Assistans Spärrtjänst är en tilläggstjänst till kreditkortet som kan tecknas när som helst. Tjänsten innebär att det räcker med att ringa ett enda telefonnummer för att snabbt spärra Id-handlingar, mobiltelefoner m.m. Ett snabbt och smidigt sätt att spärra kreditkort eller ID-kort vid stöld eller annan förlust. Detta för att minska risken för ekonomisk skada.

Utöver snabb spärrhjälp innehåller tjänsten även ID-skydd. Ett skydd som underlättar upptäckt och begränsar effekten av bedrägerier som kan ske vid ID-stöld.

Priset är 369kr per år och den täcker då upp till 8 familjemedlemmar som är skrivna på samma adress.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress
Postort 105 34 Stockholm
Telefon
E-post

Vad tycker våra användare om Swedbank Kreditkort?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

haris

21 aug

Det enda kortet som beviljade mig. Av det...

Det enda kortet som beviljade mig. Av det skälet får swedbank 5 stjärnor av mig

Carl

21 aug

Varken bu eller bä

Ett mediokert kreditkort med en del trevliga försäkringar. Fungerar bra att handla med. That's it.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Swedbank Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.