Vad är Cashpoints värda?

En CashPoint är värd en norsk krona, dvs, cirka en svensk krona. Dessa används för bokning av flygbiljetter eller tilläggstjänster hos flygbolaget Norwegian. 

Så fungerar Cashpoints

Genom att köpa flygbiljetter hos Norwegian samlas 1 – 5 % i CashPoints. Sker inköpet med Norwegians kreditkort uppnås bonusnivån på 3 – 5 %. 

Dessutom går det att samla poäng genom att köpa saker/resor/tjänster via lojalitetsprogrammet Norwegian Reward eller boka hyrbil/hotell hos samarbetspartners. Poängen används sedan till att delbetala flygresor, eller tilläggstjänster, hos Norwegian. 

Värde på cashpoints

1 Cashpoint = 1 Norsk krona

Norska kronan har mellan 2018 – 2024 varit värd 0,90 – 1,10 svensk krona. Det går därmed att räkna med ett värde på 1 SEK per poäng även om det varierar lite över tid. Oavsett vad som betalas, hos Norwegain, med dessa poäng har de alltså ett lika högt värde. De kan därmed likställas med betalningsmedel hos flygbolaget. 

Cashpoint vs Cashback

När Norwegians kreditkort används finns möjligheten att välja mellan att få CashPoints eller cashback. Värdet på poäng och cashback är näst intill identiskt. Men det finns begränsningar på cashbackprogrammet som gör poängsamlandet mer ekonomiskt.

CashPoints 

Kortinköp ger 0,5 % bonus per krona. Dessa används för att köpa biljetter eller tilläggstjänster hos Norwegian. Värdet är därmed cirka 0,5 kr per inköp av 100 kronor.  

Poäng samlas både på svenska och utländska kortinköp. Dessutom ges högre bonus på flygresor hos Norwegian, om kreditkortet används, än om andra betalningsalternativ väljas. Det finns ingen begränsning för hur många poäng som kan samlas under ett år. 

Cashback

Kortinköp ger 0,5 % i cashback per krona. Denna cashback används för att minska totala beloppet att betala på kreditkortsfakturan. Värdet är cirka 0,5 kr per inköp av 100 kronor.  

Cashback samlas enbart på inköp i Sverige och någon högre bonus på flygbiljetter hos Norwegian ges inte. Begränsning finns dessutom gällande hur stor cashback som kan tjänas per år. Detta genom att cashback bara ges på de första 100 000 kronorna som spenderas med kortet per kalenderår. Totalt värde för denna tjänst blir därmed 500 kronor per år. 

10 sätt att få Norwegian Cashpoints

1. Använd kreditkort från Norwegian

Det enklaste sättet att samla cashpoints är att använda Norwegians kreditkort. Kortet har ingen årsavgift och så länge som hela fakturabeloppet betalas varje månad uppstår ingen räntekostnad. Det är därmed möjligt att använda kreditkortet, utan kostnad, och samla poäng på samtliga inköp

Nedan visas skillnaden på bonus med och utan kreditkort. För att få bonus på flygbiljetter krävs alltid medlemskap i Norwegian Reward. 

  • 5 % - Vid köp av Flex-biljetter som betalas med kreditkortet (utan kort 5%)
  • 4 % - Vid köp av LowFare+ biljetter som betalas med kreditkortet (utan kort 2%)
  • 3 % - Vid köp av LowFare biljetter som betalas med kreditkortet (utan kort 1%)
  • 0,5 % - Alla övriga inköp

Kom ihåg att kreditkortet måste kopplas till medlemskap hos Norwegian Reward för att poängen ska registreras. 

Från och med januari 2024 kan man tjäna högst 500 poäng under ett år. Det betyder att du får bonuspoäng för de köp du gör upp till ett totalt värde av 100 000 kr under ett år.

1. Använd kreditkort från Norwegian
Samla cashpoints på alla köp:
Bank Norwegian

Använda ditt Bank Norwegian kreditkort för att samla bonus på alla köp. Byt din bonus mot billigare flygresor, platsreservation, extra bagage eller andra reserelaterade produkter hos Norwegian. Kortet är dessutom helt gratis, erbjuder gratis kontantuttag och flera förmånliga försäkringar.

2. Köp flygbiljetter hos Norwegian

Som visas ovan samlas poäng på flygbiljetter hos Norwegian utan att inköpet måste ske med deras kreditkort. Däremot ges mer poäng, via kreditkortsinköp, på LowFare-biljetterna. Utan kreditkortet går det att få 1 – 5 % i poäng förutsatt att medlemsnumret anges vid bokning. 

3. Köp flygbiljetter åt andra

Du tjänar automatiskt cashpoints på flygbiljetter som är bokade i ditt namn. Bokas resor för exempelvis hela familjen går det däremot att samla poäng på samtliga biljetter. I detta fall behöver Norwegian Rewardnumret anges manuellt vid varje bokning. 

4. Boka boende och resor via Norwegian Reward

Via lojalitetsprogrammet Norwegian Reward går det att tjäna poäng genom att handla hos resepartners till Norwegian. Detta genom att logga in NorwegianReward och därefter klicka sig vidare till hotell, biluthyrare eller andra reserelaterade tjänster. Nedan visas exempel från 2024:

  • AVIS – 10 % på bokning av hyrbil
  • Getyourguide – 5 % på bokning av upplevelse eller guidad tur
  • Swedavia – 7 % vid bokning av parkering på Swedavia. 
  • Transfer – 2 – 5 % vid bokning av taxi-, buss- eller tågtransfer till Arlanda

5. Shoppa via Norwegian Reward

I likhet med att hotell, hyrbil och upplevelser kan bokas via Norwegian Rewards webbplats kan poäng tjänas på E-handel. Poäng ges vid inköp i över 100 olika E-butiker såsom Apoteket, CDON, Lekmer och Gymgrossisten. Utöver E-butiker finns även erbjudanden på allt från elbolag till hemlarm. 

Det enklaste är att ladda hem och installera ”CashPoints-knappen” som ett plugin till webbläsaren. Detta tillägg känner av vilken webbplats som besöks och är det en E-butik där det går att tjäna poäng kommer tillägget att tydligt visa detta. På detta sätt blir du påmind och missar aldrig möjligheten att få CashPoints. 

6. Gör enkäter

Svara på enkäter och tjäna cashpoints till kommande flygresa. Tjänsten är tillgänglig via Norweigian Rewards hemsida och innebär att upp till 40 poäng tjänas per enkät. Dessutom bjuder Norwegian på 50 välkomstpoäng för alla som registrerar sig för tjänsten. 

7. Samla tillsammans

Bjud in hela familjen att samla CashPoints inom samma konto. Det blir därmed lättare att samla mer poäng samtidigt som alla poäng finns tillgängliga via ett enda konto. 

Inloggad på Norwegian Reward-kontot går det att bjuda in familjemedlemmar som därmed går med i familjekontot. Ett familjekonto kan maximalt ha 7 medlemmar. En av dessa medlemmar måste vara minst 18 år. Det måste däremot inte bara vara familjemedlemmar utan kan även vara vänner. 

Det är däremot viktigt att komma ihåg att poängen är knutna till detta konto. Den som lämnar en familjegrupp tar alltså inte med sig sina CashPoints till eget nytt konto. 

8. Skapa barnkonto

Även barn som är under 16 år kan anslutas till Norwegian Reward via ett familjekonto. Därmed kan även barnen vara med och samla poäng. Barnens konton administreras helt och hållet via förälderns konto. Det behövs därmed inte någon unik mailadress till barnet då all information skickas till föräldern. Barnkonto skapas på Norwegianreward.com/household.

9. Sector Alarm webbshop

Via Norwegian Rewards webbplats går det att beställa nytt hemlarm från Sector Alarm och på detta sätt tjäna 1000 poäng. Men även befintliga kunder hos larmbolaget kan tjäna poäng. Detta genom att registrera Reward-numret i sin profil på ”Mina Sidor” på Sector Alarms hemsida. Samtliga inköp som sker i Sector webbshop, för minst 500 kronor, ger 100 poäng. Utifrån att varje poäng är värd cirka 1 SEK innebär det cirka 20 % i bonus på tillbehör till hemlarmet. 

10. Ha koll på dina CashPoints

Ha koll på att du får alla CashPoints du är berättigad till. Det händer nämligen ibland att samtliga poäng inte blir registrerade. 

  • Flygresa med Norwegian
    Saknas poäng från en flygresa med Norwegian? Det går att efterregistrera CashPoints i upp till 30 dagar efter att resan genomfördes.
  • CashPoints via samarbetspartner
    Saknas poäng efter inköp hos en samarbetspartner? Sök upp samarbetspartners via Norwegian Rewards sida som handlar om ”saknade poäng”.  Klicka på samarbetspartners loga och läs om vad du kan göra. Det kan exempelvis framgå om efterregistrering kan ske samt hur samarbetspartnern kontaktas. 
Mattias Skog
Mattias Skog Publicerad 6/1/2023

Mitt namn är Mattias, och jag har varit innehållsansvarig för Alltomkreditkort.se sedan 2015. En av mina huvudsakliga uppgifter är att säkerställa att all information på vår webbplats är korrekt och uppdaterad. Utöver detta är jag också ansvarig för att hantera alla frågor som våra besökare har om kreditkort. Så om du någonsin undrar över något, tveka inte att kontakta mig!

Uppdaterad 3/7/2024