Apple Card är tillgängligt i sommar

Publicerad: 2021-05-04

Nu är det officiellt. Apple har, tillsammans med Goldman Sachs, lanserat kreditkortet Apple Card. Kortet är utan avgifter och ger användaren två procent cashback.

Det var inte längesedan som Wall Street Journal rapporterade om att Apple och Goldman Sachs jobbade på ett kreditkort. Inget var officiellt, och som vi skrivit om tidigare, så florerade en del rykten om saken. Nu är det dock klart – Apple Card är ett Mastercard-kort utan avgifter och med två procents cashback och görs tillgängligt i USA i sommar.

”Inget vanligt kreditkort”

Enligt Apple själva är det inget vanligt kreditkort. Apple Card hanteras i appen Wallet, där du får insikt i ditt köpbeteende. Du ser till exempel de senaste transaktionerna och hur mycket du har spenderat per månad, per vecka eller per dag. Det här presenteras på ett sätt som gör det enkelt att jämföra köpbeteendet mellan olika tidsperioder. Vidare delas dina köp in i olika kategorier, så att du kan se vad du spenderar pengarna på.

Ser du någon transaktion du inte minns? I sådana fall kan du helt enkelt klicka på transaktionen, och se exakt var köpet skedde, genom Apple Maps. Givetvis fungerar kortet med Apple Pay.

Planer på internationell lansering

När kortet lanserades under Apples event nämndes ingenting om en internationell lansering. I en intervju som CNBC gjorde med Goldman Sachs VD, kom det dock fram att det kan finnas planer på att lansera Apple Card även utanför USA. Han går dock inte in på detaljer. iPhoneanvändare i USA kommer att kunna få kortet i sommar.

”Med den produkten kommer vi att börja i USA. Över tid kommer vi dock absolut att tänka på internationella möjligheter”.

Cashback

Cashbacken, som betalas ut dagligen, ger två procent på köp som genomförs med Apple Pay. Köp hos Apple ger dig tre procent och köp med det fysiska kortet ger en procent. Inga bonuspoäng eller andra rewards, förutom cashback, ges.

Räntor och avgifter

Apple säger att deras kreditkort uppmanar dig att spendera mindre pengar på ränta. När du ska betala får du upp ett reglage som visar vad räntekostnaden blir när du betalar en viss summa. Genom att dra i reglaget kan du ändra summan och samtidigt se hur kostnaden sjunker eller höjs.

Vidare är kortet är helt avgiftsfritt. Det innebär till exempel att det inte finns någon årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag i utlandet.

Det fysiska kortet

Precis som rykten gjorde gällande, så är kortet anslutet till Mastercards nätverk. Vid godkännande kan det användas elektroniskt direkt, men ett fysiskt kort skickas hem till brevlådan.

På det silverfärgade kortet finns ingen synlig information förutom ditt namn. Kortnummer, cvv och utgångsdatum finns istället lagrat i din iPhone. När du gör köp online med Safari, så fylls dessa kortuppgifter i automatiskt.

Säkerhet

Köp med Apple Pay kan endast genomföras med TouchID (fingeravtryck) eller FaceID (ansiktsigenkänning). Så fort en transaktion sker så får du en notis i mobilen. Får du upp en notis från ett köp du inte har gjort kan du snabbt rapportera problemet till Apple. Du når dem snabbt genom att helt enkelt skicka ett SMS. Support är tillgänglig dygnet runt, alla dagar i veckan.

Snabbt om Apple Card

  • Helt utan avgifter.
  • Ansluten till Mastercard-nätverket.
  • Lanseras tillsammans med Goldman Sachs.
  • Två procent cashback på köp som genomförs med Apple Pay. En procent på köp med det fysiska kortet, och tre procent i Apple Store.
  • Tillgängligt i sommar i USA. Inga konkreta planer på en internationell lansering har avslöjats.