Bitrefill lägger till BNB som Top-Up

BNB blir en del av Bitrefill Cards Kryptoutbud

Bitrefill Card kommer, inom kort, att lanseras för kunder inom EU. I ett steg mot att göra kortet än mer flexibelt har företaget valt att lägga till BNB som möjlig kryptovaluta att använda vid ”Top-Ups”. 

BNB blir en del av Bitrefill Cards Kryptoutbud

Bitrefill Card är ett kryptokort som snart kommer att lanseras av företaget Bitrefill. Företaget har tidigare erbjudit försäljning av presentkort och värdebevis, mot kryptovaluta, och breddar därmed sitt  affärsområde med detta kort. 

Tidigare information från företaget har angett att så kallade ”top-ups” har kunnat ske med kryptovalutorna BTC, ETH, USDC och USDT. Med ”top-ups” menas insättning av kryptovaluta till kortkontot. Eftersom det är ett debetkort måste insättning ske innan kortet kan användas för betalning. 

I ett mail till alla som skrivit upp sig på väntlistan för det nya kortet anger nu företaget att de även kommer implementera insättning av BNB. En kryptovaluta som skapades av kryptobörsen Binance år 2017 och som från början hanterades på Ethereum. År 2019 skapades däremot en egen blockkedja, Binance Chain, varpå BNB förflyttades dit. Sedan dess har BNB varit kryptovalutan för denna blockkedja, som 2022 slogs samman med Binance Smart Chain under namnet BNB Chain. 

Fler kryptovalutor kommer 

I mailet efterfrågas även åsikter om vilka fler kryptovalutor som borde kunna användas för top-ups. Detta via en länk till enkät där ett anonymt svar kan skickas in. Hur många kryptovalutor som förväntas läggas till, eller när dessa kommer att implementeras, anges däremot inte. 

Än så länge går det inte att teckna kortet och något datum för lansering är inte offentligt. Hold on!

Håkan Eriksson Publicerad 11/17/2023

Mitt namn är Håkan och jag har varit skribent på Alltomkreditkort.se sedan 2021. Mina huvudsakliga uppgifter är att skriva recensioner av kreditkort på webbplatsen där jag grundligt går igenom alla för- och nackdelar för att hjälpa besökarna att välja rätt kort. Jag håller mig även uppdaterad kring vad som händer i kreditkortsvärlden och skriver nyheter.