BRA lanserar kreditkort – med gratis flygresa

Publicerad: 2021-05-04

BRABANK har under en tid gjort reklam på sin hemsida för sitt kommande kreditkort. Det har däremot inte varit möjligt att skicka in någon ansökan. Men i dagarna öppnades ansökningsprocessen och nu går det alltså att ansöka om kortet som både har bonusar, rabatter och försäkringar.

Flygbolaget BRA har bland annat på flygplatser och på sin hemsida marknadsfört sitt kommande kreditkort som ges ut i samarbete med BRABANK. Nu är det även möjligt att göra ansökningar till kortet och för de som gillar bonusar och välkomsterbjudanden gäller det att skynda sig. Orsaken är att BRA ger en gratis tur- och retur inrikesresa till de 36 000 första som tecknar kortet. Med tanke på att kortet har gratis årsavgift första året är det ett mycket fördelaktigt välkomsterbjudande.

Poäng på allt – ger billigare resa

I likhet med både Norwegian och SAS har kreditkortet från BRA ett bonusprogram. Här samlas poäng så fort kortet används. Poängen kan användas för att köpa bonusresa hos BRA men även för att betala andra upplevelser runt om i Sverige. För de som reser mycket inrikes kan alltså kortet tydligt konkurrera mot andra kreditkort med rabatter på flygbiljetter.

Som med alla kreditkort, som ges ut av ett flygbolag, tjänar man generellt mest på att använda poängen till flygbiljetter även om andra alternativ finns att använda poängen till.

Inte klart men bonuspoängen

Det som däremot inte är offentligt ännu är hur många poäng som köpen med kreditkortet kommer att ge. Därmed blir det än så länge även omöjligt att jämföra detta kreditkort mot andra kort inom samma genre så som Norwegian och SAS.

I kontakt med BRA ställdes frågan kring poängen varpå svaret blev att:

”Det är inte klart ännu. Vi hoppas att få klar information nästa vecka.”.

Kreditkort med tre nivåer

Kreditkortet kommer i tre nivåer vilka är Silver, Guld och Merit. Kortet har i grunden samma fördelar men skiljer sig något åt gällande hur många poäng som tjänas på varje resa hos BRA samt att vissa förmåner enbart ges till de med Guld- eller Meritkort.