Crypto.com minskar bonusen kraftigt – eller?

Publicerad: 5/6/2022

Med en minskning av bonusen på 40 – 100% och en införd begränsning för bonussumma per månad skapade Crypto.com stor irritation hos sina användare i början av maj. Detta i så stor utsträckning att företaget valt att ompröva beslutet. 

Crypto.com är en av världens största aktörer inom kryptokort. De finns idag i över 40 länder och många väljer kort från Crypto.com på grund av dess höga bonusnivå. Men nu planeras bonusnivåerna sänkas samtidigt som ytterligare begränsningar införs. Enligt företaget införs förändringarna för att kunna bibehålla en långsiktig hållbarhet. 

Exempelvis sänks bonusen på Midnight Blue från 1% till 0%. Det innebär att det inte längre är möjligt att få bonus via Crypto.com med ett kort utan årsavgift eller krav på staking. För att få bonus krävs nu minst kontonivå Ruby Steel. Med staking av CRO av ett värde till 350 euro kommer 0,5 % i bonus ges. Detta till skillnad mot tidigare 2%. En minskning med 75%!  

Nya bonusnivåer

Midnight Blue Staking i CRO 0 EUR | Bonus förr 1% Bonus från 1:a juni 0%

Ruby Steel Staking i CRO 350 EUR | Bonus förr 2% | Bonus från 1:a juni 0,5%

Royal Indigo / Jade Green Staking i CRO 3 500 EUR | Bonus förr 3% | Bonus från 1:a juni 1,5%

Icy White / Frosted Rose Gold Staking i CRO 35 000 EUR | Bonus förr 5% | Bonus från 1:a juni 3%

Obsidian Staking i CRO 350 000 | EUR Bonus förr 8% | Bonus från 1:a juni 5%

Utöver minskad bonus införs även begränsningar för hur stor bonus som kan tjänas per månad. Detta däremot enbart på korten Ruby Steel och Royal Indigo / Jade Green. Detta med CRO värda totalt 25 euro respektive 50 euro. 

Förändringarna var tänkta att genomföras den 1:a juni. De som däremot är i en aktiv stakingperiod (180 dagar) får behålla sin bonusnivå fram till att denna period löpt ut. Därefter sänks bonusen till den nya nivån. 

Massiv kritik

Förändringen möttes av massiv kritik på social media. De flesta fick se sin bonus minskas till hälften och de som tidigare haft lägsta kontonivån blev av med bonusen helt. Även om vissa kunde förstå företagets beslut så ansågs det vara för drastiskt. Kritiken var så kraftig att Kris Marszalek (CEO) publicerade en tweet om att företaget skulle se över förutsättningarna kring staking och bonus. 

”The community has been really vocal with regards to the changes to the card program announced yesterday. We care deeply about the community, we hear you & always listen to you. As a result, we´re revising card staking rates” - Crypto.com

Mattias Skog
Mattias Skog Uppdaterad 7/19/2022

Mattias ansvarar för att de uppgifter som presenteras på Alltomkreditkort.se är aktuella. Han har god kännedom om den svenska kreditkortsmarknaden och håller hemsidan uppdaterad med alla nyheter om kreditkort.