Fler sätt att tjäna CashPoints – men färre på flygresor

Under våren har Norwegian infört flera förändringar i deras lojalitetsprogram, Norwegian Reward. En fördel är att ytterligare sätt att tjäna CashPoints har införts, via enkäter. En nackdel är att bonusnivån på Flex-biljetter, som köps med kreditkortet, har sänkts kraftigt. 

Norwegian Reward är ett mycket populärt lojalitetsprogram som innebär att CashPoints samlas via flera olika vägar. Varje poäng är värd 1 norsk krona och används som betalningsmedel när flygbiljetter, eller tillägg, bokas hos Norwegian. 

Utöver att betala med Bank Norwegian kreditkort, samt köpa flygbiljetter, går det att samla bonus exempelvis genom att handla hos någon av de över 100 anslutna E-butikerna. Nu har ytterligare ett sätt att tjäna poäng införts – enkäter.  

Enkäter

Medlemmar i Norwegian Reward kan logga in på Norwegians hemsida och därefter gå till ”Hem & Livsstil”. Där finns funktionen ”Surveys for CashPoints”. Om anmälan sker, för att göra dessa enkäter, kommer 50 CashPoints betalas ut som välkomstbonus. Därefter tjänas upp till 40 poäng per utförd enkät. Hur många poäng som enkäterna ger beror primärt på hur lång tid de förväntas ta att utföra. 

Lägre bonus på flygbiljetter

Som medlem i Norwegian Reward går det att få bonus på flygbiljetter hos Norwegian. Detta med 1 – 5 % beroende på biljettyp. Betalas dessa biljetter med Norwegians kreditkort nås i stället 3 – 5 % i bonus. Det är därmed en sänkning från tidigare nivå då köp med kreditkortet gav 4 – 10 %. Det innebär därmed att följande bonusnivåer gäller beroende på om flygbiljetterna köps med eller utan kreditkort. 

Utan kreditkort

  • LowFare biljetter: 1 %
  • LowFare+ biljetter: 2 %
  • Flex biljetter: 5 %

Med kreditkort

  • LowFare biljetter: 3 %
  • LowFare+ biljetter: 4 %
  • Flex biljetter: 5 %
Ylva Bergström Publicerad 6/1/2023

Jag heter Ylva och jag har haft nöjet att arbeta som rådgivare för Alltomkreditkort.se sedan 2022. En viktig del av mitt ansvar är att se till att vi publicerar intressant och användbar information för våra läsare. Dessutom är jag alltid uppmärksam på viktiga ändringar som kan påverka våra läsare och ser till att vår webbplats alltid är uppdaterad med de senaste nyheterna och förändringarna inom kreditkortsbranschen.