Rocker kräver kredit för att ge bonus

Publicerad: 10/25/2022

I februari 2022 ändrade Rocker reglerna för deras bonusprogram och nu, 8 månader senare, sker ännu en förändring. Nu krävs det att kortägarna använder en kredit hos Rocker för att bonusen ska kunna utnyttjas maximalt. 

Rocker är det betalkort i Sverige som kan ge högst bonus. Med Rocker Plus går det att få 5% och med Rocker Premium är nivån på 10%. Detta med en högsta månadsbonus på 500 kronor. Nu ändras bonusprogrammet så att deras kontokredit måste användas för att full bonus ska betalas ut. En förändring som även innebär att kreditupplysning tas hos UC/Bisnode och att vissa kortägare därmed kan stängas utanför bonusprogrammet. 

Nya villkor i korthet:

Från den första november gäller följande:

  • För att få bonus krävs Rocker Plus eller Rocker Premium
  • För att få bonus krävs att kontokrediten Rocker Extra är aktiverad
  • För att få fullt bonusbelopp krävs att kontokrediten utnyttjats till ett belopp som minst motsvarar bonusbeloppet. 

Rocker Extra – Så fungerar krediten

Rocker har tre olika kortnivåver och på de två bästa, Plus och Premium, ingår kontokrediten Rocker Extra. En kredit som är räntefri så länge som kreditgränsen sätts vid maximalt 5000 kronor. Det är även möjligt att ansöka om högre nivå men då uppkommer ränta vid uttag. 

Tecknas krediten, exempelvis på 5 000 kronor, kan uttag ske löpande upp till att totalt kreditbelopp utnyttjats. Efter en återbetalning på hela, eller delar av, beloppet kan återigen krediten utnyttjas. En gång i månaden skickar Rocker en faktura på 3 % av utnyttjat belopp men minst 50 kronor.  

Så betalas bonusen ut

Den 14:e varje månad kommer den bonus som tjänats in under föregående månad betalas ut. I första hand betalas summan ut som amortering på utnyttjad kredit. Om kortägaren utnyttjat krediten till ett mindre belopp än bonusbeloppet kommer 25 % av resterande bonus betalas till kortkontot. 

Exempel:

Anna har Rocker Plus med 5 % i bonus. Under mars handlar hon för 12 000 kronor vilket innebär en bonus på 500 kronor (eftersom 500 kronor är maxtak per månad). Under denna månad har hon tagit ut 400 kronor från Rocker Extra då hon behövde lite extrapengar i slutet av månaden. 

Den 14:e april ska Anna få sin bonus utbetald. Eftersom hon har använt Rocker Extra kommer 400 kronor av bonusen att betala tillbaka hennes skuld. Av resterande 100 kronor i bonus kommer 25 kronor att betalas ut till hennes kortkonto. Detta eftersom 25 % av den bonus som inte används till amortering betalas ut till kortkontot. 

Bonus försvinner på gratisnivån

Utöver denna förändring tas även cashback bort från gratiskortet Rocker Standard. Tidigare var det möjligt att få upp till 1 % förutsatt att värvningar genomfördes av nya kunder till Rocker. Värvningsfunktionen och maximal bonus på Plus och Premium ändras däremot inte. 

Mattias Skog
Mattias Skog Uppdaterad 12/5/2022

Mattias ansvarar för att de uppgifter som presenteras på Alltomkreditkort.se är aktuella. Han har god kännedom om den svenska kreditkortsmarknaden och håller hemsidan uppdaterad med alla nyheter om kreditkort.