SAS och Norwegian öppnar fler flyglinjer i sommar

Publicerad: 2021-06-02

I fjol var Norwegian tvungna att ställa in 85% deras flygningar. Under samma period valde även SAS att pausa merparten av deras verksamhet. Nu meddelar båda bolag att de öppnar för fler flygningar igen under sommaren 2021.

Sverige får tillbaka Norwegian

Tidigare i veckan annonserade Norwegian via pressmeddelande att de återupptar sina flygningar i Sverige. Bolaget meddelar även att de planerar att utöka sina flygningar till 33 destinationer under juni. Dessa destinationer inkluderar större städer i Europa såsom Palma, Barcelona, Köpenhamn, London, Berlin och Aten. I juli fortsätter utsökningen till att innefatta flygningar till bland annat Rom, Budapest, Prag och Rhodos. 

– Vi är väldigt glada över att vara tillbaka i Sverige och att återigen kunna önska svenska resenärer välkomna ombord. Det finns en längtan att börja resa igen och vi ökar antalet linjer gradvis i Sverige under våren och sommaren. Norwegian ska fortsätta erbjuda bra service med prisvärda och flexibla biljetter till populära destinationer i Europa, säger Norwegian koncernchef Jacob Schram.

SAS möter resenärernas efterfrågan på resor

I och med att fler länder öppnar för inresor till sommaren meddelar även SAS att de öppna fler flyglinjer till sommaren. Under juni kan SASresenärer bland annat resa till Milano, Beirut, Alanya och Sankt Petersburg. 

För att underlätta för sina resenärer väljer SAS även att införa fler flexibla ombokningsalternativ vilket tillåter resenärer att avboka internationella resor upp till 72-timmar innan avgång. SAS har även tagit fram SAS Travel Ready Center, en ny digital tjänst som ska göra det enklare för deras kunder att resa utomlands. SAS Travel Ready Center erbjuder information om restriktioner och krav på dokumentation som behövs för att resa till olika destinationer. 

Spara pengar på din resa

Med ett resekort finns det mycket pengar att spara på sommarens utlandsresor, det finns även flera förmåner att gynnas av. Nedan listar vi avgörande förmåner som du kan ta del av med rätt resekort på din resa. 

  • En kompletterande heltäckande reseförsäkring för dig och din familj. Få avbokningsskydd, självriskreducering och ersättning vid försenad transport eller bagageförsening.  
  • Välj ett kreditkort utan valutapåslag och spara pengar varje gång du använder ditt kort för köp i annan valuta.
  • Med ett bonuskort kan du tjäna poäng på alla köp som genomförs med kortet. Väljer du exempelvis Bank Norwegian kan du sedan använda bonuspoängen som betalningsmedel för din nästa resa. 
  • Kreditkort utan uttagsavgift tillåter dig att ta ut pengar helt kostnadsfritt från ATM utomlands. 
  • Många resekort erbjuder rabatter på allt från hotell till upplevelser när du reser.
  • Kreditkort med conciergeservice erbjuder personlig hjälp dygnet runt. Då kan du få hjälp med allt från att boka taxi till att boka restauranger och upplevelser. Du kan även få givande tips och råd på häftiga saker att se och göra på din resa.