Insättningar och uttag

Jag skaffade konto på Neteller, och därefter deras prepaidkort, av en enda anledning – att snabbt kunna sätta in och ta ut pengar hos olika spelbolag. Jag utnyttjade bonusar, höga odds och andra förmåner och behövde snabbt kunna ta ut pengarna från ett bolag för att kunna sätta in dem på ett annat. 

När jag öppnade konto fanns varken Swish eller Trustly i Sverige och de tre insättnings- och uttagsmöjligheterna hos spelbolagen var banköverföring (gratis men tar 2 - 3 dagar), kortbetalning (snabbt men 2 - 3 % i avgift) samt digitala plånböcker så som Neteller (gratis och snabbt). Att jag även tecknade kortet var av samma orsak. Det var det snabbaste, och billigaste, sättet att ta ut pengar från mitt Netellerkonto. Detta genom att helt enkelt handla mat och annat med det. 

Vid det tillfället var Neteller, och dess kort, överlägset andra betalningsmöjligheter och jag använde det frekvent. Sen kom Swish, Bank-ID och lagen om att spelbolag var tvungna att ha licens i Sverige för att få erbjuda spel. 

Kortets styrkor

En fördel med Net+ är fortfarande att det finns mängder av insättnings- och uttagsmöjligheter samt att det är gratis till många spelbolag och E-butiker. Men eftersom jag idag kan sätta in/ta ut pengar från spelbolagen med BankID och Trustly har användningen av Net+ gått ner till ytterst enstaka transaktioner per år. 

Net+ största styrka är snabba, säkra och billiga (ofta gratis) överföringar till spelbolag och E-handlare men i Sverige väger alltså inte den fördelen så tungt längre. Därmed blir inte heller kortet speciellt eftertraktat för mig.  

Däremot kan jag förstå att många som vill genomföra internationella betalningar till olika betalningstjänster utgår från Net+. Detta utifrån ett imponerande utbud av kompatibla insättningsmöjligheter. Sedan kan kortet användas för gratis uttag via kortbetalningar. 

I jämförelse med andra…

I jämförelse med andra prepaidkort anser jag att Net+ har ytterst få fördelar. Fördelen är, som jag ser det, bara att uttag enkelt kan ske från kontot hos Neteller. Alla andra förmåner når du även om du väljer bort kortet. 

Ett kort som delvis skulle kunna jämföras mot Net+ är Revolut. Revolut har nämligen också internationella betalningsalternativ. Men medan Revolut har fokus på banköverföringar och interna överföringar så har Net+ större utbud kring externa kompatibla betaltjänster – ca 40 st!

Min bästa upplevelse…

Min bästa upplevelse av Net+ har jag från den dagen då någon lyckades hacka mig och stjäla 100 kr. Felet var mitt eget då jag var uppkopplat på ett öppet Wi-Fi och kritik kan inte vändas mot Neteller. Men hjälpen jag fick från dem var snabb och proffsig vilket troligtvis var orsaken till att jag inte förlorade större summa. 

Min sämsta upplevelse…

Min sämsta upplevelse var när jag gjorde ett bankuttag från Neteller och insåg att jag behövde betala 10 USD. Det blev ett tydligt kvitto på att billigaste sättet att få ut pengar från Neteller är att använda deras kort istället. 

Sammanfattningsvis

Net+ Prepaid Mastercard gör att ”uttag” från kontot hos Neteller blir snabba och utan avgift - förutsatt att inköp sker med kortet. Det kan ställas mot uttag till bankkonto som kostar 10 USD per gång. Det är till och med billigare att göra bankomatuttag än att göra en överföring till bankkonto. 

Det är egentligen dess enda fördel då alla tjänster så som internationella transaktioner, överföringar till spelbolag och handel med kryptovalutor nås utan att du har detta kort. Ett bra kort om du använder Neteller i stor utsträckning – det gör inte jag sedan BankID, Swish och Trustly infördes i Sverige. 

Håkan Eriksson Publicerad 2/1/2022

Mitt namn är Håkan och jag har varit skribent på Alltomkreditkort.se sedan 2021. Mina huvudsakliga uppgifter är att skriva recensioner av kreditkort på webbplatsen där jag grundligt går igenom alla för- och nackdelar för att hjälpa besökarna att välja rätt kort. Jag håller mig även uppdaterad kring vad som händer i kreditkortsvärlden och skriver nyheter.

Uppdaterad 11/16/2023