Kredit

Någon kredit finns inte på Revolut då detta är ett bankkort och inte ett kreditkort. Via banköverföring eller inbetalning från annat kort ”laddas” kontot som kortet är kopplat till. När sedan betalning sker med kortet dras pengarna från detta konto.

Välj rätt kort från Revolut

Revolut har sex olika kort. Det som framförallt skiljer dessa åt är begränsningar kring olika tjänster samt vilka förmåner som ingår.

Revolut Standard

Årsavgift – 0 kr

Kontantuttag – 0 Kr upp till 2 000 kr per månad eller 5 tillfällen

Förmåner – Baskortet med alla grundläggande förmåner

Mer om Revolut Standard

Revolut Standard är ett gratis debetkort som ger tillgång till de flesta av Revoluts tjänster via dess app. Däremot finns fler begränsningar än hos de övriga korten. Exempelvis ges inte cashback, gratis internationella betalningar till IBAN-konton eller försäkringar.

Ett mycket bra kort att använda på resan för att hålla nere kostnaden för kontantuttag och valutaväxling. Dessutom mycket uppskattat utifrån dess funktioner kring budget, sparande och investeringar.

Revolut Plus

Årsavgift – 340 kr

Kontantuttag – 0 kr upp till 2 000 kr

Förmåner – Fler försäkringar, fler funktioner i Junior-kontot, högre sparränta

Mer om Revolut Plus

Revolut Plus har samma fördelar som Revolut Standard men med vissa tillägg. Framförallt ses fördelen i att 2 barnkonton (Junior) kan användas istället för bara ett. Dessutom ges tillgång till fler funktioner i dessa barnkonton. Kortet har även flera försäkringar så som biljettskydd, återbetalningsskydd och inköpsskydd.

Revolut Premium

Årsavgift – 790 kr

Kontantuttag – 0 kr upp till 4 000 kr

Förmåner – Kostnadsfri internationell överföring, fler försäkringar, lägre avgifter vid växling

Mer om Revolut Premium

Revolut Premium är det mest populära kortet hos Revolut. Här ges samma förmåner som hos Revolut Plus samt ett flertal utöver dessa. Exempelvis kan en internationell banköverföring ske gratis per månad. Överföringar mellan användare hos Revolut är däremot alltid gratis.

Vid investeringar i handelsvaror och kryptovalutor är avgiften lägre och ingen begränsning finns för avgiftsfri valutaväxling. Dessutom ingår utomeuropeisk sjukförsäkring samt försäkring för försenat bagage eller flyg. Vid försenat flyg ges även tillgång till loungeaccess för kortägaren och en vän.

Revolut Metal

Årsavgift – 1300 kr

Kontantuttag – 0 kr upp till 8 000 kr

Förmåner – Cashback, 3 kostnadsfria internationella betalningar, fler försäkringar, loungeaccess

Mer om Revolut Metal

Revolut Metal är ett premiumkort med ett stort antal exklusiva förmåner. I jämförelse med de övriga korten ger detta kort exempelvis högre gräns för kostnadsfria uttag, 3 fria internationella överföringar per månad, tillgång till 5 Junior-konton samt högre ersättningsnivåer på flera försäkringar.

Det är däremot på resan som kortet har sin största fördel. Detta genom att det ingår självrisk för hyrbil och tillgång till flygplatslounge, vid flygplansförsening, för kortägaren och tre vänner. Det finns inte heller någon begränsning för avgiftsfri valutaväxling. Ett kort för dig som ofta skickar pengar och reser utomlands.

Revolut Business

Årsavgift – Från 0 kr

Kontantuttag – Beroende på kort

Förmåner – Anpassade betalningar, Cashback, API, gratis internationella betalningar m.m.

Mer om Revolut Business

Revolut Business finns i flera olika nivåer. Business Free är gratis och beroende på företagets behov kan tjänster skalas upp och läggas till. De större företagen tar direktkontakt med Revolut för en helt anpassad lösning utifrån dess verksamhet.

Revolut Junior

Årsavgift – 0 kr

Kontantuttag – 0 kr upp till 40 Euro

Förmåner – Kort till barnen, Kontroll hos föräldrarna.

Mer om Revolut Junior

Revolut Junior är ett kort som passar till barn mellan 4 och 17 år. Det går inte att ansöka om enbart detta kort utan det krävs att föräldrarna har något av de privatkort som nämns ovan. Kortet gör det enklare för barnen att förstå privatekonomi, budget m.m. Detta samtidigt som föräldrarna kan spärra kortet för exempelvis onlinehandel och kontantuttag samt ser alla inköp som sker.

Om Revolut

Revolut är ett brittiskt företag som grundades 2015. Genom att erbjuda gratis debetkort med möjlighet till gratis internationella överföringar fick företaget snabbt en stor kundkrets. De fördelar som framförallt brukar lyftas upp i Sverige är att kortet inte har valutapåslag samt möjligheten att enkelt kunna investera i guld, silver, aktier och kryptovalutor utan fast avgift.

För att använda kort och app överförs först pengar till dess konto. Det sker med banköverföring eller kortbetalning. Därefter kan en rad olika privatekonomiska tjänster användas.

<iframe width="800" height="330" src="https://www.youtube.com/embed/QabM_PvBtsI" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

”En app för allt som har med pengar att göra”

På hemsidan presenteras Revolut som ”en app för allt som har med pengar att göra”. Det är en god sammanfattning på vad banken erbjuder via sina kort med tillhörande app. Kortet är nämligen bara en, av många, fördelar som ingår. Vid ansökan om kort öppnas automatiskt ett gratis konto och tillgång ges till appen.

Oavsett kort ges bland annat dessa förmåner.

Betalningar och överföringar

Revolut ges ut i samarbete med Mastercard och kan därmed användas för betalningar över hela världen. Korten har varken valutapåslag eller uttagsavgift vilket har gjort att Revolut, i flera jämförelser, presenterats som ”bästa kortet på resan”. Korten är även kompatibla med Google Pay och Apple Pay.

I appen kan växling ske mellan över 100 olika valutor så att köp eller överföring alltid kan ske i lokal valuta.

Rabatter och cashbacks

Enklaste sättet att få rabatter och cashback är att installera ett tillägg till webbläsaren Chrome. Då visas automatiskt om en butik har samarbete med Revolut och därmed om rabatt eller cashback ges.

Budget och sparfunktioner

Skapa budget, följ upp budgeten och få notiser om du håller dig inom den. Alla inköp med kortet kategoriseras automatiskt vilket gör det enkelt att se vad pengar läggs på under en månad.

Att spara pengar på olika ”sparkonton” är lika enkelt. Även detta kan ske via flera automatiska överföringar.

Investera

Via appen kan investeringar ske i aktier, guld, silver och ädelmetaller,  kryptovalutor och valutor. Via flera olika alternativ kan ett regelbundet sparande skapas, antingen själv eller med en vän eller familjemedlem.

Försäkra

Via appen kan både reseförsäkringar och enhetsförsäkringar tecknas. Det är däremot inte någon större fördel för svenska kunder då liknande försäkringsskydd ingår i hemförsäkringen.

Mattias Skog
Mattias Skog Uppdaterad 8/31/2022

Mattias ansvarar för att de uppgifter som presenteras på Alltomkreditkort.se är aktuella. Han har god kännedom om den svenska kreditkortsmarknaden och håller hemsidan uppdaterad med alla nyheter om kreditkort.