Kredit

Någon kredit finns inte på Revolut då detta är ett bankkort och inte ett kreditkort. Via banköverföring eller inbetalning från annat kort ”laddas” kontot som kortet är kopplat till. När sedan betalning sker med kortet dras pengarna från detta konto.

Olika kort med olika fördelar

Revolut marknadsförs med ”Your Digital Banking Alternative – A world beyond banking”. Målet är att skapa en smidig app som enkelt kan användas till allt från microtransaktioner (som Swish) och banköverföringar till smidiga budgetalternativ. Till kontot kopplas ett eller flera kort.

 • Virtuellt kort

  Smidigt kort att använda online när man inte vill ge ut sitt vanliga kortnummer. Går att spärra via appen samt användas med beloppsgräns per månad.

 • Engångskort

  Virtuellt engångskort där uppgifterna ändras för varje kort. Därmed minskas risken tydligt mot bedrägeri. Ges tillgång till för de som har Revolut Premium eller Metal.

 • Standard

  Ett klassiskt VISA-kort som är kopplat till kontot på appen. Varje betalning som sker registreras tydligt i appen. I appen kan bland annat banköverföringar ske, kryptovalutor köpas och säljas samt budget byggas upp.

 • Premium

  Med premium ges bland annat kostnadsfri och obegränsad valutahandel, gratis kontantuttag upp til 4000 kr per månad, global sjukvårdsförsäkring, förseningsförsäkring för bagage och flyg, rabatterad enhetsförsäkring samt tillgång till flygplatslounger för ett lågt pris. Premium är därmed relativt likt ett klassiskt kreditkort.

 • Metal

  Med Metal ges samma fördelar som med Premium men även andra förmåner. Här ges upp till 1 % i cashback på alla köp och gratis conciergeservice. Därmed kan det jämföras med de förmåner som ett kreditkort i premiumklassen ger.

Försäkringar

I det kort som är gratis ingår inte några försäkringar. Genom att uppgradera till Premium eller Metal ges tillgång till försäkringar som visas ovan.

Resefördelar

En av de tydligaste fördelarna med Revolut är kortet passar utmärkt att ha med på utlandsresan och betalning av annan valuta än SEK. Orsaken är betalning alltid sker i lokal valuta vilket därmed inte resulterar i något valutaväxlingspåslag.

Växla i appen

Via appen växlas valfritt belopp extremt enkelt mellan olika valutor vilket därmed innebär att man snabbt kan skicka pengar i valfri valuta till en någon annan som har Revolutappen. Inköp som sker utomlands sker även alltid i den lokala valutan.

Det går också att lägga in prisavisering på olika valutor samt automatisk växling. Genom denna tjänst går det alltså att köpa valutor till förutbestämt pris.

Enkel hantering av säkerhet

Skulle det bli stulet eller komma bort kan du alltså låsa det själv utan att kontakta någon bank. Hittar du kortet igen är det lika enkelt att låsa upp det.

Det är även möjligt att utöka säkerheten genom att:

 • Platsbaserad säkerhet – Förhindra falska transaktioner som genomförs på ett ställe där du inte befinner dig (GPS-positionering via mobilen)
 • Swipe-betalningar – Spärra köp där magnetremsan används
 • Ändra pin-kod – Ändra kod via en bankomat
 • Kreditgräns – Sätt in en gräns för hur mycket du kan spendera eller ta ut med kortet per månad
 • Kontaktlösbetalning – Spärra kortet för kontaktlösa betalningar (blipp)
 • Bankomat – Spärra kortet för bankomatuttag
 • Online – Spärra kortet för onlinebetalningar.

Med möjlighet att växla, skicka och betala i olika valutor har Revolut blivit ett mycket populärt kort i bland annat i Storbritannien och vissa andra europeiska länder. Framförallt är det just valutahanteringen, där även kryptovalutor ingår, som har fått goda recensioner. Att det sedan är extremt enkelt att få ett kort genom att validera sig med foto på sitt pass och en selfie ger kortet en stor tillgänglighet.