Kreditkort

VISA kreditkort

Med ett kreditkort från VISA kan du betala på över 44 miljoner olika platser i värden eller ta ut pengar från två miljoner olika uttagsautomater i 220 länder. De är även, tillsammans med Mastercard, den dominerande leverantören av kreditkortslösningar i Sverige.

Kreditkorten ges ut i samarbete med kreditbolag där VISA står för tekniken och kreditbolagen för kredithantering. De förmåner som ges med ett VISAkort ges både direkt från VISA och via kreditbolaget som ger ut kortet.

Här presenteras vilka fördelar det finns med kreditkort från VISA utifrån teknik, förmåner och försäkringar.

Hjälp mig att välja

Hitta bästa VISA-kreditkortet nedan

Bank Norwegian Kreditkort
Bra kort på resanReseförsäkring ingår och uttagsavgiften är 0 kr. Valutapåslag är 1,75 %. Bra kort för shoppingBank Norwegian kreditkort ger dig 0,5 % bonus på alla inköp. Köp hos Norwegian ger upp till 20 % bonus.

Bank Norwegian Kreditkort

 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Bästa kreditkortet på resan 2020
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,99 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Till ansökan Mer information
OKQ8 Kreditkort
Bra kort för bilägareUpp till 15 öre bonus per liter när du tankar hos OKQ8.

OKQ8 Kreditkort

 • Upp till 2 % i återbäring hos OK/Q8
 • Bonuspoäng på alla andra inköp
 • Bästa bensinkortet 2020!
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 14,95 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Till ansökan Mer information
Bynkkortet VISA

Bynkkortet VISA

 • Ingen bonus
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: Debitkort
Till ansökan Mer information

Visa alla kreditkort Hjälp mig att välja

Rabatter och försäkringar med VISA

Olika nivåer på kreditkort från VISA

 1. VISA Classic

  Standardkort med de fördelar som alla kreditkort ger. Få överblick över inköpen och dela upp betalningen om så önskas. Reseförsäkring ingår.

 2. VISA Gold

  Ett kort som ”är bra för resenären” men som även ger flera fördelar i vardagen. Ger generellt något högre kreditgräns än Classic. Här ges tillgång till Emergency Card och nödkontanter om kortet exempelvis blir stulet utomlands. Dessutom rabatter på vissa hotell.

 3. VISA Platinum

  Ett kort som vänder sig till ”mer förmögna och köpstarka konsumenter”. Korten ger främst extra fördelar inom försäkringar.

 4. VISA Infinite

  Ett ”super-premium” kreditkort som är deras mest exklusiva. Korten kan enbart fås genom inbjudan. Få exempelvis extra fördelaktig reseförsäkring, concierge service dygnet runt, VIP-inbjudningar till event, specialtjänster på flera hotell och ett stort antal rabatter.

  Beroende på kortutgivare kan förmåner, försäkringar och rabatter variera något. De olika nivåerna på VISAkort påVISAr enbart de fördelar som ges direkt från VISA.

Kortutgivare av VISA

VISA är leverantör av kortbetalningslösningar och ger inte ut egna kreditkort. Det sker däremot i samarbete med banker och kreditbolag som därmed tar del av den tekniska plattform som VISA har. I listan ovan kan du hitta alla kreditkort som går att teckna i Sverige med VISA