VISA kreditkort

Med ett kreditkort från VISA kan du betala på över 44 miljoner olika platser i värden eller ta ut pengar från två miljoner olika uttagsautomater i 220 länder. De är även, tillsammans med Mastercard, den dominerande leverantören av kreditkortslösningar i Sverige.

Kreditkorten ges ut i samarbete med kreditbolag där VISA står för tekniken och kreditbolagen för kredithantering. De förmåner som ges med ett VISAkort ges både direkt från VISA och via kreditbolaget som ger ut kortet.

Här presenteras vilka fördelar det finns med kreditkort från VISA utifrån teknik, förmåner och försäkringar.

Hjälp mig att välja

Hitta bästa VISA-kreditkortet nedan

Bank Norwegian Kreditkort
Bra kort på resanReseförsäkring ingår och uttagsavgiften är 0 kr. Valutapåslag är 1,75 %. Bra kort för shoppingBank Norwegian kreditkort ger dig 0,5 % bonus på alla inköp. Köp hos Norwegian ger upp till 20 % bonus.

Bank Norwegian Kreditkort

 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Bästa kreditkortet på resan 2021
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,99 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Mer information
Marginalen Gold
Bra kort för shoppingFlera shoppingförsäkringar ingår såsom prisgaranti, allriskförsäkring och förlängd garanti.

Marginalen Gold

 • Få pengar tillbaka genom återbäringsprogram
 • Bra valmöjligheter för delbetalning
 • Ingen bonus
Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 16,90 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Mer information

Ikano kort

 • 1 % rabatt på alla drivmedel
 • Betala räkningar med kreditkortet
 • Ingen bonus
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 60 000 kr
Ränta: 14,55 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Mer information

Visa alla kreditkort Hjälp mig att välja
 • Betala säkert på resan

  Att använda kreditkort på utlandsresan, istället för kontanter, har flera fördelar. För det första ges betydligt bättre växelkurs vid kortbetalningar än om växling sker till utländsk valuta i Sverige. För det andra är det betydligt säkrare eftersom du kan få tillbaka pengar om en bedräglig transaktion uppstår. I det fall en butik tar emot kortbetalning är det mycket stor chans att VISA accepteras. Detta oavsett var i världen du befinner dig.

 • Blippa – med kort eller mobil

  Alla VISAkort har blipp-funktion. Håll upp kortet mot kortläsaren och betala snabbt och enkelt. Kortet kan även kopplas till Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay varpå blipp kan ske direkt med mobilen.

 • Ersättning vid bedrägeri

  Om någon otillåtligt använt ditt kreditkort kan du få pengarna tillbaka genom att kontakta den bank som gett ut kortet.

 • VISA 3-D Secure (Säker handel online)

  Med VISA 3-D Secure skapas en extra säkerhet vid onlinehandel. Utöver att ange kortuppgifter måste en personlig kod anges eller verifiering ske på annat sätt. Därmed skapas en tvåfaktorsautentisering vilket innebär att det inte räcker med att enbart ha kortet för att kunna genomföra köpet.

  I Sverige är det mycket vanligt med Bank-ID som verifiering men det är upp till banken att avgöra vad som ska användas. Det kan även vara lösenord eller att sms skickas ut med en kod.

Rabatter och försäkringar med VISA

 • Reseförsäkring

  Kreditkort från VISA har alltid reseförsäkring inkluderad. När resor betalas med kreditkortet aktiveras reseförsäkringen som exempelvis kan innehålla avbeställningsskydd och ersättning vid försenat flyg eller bagage. Kontrollera alltid bankens villkor då det exempelvis kan krävas att 50 % eller 75 % av resans värde måste betalas med kortet för att reseförsäkringen ska gälla.

 • Köpskydd

  När köp sker med ett kreditkort från VISA ges ett köpskydd utan övre beloppsgräns. Köpskyddet gäller både för varor och tjänster som köps online.

  Ersättning kan ges om varan inte blir levererad på grund av fraktproblem, är skadad eller felaktig vid leverans eller om resebolaget/flygbolaget gått i konkurs när du är på en resa. Köpskyddet ersätter även vid nätbedrägeri. Även här kan villkoren variera mellan olika kortutgivare.

 • VISA Travel Tools

  VISA Travel Tools är en app som underlättar på resan. Via appen går det att hitta närmaste uttagsautomat, se aktuella växelkurser och snabbt få hjälp i det fall som kortet blir stulet. I appen finns även flera restips och väderinformation.

 • Oftast självriskskydd på hyrbil

  På de flesta VISAkort ingår självriskskydd för hyrbil. Försäkringen täcker därmed självrisken om en skada skulle uppstå.

 • Rabatter på premiumkort

  Vid högre nivå på VISAkortet (se nivåer nedan) ges förmåner hos över 900 hotell i världen samt rabatt på restauranger, resor och underhållning.

  Den tydligaste skillnaden mot Mastercard är att VISA har ”leveransförsäkring” samt oftast självriskskydd på hyrbil. Mastercard ger däremot fler rabatter även på de enklare kreditkorten.

Olika nivåer på kreditkort från VISA

 1. VISA Classic

  Standardkort med de fördelar som alla kreditkort ger. Få överblick över inköpen och dela upp betalningen om så önskas. Reseförsäkring ingår.

 2. VISA Gold

  Ett kort som ”är bra för resenären” men som även ger flera fördelar i vardagen. Ger generellt något högre kreditgräns än Classic. Här ges tillgång till Emergency Card och nödkontanter om kortet exempelvis blir stulet utomlands. Dessutom rabatter på vissa hotell.

 3. VISA Platinum

  Ett kort som vänder sig till ”mer förmögna och köpstarka konsumenter”. Korten ger främst extra fördelar inom försäkringar.

 4. VISA Infinite

  Ett ”super-premium” kreditkort som är deras mest exklusiva. Korten kan enbart fås genom inbjudan. Få exempelvis extra fördelaktig reseförsäkring, concierge service dygnet runt, VIP-inbjudningar till event, specialtjänster på flera hotell och ett stort antal rabatter.

  Beroende på kortutgivare kan förmåner, försäkringar och rabatter variera något. De olika nivåerna på VISAkort påVISAr enbart de fördelar som ges direkt från VISA.

Kortutgivare av VISA

VISA är leverantör av kortbetalningslösningar och ger inte ut egna kreditkort. Det sker däremot i samarbete med banker och kreditbolag som därmed tar del av den tekniska plattform som VISA har. I listan ovan kan du hitta alla kreditkort som går att teckna i Sverige med VISA