Bästa VISA kreditkorten

Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • Bonuspoäng eller cashback på alla köp
 • Reseförsäkring
 • Ingen uttagsavgift
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: 150 000 kr
 • Effektiv ränta: 24,35 %
 • Räntefritt: 45 dagar
Mer information
Jämför kort
Northmill Kortet
Northmill Kortet
 • Ingen årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag
 • Finns i tre färger
 • Kontokredit kan kopplas på
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort
Varför lita på Alltomkreditkort.se
 • 190+ kreditkort recenserade och betygsatta av vårt team av experter
 • 10+ års erfarenhet av att täcka kreditkort och personlig ekonomi
 • Objektiva & omfattande betygskriterier

Vårt innehåll om kreditkort, inklusive betyg och rekommendationer, kontrolleras av ett team av skribenter och redaktörer som specialiserar sig på kreditkort. Varje skribent och redaktör följer våra strikta riktlinjer för redaktionell integritet.

Säkra och smidiga betalningslösningar

 • Betala säkert på resan
  Att använda kreditkort på utlandsresan, istället för kontanter, har flera fördelar. För det första ges betydligt bättre växelkurs vid kortbetalningar än om växling sker till utländsk valuta på ett växlingskontor i Sverige. För det andra är det betydligt säkrare eftersom du kan få tillbaka pengar om en bedräglig transaktion uppstår. I det fall en butik tar emot kortbetalning är sannolikheten stor att VISA accepteras. Detta oavsett vart i världen du befinner dig.
 • Blippa – med kort eller mobil
  Alla VISA-kort har blipp-funktion. Håll upp kortet mot kortläsaren och betala snabbt och enkelt. Kortet kan även kopplas till Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay varpå blipp kan ske direkt med mobilen.
 • Ersättning vid bedrägeri
  Om någon otillåtligt använt ditt kreditkort kan du få pengarna tillbaka genom att kontakta den bank som gett ut kortet.
 • VISA 3-D Secure (Säker handel online)
  Med VISA 3-D Secure skapas en extra säkerhet vid onlinehandel. Utöver att ange kortuppgifter måste en personlig kod anges eller verifiering ske på annat sätt. Därmed skapas en tvåfaktorsautentisering vilket innebär att det inte räcker med att enbart ha kortet för att kunna genomföra köpet.
  I Sverige är det mycket vanligt med Bank-ID som verifiering men det är upp till banken att avgöra vad som ska användas. Det kan även vara lösenord eller att sms skickas ut med en kod.

Rabatter och försäkringar med VISA

 • Reseförsäkring
  Kreditkort från VISA har nästan alltid reseförsäkring inkluderad. När resor betalas med kreditkortet aktiveras reseförsäkringen som exempelvis kan innehålla avbeställningsskydd och ersättning vid försenat flyg eller bagage. Kontrollera alltid bankens villkor då det exempelvis kan krävas att 50 % eller 75 % av resans värde måste betalas med kortet för att reseförsäkringen ska gälla.
 • Köpskydd
  När köp sker med ett kreditkort från VISA ges ett köpskydd utan övre beloppsgräns. Köpskyddet gäller både för varor och tjänster som köps online. Ersättning kan ges om varan inte blir levererad på grund av fraktproblem, är skadad eller felaktig vid leverans eller om resebolaget/flygbolaget gått i konkurs när du är på en resa. Köpskyddet ersätter även vid nätbedrägeri. Även här kan villkoren variera mellan olika kortutgivare.
 • VISA Travel Tools
  VISA Travel Tools är en app som underlättar på resan. Via appen går det att hitta närmaste uttagsautomat, se aktuella växelkurser och snabbt få hjälp i det fall som kortet blir stulet. I appen finns även flera restips och väderinformation.
 • Oftast självriskskydd på hyrbil
  På flera VISA-kort ingår självriskskydd för hyrbil. Försäkringen täcker därmed självrisken om en skada skulle uppstå.
 • Rabatter på premiumkort
  Vid högre nivå på VISA-kortet (se nivåer nedan) ges förmåner hos över 900 hotell i världen samt rabatt på restauranger, resor och underhållning.

Olika nivåer på kreditkort från VISA

 1. VISA Classic
  Standardkort med de fördelar som alla kreditkort ger. Få överblick över inköpen och dela upp betalningen om så önskas. Reseförsäkring ingår.
 2. VISA Gold
  Ett kort som ”är bra för resenären” men som även ger flera fördelar i vardagen. Ger generellt något högre kreditgräns än Classic. Här ges tillgång till Emergency Card och nödkontanter om kortet exempelvis blir stulet utomlands. Dessutom ofta rabatter på vissa hotell.
 3. VISA Platinum
  Ett kort som vänder sig till mer köpstarka konsumenter. Korten ger främst extra fördelar inom försäkringar.
 4. VISA Signature
  Kort som ger exklusiva förmåner som fler rabatter, högre bonus och bättre service.
 5. VISA Infinite
  Ett ”super-premium” kreditkort som är deras mest exklusiva. Korten kan enbart fås genom inbjudan. Få exempelvis extra fördelaktig reseförsäkring, concierge service dygnet runt, VIP-inbjudningar till event, specialtjänster på flera hotell och ett stort antal rabatter.

  Beroende på kortutgivare kan förmåner, försäkringar och rabatter variera något. De olika nivåerna på VISA-kort som visas ovan presenterar enbart de fördelar som ges direkt från VISA. Utöver detta tillkommer förmåner från kreditbolaget.

Kortutgivare av VISA

VISA är leverantör av kortbetalningslösningar och ger inte ut egna kreditkort. Det sker däremot i samarbete med banker och kreditbolag som därmed tar del av den tekniska plattform som VISA har. I listan ovan kan du hitta alla kreditkort som går att teckna i Sverige med VISA.

Vanliga frågor om VISA kreditkort

Vilket VISA kreditkort är bäst?
Finns det gratis VISA kreditkort?
Vart kan man använda VISA kort?
Vilka förmåner har VISA kreditkort?
Sandra Attermo Publicerad 4/22/2021

Mitt namn är Sandra och jag är sedan 2022 skribent på Alltomkreditkort.se. Mitt arbete går ut på att skriva texter, som till exempel recensioner, nyheter och guider. Jag har tidigare arbetat med lån och har tack vare detta stor kunskap om kreditupplysning och kreditbedömning. Ett annat område som jag gillar att skriva om är hur man sparar pengar och förbättrar sin privatekonomi.

Uppdaterad 4/19/2024