Kryptokortet Plutus kommer att börja distribuera sina metallkort under första halvåret av 2024. Med kortet kommer även helt nya förmåner.  

Från och med september har det varit möjligt att skriva upp sig på väntlistan och förbeställa metallkorten från Plutus. Detta förutsatt att personen har uppfyllt kriterierna för att få tillgång till dessa exklusiva kort. Enligt företaget planeras metallkorten skickas ut under första halvåret av 2024.  Nu har dock väntelistan stängts.

Två metallkort

Företaget Plutus lanserar två olika kryptokort i metall, GOAT Metal och Plutus Metal, vilka både har olika förmåner och krav för att kunna ansöka om dem. 

GOAT

För att få GOAT Metal krävs att kontot har uppgraderats till kontonivå GOAT vilket innebär att 2000 PLU finns i plånboken. På GOAT-nivån ges bland annat 8% i bonus på alla inköp, i PLU, samt 8 valbara förmåner. En PLU är, i slutet av november 2023, värd ca 70 kronor vilket innebär att nivån har ett kapitalkrav på ca 140 000 kr. 

Plutus Metal

För att få ett enklare metallkort krävs bara att en extern kryptoplånbok ansluts till kontot hos Plutus och att det finns minst 25 PLU i denna plånbok.
Ett alternativ är att kortinnehavaren är på någon av kontonivåerna Hero, Veteran eller Legend då det automatiskt ger personen rätt att ansöka om ett metallkort. 

Unika förmåner

Metallkorten ger möjlighet att utnyttja förmånerna som presenteras nedan. Det är däremot inte löpande förmåner utan dessa kan enbart användas en gång per kort. Enligt Plutus kommer information framöver att presenteras som visar på hur det går att utnyttja dessa förmåner flera gånger. 

 • Boostade perks
  Kortnivå avgör hur många ”perks” som ingår. Med ”perks” menas valbara förmåner från ett stort urval av förmåner. Det kan exempelvis vara 10 Euro i cashback på inköp hos Lidl, Spotify eller Curve. 
  Under de första 12 månaderna går det att tjäna 50Euro per perk, dvs. betydligt högre än ordinarie nivå. 
 • Dubbelbonus
  Välj ett antal transaktioner, varje månad, som ger dubbelt så hög bonus som annars. Som mest går det att få bonus, i PLU, till ett värde av 100 Euro. 
 • Multipla Perks
  Få möjligheten att välja samma Perk flera gånger under samma månad. På så vis kan bonusen maximeras utifrån eget köpmönster. 
 • Golden tickets
  Värvas vänner eller släkt till Plutus får både den som värvar, och den som värvas, 50 Euro i bonus. 
 • Premium Merch
  En box med premiummerch skickas ut till kortinnehavaren. Paketet är delvis valbart och kan innehålla en T-shirt, en hoodie och en ledger. 

Begränsat utbud

Alla på kortnivån GOAT, som ansöker om metallkortet, är garanterad ett kort. Övriga får metalkort utifrån den ordning som ansökningar kommer in. Plutus har begränsat antalet metallkort till att motsvara 1% av totala antalet kortägare, dvs. ca 1000 kort.