Hitta bäst metallkort nedan

Curve Metal
Curve Metal
 • 1 % cashback i 6 butiker
 • Inget valutapåslag eller uttagsavgift
 • Go back in time i 120 dagar
 • Årsavgift: 2 400 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort
Revolut Metal
Revolut Metal
 • Upp till 1% cashbackk
 • Lounge Pass & Flera försäkringar
 • Utan valutapåslag och uttagsavgift
 • Årsavgift: 1 680 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort
N26 Metal
N26 Metal
 • Debetkort i metall
 • Billiga SEPA & IBAN-överföringar
 • Rese- och mobilförsäkring m.m.
 • Årsavgift: 2 040 kr
 • Högsta kredit: Debetkort
Mer information
Jämför kort

Kreditkort i metall

Det är två saker som kännetecknar kreditkort i metall. 

Material – Exklusivt

Kortet är tillverkat av metall och blir därmed både hållbarare och tyngre än plastkorten. Men framförallt får de ett betydligt mer exklusivt utseende. 

Förmåner – Exklusiva

Metallkorten är ofta kortföretagens bästa kreditkort. Med andra ord de med flest förmåner. Det är kan vara exklusiva fördelar som exempelvis loungeaccess över hela världen, hög bonus, förbättrad reseförsäkring och concierge service. Alla exklusiva kreditkort är inte av metall – men alla metallkreditkort är exklusiv.

Finns det någon skillnad på metallkort och plastkort?

Nej, den enda direkta skillnaden mellan metallkort och plastkort är materialet. Materialvalet betyder inte, per automatik, att kortet har de bästa förmånerna. Däremot är det mycket vanligt att dessa är så kallade premiumkort – dvs. kort med betydligt fler förmåner än de enklare korten. 

Jämföra kreditkort av metall

De allra flesta bör fokusera på förmåner och avgifter i val av kreditkort – inte materialet. Önskas däremot specifikt ett metallkort kan recensioner läsas om de olika korten ovan och ställas mot varandra. Samtliga kort har mycket bra förmåner eftersom det framförallt handlar om premiumkort. 

Exempel på metalkort

Det finns än så länge relativt få metalkort men utbudet har ökat utifrån att efterfrågan blivit större. Här presenteras först ett kreditkort och därefter tre debetkort i metall.

 • American Express Platinum är ett ”precisionsskuret, graverat kort i metall. Det är lika exklusivt i dess utseende som i dess förmåner. Platinum är nämligen det kort från American Express med flest förmåner. Det ger exempelvis bonus, tillgång till flygplatslounger och ”en av marknadens bästa reseförsäkringar”. 
 • Curve Metal är ett debetkort som du kopplar samman med dina övriga bank- och kreditkort. Därmed behövs bara ett enda kort använda oavsett vilket kort somönskas användas vid betalning. Curve Metal är tillverkat av 18g borstad stål och är det bästa alternativet från Curve – både gällande estetik och funktion. 
  Detta metalkort ger bland annat 1 % hos sex valfria butiker, rabatt på flygplatslounger, 0 % i valutapåslag och reseförsäkring. 
 • Revolut Metal är det mest exklusiva kortet från Revolut och är tillverkat av ”förstärkt stål med fokus på detaljer”. Dess vikt är 18 gram. Bland förmånerna finns bland annat upp till 1 % i cashback, loungeaccess och reseförsäkring, 
 • Lunar Unlimited är ett snyggt metalkort där kortägarens namn blir ingraverat på framsidan. Det är det bästa alternativet från Lunar och ger bland annat tillgång till en rad privatekonomiska tjänster. Bland annat kan budget, sparande, delad ekonomi och investeringar ske via Lunar. 

Kreditkort i metall passar dig som...

Dessa kreditkort passar primärt dig som vill ha ett exklusivare kort - både gällande utseende och förmåner. Det finns både metallkort att välja mellan inom kreditkort och debetkort. 

Kreditkort i metall passar dig som...

Alternativ till metall kort

Utifrån orsaken till att metall kort önskas finns även två alternativ:

 1. Du söker ett unikt kort gällande utseende
  Om du önskar ha ett kort med ett helt unikt utseende är ett alternativ att välja ”kort på kort”. Det är kreditkort där kortinnehavaren får välja ett eget foto på. 
 2. Du vill ha många förmåner
  Jämför förmånerna som finns på så kallade Premiumkort. Det finns flera plastkort med lika bra, eller bättre, förmåner än på metall kort. 

Vanliga frågor om Metallkort

Ska man välja Visa eller Mastercard metall kort?
Vilket metallkort är bäst?
Vad kostar metall kort?
Finns metallkort som bankkort?
Vilka betalkort är metallkort?
Lozan Hamid Publicerad 1/24/2022

Mitt namn är Lozan Hamid, och jag är en ekonomistudent vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har varit skribent för Alltomkreditkort.se sedan början av 2023 och ansvarar för att skriva recensioner, nyheter och insiktsfulla artiklar om kreditbranschen. Jag arbetar också med att uppdatera och underhålla kortdatan för att säkerställa att all information är korrekt och uppdaterad.

Utöver mina studier och arbete på Alltomkreditkort.se, har jag även arbetat inom kreditbranschen och fått praktisk erfarenhet av att hantera kundernas behov och förväntningar. Denna erfarenhet, kombinerad med mitt starka akademiska engagemang, har gett mig en djup förståelse för privatekonomi och finansiella tjänster.

Uppdaterad 11/13/2023