Hitta bäst metallkort nedan

Revolut Metal
Revolut Metal
 • Upp till 1% cashbackk
 • Lounge Pass & Flera försäkringar
 • Utan valutapåslag och uttagsavgift
 • Årsavgift: 1 680 kr
 • Högsta kredit: Debitkort
Mer information
Jämför kort
Lunar Pro
Lunar Pro
 • Metallkort med namnet graverat
 • Bästa kortet hos Lunar
 • Två gratis extrakort
 • Årsavgift: 1 788 kr
 • Högsta kredit: Debitkort
Mer information
Jämför kort
Curve Metal
Curve Metal
 • 1 % cashback hos 6 butiker
 • Inget valutapåslag
 • Ingen uttagsavgift
 • Årsavgift: 1 800 kr
 • Högsta kredit: Debitkort
Mer information
Jämför kort

Kreditkort i metall

Det är två saker som kännetecknar kreditkort i metall. 

Material – Exklusivt

Kortet är tillverkat av metall och blir därmed både hållbarare och tyngre än plastkorten. Men framförallt får de ett betydligt mer exklusivt utseende. 

Förmåner – Exklusiva

Metallkorten är ofta kortföretagens bästa kreditkort. Med andra ord de med flest förmåner. Det är kan vara exklusiva fördelar som exempelvis loungeaccess över hela världen, hög bonus, förbättrad reseförsäkring och concierge service. Alla exklusiva kreditkort är inte av metall – men alla metallkreditkort är exklusiv.

Finns det någon skillnad på metallkort och plastkort?

Nej, den enda direkta skillnaden mellan metallkort och plastkort är materialet. Materialvalet betyder inte, per automatik, att kortet har de bästa förmånerna. Däremot är det mycket vanligt att dessa är så kallade premiumkort – dvs. kort med betydligt fler förmåner än de enklare korten. 

Jämföra kreditkort av metall

De allra flesta bör fokusera på förmåner och avgifter i val av kreditkort – inte materialet. Önskas däremot specifikt ett metallkort kan recensioner läsas om de olika korten ovan och ställas mot varandra. Samtliga kort har mycket bra förmåner eftersom det framförallt handlar om premiumkort. 

Exempel på metalkort

Det finns än så länge relativt få metalkort men utbudet har ökat utifrån att efterfrågan blivit större. Här presenteras först ett kreditkort och därefter tre debetkort i metall.

 • American Express Platinum är ett ”precisionsskuret, graverat kort i metall. Det är lika exklusivt i dess utseende som i dess förmåner. Platinum är nämligen det kort från American Express med flest förmåner. Det ger exempelvis bonus, tillgång till flygplatslounger och ”en av marknadens bästa reseförsäkringar”. 
 • Curve Metal är ett debetkort som du kopplar samman med dina övriga bank- och kreditkort. Därmed behövs bara ett enda kort använda oavsett vilket kort somönskas användas vid betalning. Curve Metal är tillverkat av 18g borstad stål och är det bästa alternativet från Curve – både gällande estetik och funktion. 
  Detta metalkort ger bland annat 1 % hos sex valfria butiker, rabatt på flygplatslounger, 0 % i valutapåslag och reseförsäkring. 
 • Revolut Metal är det mest exklusiva kortet från Revolut och är tillverkat av ”förstärkt stål med fokus på detaljer”. Dess vikt är 18 gram. Bland förmånerna finns bland annat upp till 1 % i cashback, loungeaccess och reseförsäkring, 
 • Lunar Pro är ett snyggt metalkort där kortägarens namn blir ingraverat på framsidan. Det är det bästa alternativet från Lunar och ger bland annat tillgång till en rad privatekonomiska tjänster. Bland annat kan budget, sparande, delad ekonomi och investeringar ske via Lunar. 

PerkPiece gör om ditt plastkort till metall

Är du nöjd med ditt nuvarande betal- eller kreditkort i plast kan det vara onödigt att göra sig av med det endast för att ha ett kort i metall. Istället kan du göra om ditt tråkiga plastkort till ett metallkort hos PerkPiece. Processen görs i 4 enkla steg:

 1. Välj och ladda upp vilken design du vill ha på ditt nya metallkort, välj mellan 6 olika kortfärger.
 2. Frys ditt nuvarande kort så och skicka kortet till Perkpiece.
 3. Perkpiece lasergraverar ditt nya metallkort utifrån dina önskemål.
 4. Metallkortet skickas tillbaka till dig och är redo att användas.

Hos Perkpiece kan du smidigt prova att designa hur du vill att ditt nya kort ska se ut. Välj mellan metall eller mässing, om du vill ha en ram runt kortet, om kortet skall ha en unik logga och mycket mer!

Kreditkort i metall passar dig som...

Dessa kreditkort passar primärt dig som vill ha ett exklusivare kort - både gällande utseende och förmåner. Det finns både metallkort att välja mellan inom kreditkort och debetkort. 

Kreditkort i metall passar dig som...

Alternativ till metall kort

Utifrån orsaken till att metall kort önskas finns även två alternativ:

 1. Du söker ett unikt kort gällande utseende
  Om du önskar ha ett kort med ett helt unikt utseende är ett alternativ att välja ”kort på kort”. Det är kreditkort där kortinnehavaren får välja ett eget foto på. 
 2. Du vill ha många förmåner
  Jämför förmånerna som finns på så kallade Premiumkort. Det finns flera plastkort med lika bra, eller bättre, förmåner än på metall kort. 

Vanliga frågor om Metallkort

Ska man välja Visa eller Mastercard metall kort?
Vilket metallkort är bäst?
Vad kostar metall kort?
Finns metallkort som bankkort?
Vilka betalkort är metallkort?
Mattias Skog
Mattias Skog Uppdaterad 12/6/2022

Mattias ansvarar för att de uppgifter som presenteras på Alltomkreditkort.se är aktuella. Han har god kännedom om den svenska kreditkortsmarknaden och håller hemsidan uppdaterad med alla nyheter om kreditkort.