Från och med den 16:e maj kommer Suzukikortet inte längre gå att använda då kortverksamheten läggs ner. Därmed försvinner ytterligare ett kort från kortutgivaren DNB:s utbud. 

I början av 2024 hade kortutgivaren DNB tio olika kreditkort men under våren kommer deras utbud att minska succesivt. Det börjar med att deras eget DNB-kort avslutas i början av mars och i början av maj läggs Subarukortet ner följt av Suzukikortet i mitten av maj. 

Enligt hemsidan har DNB nu bara fyra partnerkort kvar. Det är kort som ges ut i samarbete med TUI, Evolution, Peugeot och Citroën. Att Suzukikortet läggs ner bör alltså ses i en kontext av att DNB minskar deras kortverksamhet. 

Om du har skuld på kreditkortet

De som har en kreditkortsskuld på Suzukikortet den 15:e maj kan återbetala skulden utifrån gällande villkor. Skulden behöver alltså inte direkt regleras trots att kortet avslutas och inte längre kan användas för inköp. Däremot kommer ”Mina Sidor” på Suzukikort.se att avslutas samma datum som kortet. Det innebär att det blir svårare att se aktuell utnyttjad kreditnivån online. Däremot anges det på varje månadsfaktura. 

Reseförsäkringen gäller

Om kreditkortet har använts för betalning av en resa gäller kortets reseförsäkring även efter den 15:e maj. Detta fram till att resan är genomförd förutsatt att personen har kvar kreditkortet vid detta tillfälle. 

Alternativa kreditkort

Det finns inget kreditkort som har exakt samma fördelar som Suzukikortet har idag. Däremot går det att välja kort som har en, eller flera, av dessa fördelar.  

  • Rabatt hos Preem

Med Suzukikortet nås 15 öre rabatt per liter på bemannade Preemstationer samt 5 öre per liter på obemannade. Genom att koppla valfritt bank- eller kreditkort till Preems bonusprogram nås till och med bättre rabatt. Detta med 15 öre respektive 10 öre. 

  • Rabatt hos Strawberry

Med Suzukikortet nås 15% rabatt på hotellbokningar hos Strawberry förutsatt att incheckning sker torsdag till söndag. 

Är det framförallt denna rabatt som önskas kan Strawberry Mastercard tecknas. För att kunna teckna kortet krävs medlemskap hos Strawberry. Via medlemskapet nås 5 – 15 % rabatt. Samtliga inköp som sker med kreditkortet ger dessutom poäng som kan användas för gratis hotellnätter. 

  • Rabatt hos Silja Line

Med Suzukikortet nås ”upp till 20% rabatt på både kryssningar och enkelresor”. Exakt samma villkor går att nå via TUI Card. Ett annat alternativ är att bli COOP-medlem och få ”upp till 20% rabatt på kryssningar”. 

  • Räntefri delbetalning

Med Suzukikortet finns möjlighet att delbetala inköp hos Suzuki räntefritt i 4 månader. Under denna period betalas däremot en administrationsavgift på 25 kronor per månad. Ett alternativ är att välja re:member flex som erbjuder räntefri delbetalning, oavsett inköpsställe, under 6,12 eller 24 månader. Under denna period betalas en administrationsavgift på 57 kronor per månad.