Lägg till kontokredit eller delbetala räntefritt

Vissa debetkort ger dig möjlighet att koppla en kontokredit till kortet eller ansöka om räntefri delbetalning av dina köp. På så vis fungerar ditt debetkort mer som ett kreditkort

Med samtliga bankkort från kortutgivaren P.F.C. kan du ansöka om att delbetala dina köp räntefritt med en löptid på 3, 6 eller 12 månader. När du ansöker görs ingen uc utan upplysningen görs av ett annat kreditupplysningsbolag, därmed behöver du inte oroa dig för att din kreditvärdighet sänks. Om du beviljas räntefri avbetalning kommer du helt undan kreditränta, administrationskostnad och aviseringsavgift. Du betalar bara en fast månadsavgift på 10-50 kr, beroende på hur stort kreditbeloppet är.

Northmill debetkort erbjuder dig att koppla en kontokredit till kortet på mellan 1 000 och 50 000 kr. Du kan föra över krediten till ditt kortkonto genom Northmills app, men det är först när du handlar för den som avgifter tillkommer på detta vanligtvis kostnadsfria debitkort. Krediträntan är individuell på Northmill-kortet och ligger på 4,9-19.9% plus uttagsavgift och månatlig administrationsavgift vid utnyttjad kontokredit. 

Lägre krav för att beviljas ett debetkort

Många kreditkortsutgivare av debetkort tillåter inte betalningsanmärkningar, men det är fullt möjligt att få ett kort beviljat med betalningsanmärkning. Till exempel accepterar Northmill betalningsanmärkningar, vilket är oerhört fördelaktigt eftersom du här som sagt kan ta del av vissa av kreditkortets fördelar. Rocker är ett av marknadens mest förmånliga debetkort och tillåter också betalningsanmärkningar på alla sina kortnivåer.

Grundkraven är överlag låga för att få ett debitkort beviljat. Oftast krävs det bara att du fyllt 18 år och inte har betalningsanmärkning. De flesta debetkortutgivare ställer inga krav på fast inkomst, därför är det ett ypperligt tillfälle för dig med låg inkomst att ta del av unika förmåner.

Sammanfattning

Det är svårare att få ett debetkort med betalningsanmärkning än utan, men det finns flera bra alternativ tillgängliga. Detta innebär att även du som är låginkomsttagare med betalningsanmärkning kan ta del av kreditkortsrelaterade förmåner med ditt debitkort.  

Sandra Attermo Publicerad 11/15/2022

Mitt namn är Sandra och jag är sedan 2022 skribent på Alltomkreditkort.se. Mitt arbete går ut på att skriva texter, som till exempel recensioner, nyheter och guider. Jag har tidigare arbetat med lån och har tack vare detta stor kunskap om kreditupplysning och kreditbedömning. Ett annat område som jag gillar att skriva om är hur man sparar pengar och förbättrar sin privatekonomi.

Uppdaterad 3/6/2024