American Express Platinum

 • Räntefritt upp till 55 dagar
 • Högsta kredit 120 000 kr
 • Concierge Service
 • Hög årsavgift

Om American Express Platinum

American Express Platinum är ett av de dyraste korten med årsavgift på hela 6000 kr. Men det innebär även att man får en mängd förmåner, service och säkerhet. Ett kort för dig som använder betalkort extra mycket och önskar smidigheten med Concierge Service och ser en marknadens bästa reseförsäkringar som en fördel.

Hur bra är American Express Platinum?

Bonus & förmåner
Poäng på allt som handlas. En extra poäng per krona om man köper från American Express Traveller. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 2,00 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 24,09 %, årsavgift 6 600 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 24,09 %. Räntefritt upp till 55 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,3 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 6600 kr
Högsta kredit: 120 000 kr
Ränta: 24,09 %
Effektiv ränta: 24,09 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Korttyp: American Express
Uttagsavgift: 4,00 %, minst 25 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 200 kr)
Aviavgift: 0 kr
Dröjsmålsränta: 2,00 %

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Poäng på allt som handlas. En extra poäng per krona om man köper från American Express Traveller.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 170 kr.
Concierge Service: Ja
Tillgång till lounger: Ja

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Självriskreducering

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Samtliga inköp som sker med Platinum presenteras på en faktura som skickas en gång i månaden. Denna faktura måste då betalas till hela beloppet och går inte att delbetala. Detta eftersom American Express enbart erbjuder betalkort och inte kreditkort.

Den primära skillnaden mellan dessa kortformer är just att fakturan inte kan delbetalas med ett betalkort.

Bonus

Du får bonus oavsett vad som köps med kortet. Vanligtvis är det 1 poäng per krona men det kan i vissa fall gå upp till 3 poäng per krona. Det gör bonussystemet till ett av de mest generösa. Detta inte minst eftersom väldigt många kreditkort har sänkt sin bonus senaste åren.

Poängen kan överföras till andra bonussystem så som SAS, FinnAir, Scandic m.fl. De kan även användas för att delbetala resor via American Express Resebokning samt användas för att delbetala fakturor. En stor fördel är att poängen även kan användas direkt i kassan hos flera större E-butiker så som IKEA, Intersport, Brandos m.fl.

Man kan räkna med att poängen motsvarar en bonus på 0,5 - 2 % beroende på hur de används. Bonusen är därmed relativt hög. Tillsammans med de rabatter och förmåner som erbjuds skapas ett högt värde för kortägare i alla fall för den som reser mycket.

Försäkringar

Kortets reseförsäkring är dess styrka (Se under Resefördelar). Men det ingår även StopService. Med tjänsten StopService kan du ringa dygnet runt och spärra olika värdehandlingar. En smidig tjänst för att spärra ID-kort, kreditkort, telefoner m.m. om de blivit stulna eller bara tappats bort.

Resefördelar

Med 6 600 kr i årsavgift kan man ställa höga krav på service och förmåner. Det är även något som American Express Platinum lever upp till och framförallt inom resekategorin. Det är under denna punkt som kortet har sina största fördelar.

 • Reseförsäkring - American Express utlovar marknadens mest omfattande reseförsäkring för de som köper en resa med deras Platinumkort.
 • Gratis uppgraderingar - Genom samarbeten med hyrbilsföretag och hotell ger kortet gratis uppgraderingar hos företag över hela världen. Få bättre priser, bättre hotellrum eller något annat som sätter guldkant på tillvaron.
 • American Express Invites - Få tillgång till förköpsbiljetter till konserter, sportevenemang m.m. innan allmänheten får tillgång att köpa dem.
 • Exklusiva Event - Utöver förtur till offentliga event ges även tillgång till exklusiva event som inte allmänheten får ta del av.
 • Förtur till restauranger och nattklubbar - American Express har samarbete med Connoisseur vilket gör att de kan erbjuda förtur till flera restauranger och nattklubbar runt om i Sverige.
 • Flygplatslounger - Fri tillgång till över 1 000 flygplatslounger över hela världen. På Arlanda ges även tillgång till American Express Lounge by Pontus.
 • Preferred Golf - Med kortet ges möjlighet att bli medlem i Preferred Golf vilket innebär flera förmåner på golfresan. Vid övernattning på samarbetande golfhotell ges exempelvis en gratis golfrunda. I vissa fall krävs två övernattningar för att en runda ska ges gratis.
 • Rabatt på hotell via American Express Travel - Om hotellnätter bokas för minst 5 000 kr via American Express Travel ges 1 000 kr rabatt. Detta förutsatt att boendet betalas med poäng.
 • Concierge Service - Som visas i förmånerna ovan är American Express Platinum ett mycket förmånligt kort för dig som reser mycket och vill ha det lilla extra. Den största fördelen kan däremot vara att Concierge Service ingår. Tjänsten innebär att du kan ringa dem dygnet runt och få hjälp med nästan vad som helst som kan genomföras med distanshjälp. Du kan därmed be dem boka hotell eller flygbiljetter likväl som att informera anhöriga något speciellt. Eller kanske önskar du få tips på var närmaste öppna restaurang finns eller när första kvällskurs i spanska ska hållas i din hemstad? Den stora fördelen med Concerige Service är framförallt den trygghet och service som erbjuds när man är på resande fot och inte känner det land man befinner sig i. Att då kunna ringa någon och få hjälp med vad som helst är en stor trygghet.

Övrigt

I avgiften ingår ett extra Platinumkort, ett Additional Card och 4 Goldcard. Detta utan kostnad.

Lite mer lyx, lite mer service, lite mer bonus – till en lite högre pris.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om American Express Platinum?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Georg

31 maj 2020
Reseförsäkring obefintlig

Har frågat efter information om hur bilförsäkringen gäller på mitt uppsagda kort. I morgon hämtar jag bilen utan att veta om jag behöver betala extra.

John

19 maj 2020
Generellt bra kort

Om man tror att Amex Platinum är ett statuskort så tror man fel. Det var det förut, när inkomstkravet var högt. Nu kan i princip vem som helst skaffa kortet.

Förmånerna är visserligen bra. Men om du inte är en frekvent resenär så finns det billigare kort att välja, som ger dig ett bättre mervärde.

Du tjänar poäng per krona som du antingen kan använda för att reducera fakturan eller köpa saker för i Membership rewards shopen eller som delbetalning på Amex Travel. Dock måste du upp i stora köpsummor för att tjäna poäng som är värda något.

Reseförsäkringen var riktigt bra förut. Numera är den helt ok. Den täcker dock inte särsklit mkt mer (moment och belopp) än vad din hemförsäkring eller ett billigare kreditkort gör. Proceduren för skadeanmälan är dessutom obeskrivligt underutvecklad och verkar nästan medvetet vara utformad så man ska göra fel och få avslag.

Årsavgiften på 6600 eller månadsavgiften på 550 är hög jämfört med de flesta andra korten. Om du inte har för avsikt att använda alla förmåner som erbjuds och som sägs vara värda över 20.000 så fundera på om ett annat kort är bättre.

Maria

10 apr 2019
Reseförsäkringen ett skämt numera

Toppen med fast track och loungen på Arlanda. Nytt från 2018 är att axa hanterar reseförsäkringen. Tidigare har försäkringen verkligen täckt allt, helt magiskt. Nu, katastrof. Krångligt att göra skadeanmälan, studs på Mail och värst av allt: ingen ersättning för betalt hotell då vårt flyg blev ombokat pga Boeingtrubbel. Vi blev ombokade via Köpenhamn med 7 Tim väntan. Dock gick flighten bara en timme senare från Arlanda. 4 timmars regeln i försäkringen gäller avgångstid och inte ankomsttid. Skräpvillkor och skräpbemötande.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av American Express Platinum:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 5164113911
Adress: Tegeluddsvägen 92
Postnummer: 115 28
Ort: Stockholm
Telefon: 0771-295 600
E-post:
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: